Nogomet

Napoli z golom v zadnjih sekundah do zmage v Torinu, Lukaku poskrbel, da je Inter bližje prvi četverici

Empoli, 23. 04. 2023 22.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.B., M.J., STA
Komentarji
0

Nedeljski spored na italijanskih nogometnih zelenicah sta odprla Empoli in Inter. Gostje so zadržali odlično formo iz Lige prvakov, v kateri so se prebili v polfinale in zmagali s 3:0, potem ko so vsi zadetki padli v drugem polčasu. Junak obračuna, na katerem je vseh 90 minut branil Samir Handanović, je bil Romelu Lukaku z dvema goloma. Večerni derbi med Juventusom in Napolijem v Torinu se je končal z zmago Neapeljčanov (1:0). Vodilno moštvo lige je odločilni gol doseglo globoko v sodnikovem podaljšku.

Angel Di Maria
Angel Di Maria FOTO: AP

Derbi kroga sta igrala Juventus in Napoli (0:1). Po vrnitvi 15 točk je bil tretjeuvrščeni Juventus statistično v podrejenem položaju, a vseeno prvi zadel. V 83. minuti je gol prispeval Angel di Maria, vendar so ga sodniki po pregledu posnetka razveljavili zaradi predhodnega prekrška.

So pa Neapeljčani zmagoviti gol dosegli v 93. minuti, dosegel ga je Giacomo Raspadori, ki je le nekaj minut pred tem vstopil v igro. Napoli tako še izraziteje vodi in ima sedem krogov pred koncem 17 točk prednosti pred Laziem in 19 pred Juventusom.

Juventus vs Napoli
Juventus vs Napoli FOTO: Sofascore.com

Milan je z goloma Rafaela Leaa z 2:0 odpravil Lecce in je peti, merili pa sta se tudi Monza in Fiorentina, s 3:2 je slavila prva. Obe ekipi sta v sredini lestvice. Gosti so vodili že z 2:0, a so domači pripravili preobrat, zmagoviti zadetek je v 59. minuti z bele pike dosegel Matteo Pessina.

Inter po novih treh točkah bližje Ligi prvakov

Pri domačih sta bila na klopi Petar Stojanović in nadarjen 18-letni vratar Lovro Štubljar, nekdanji član Domžal. Oba nista dobila priložnosti za igro. Kapetan gostov je bil nekdanji reprezentant Samir Handanović, za katerega je bila to 12. tekma sezone, 11. v državnem prvenstvu. Inter v prvem polčasu ni pokazal veliko, Empoli je bil celo boljši tekmec, Handanović je moral nekajkrat posredovati, da je ostalo pri 0:0. Na začetku drugega dela pa je Romelu Lukaku ekspresno poskrbel za prednost gostov, ko je natančno meril po iznajdljivi dvojni podaji z Marcelom Brozovićem

Belgijec je v 76. minuti potrdil zmago Interja, za končnih 3:0 pa je poskrbel rezervist Lautaro Martinez, junak zmage Interja na povratni tekmi z Benfico. Gostujoči trener Simone Inzaghi je lahko še toliko bolj zadovoljen, ker je na igrišče od prve minute poslal zelo spremenjeno enajsterico. V primerjavi s sredinim obračunom je namreč opravil kar devet sprememb.

Statistika Empoli – Inter
Statistika Empoli – Inter FOTO: Sofascore.com

Uspešna nedelja za Udinese Lovrića in Bijola

Slovenska nogometna reprezentanta Sandi Lovrić in Jaka Bijol sta v 31. krogu italijanske lige s podajama pomagala Udineseju do zmage proti Cremoneseju s 3:0. Videmčani so z 42 točkami na devetem mestu, Cremonese pa je predzadnji. Vlogo favorita je Udinese upravičil, že v drugi minuti je za gol Lazarja Samardžića podal Lovrić. Nehuen Perez je v 27. minuti podvojil prednost, že v 36. minuti pa je po Bijolovi podaji zadel Isaac Success. Oba slovenska reprezentanta sta igrala celo tekmo.

Jaka Bijol (desno)
Jaka Bijol (desno) FOTO: AP

V petek je Verona premagala Bologno z 2:1, v soboto je Salernitana brez pomoči poškodovanega Domna Črnigoja odpravila Sassuolo s 3:0, Lazio je izgubil proti Torinu z 0:1, Sampdoria in Spezia pa sta igrali 1:1. Martin Turk ni branil za genovsko zasedbo, Tio Cipot pa ni igral za Spezio.

Milan - Lecce
Milan - Lecce FOTO: Sofascore.com

Izidi, 31. krog:
Verona - Bologna             2:1 (1:0)
Verdi 45./11-m, 62.; Dominguez 94.

Salernitana - Sassuolo       3:0 (2:0)
(Domen Černigoj zaradi poškodbe ni igral za Salernitano)
 Pirola 9., Dia 20., L. Coulibaly 65.
(Domen Černigoj zaradi poškodbe ni igral za Salernitano)

Lazio - Torino               0:1 (0:1)
Ilić 43.

Sampdoria - Spezia           1:1 (1:0)
Amione 23.; Verde 59. 
(Martin Turk ni branil za Sampdorio)
(Tio Cipot ni igral za Spezio)

Empoli - Inter Milano  0:3 (0:0)
Lukaku 48., 76., Martinez 88.
(Samir Handanović je branil vso tekmo za Inter).

Monza - Fiorentina 3:2 (2:2)
Biraghi 26./ag, Dany Mota 43., Pessina 58./11-m; Kouame 8., Saponara 13.

Udinese - Cremonese          3:0 (3:0)
Samardžić 2., Perez 27., Success 36.
Bijol in Lovrić (oba Udinese) sta igrala vso tekmo. Lovrić je podal za prvi zadetek.

Milan - Lecce 2:0 (1:0)
Leao 40., 74.

Juventus - Napoli 0:1 (0:0)
Raspadori 90.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.