Nogomet

Lukaku razmišlja o odhodu z Old Trafforda: Juventus ima sijajen projekt

Manchester, 15. 10. 2018 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je vrste Manchester Uniteda okrepil pred komaj letom dni, odlični belgijski reprezentančni napadalec Romelu Lukaku že razmišlja o menjavi klubskega okolja. Še več: odkrito upa, da bi se to zgodilo čimprej. "Italijanska serie A znova postaja zelo zanimiva liga," je zelo pomenljivo med drugim dejal Lukaku.

Odnosi med strategom 'rdečih vragov' Josejem Mourinhom in glavnimi zvezdniki moštva z Old Trafforda že nekaj časa močno 'šepajo', česar se je med vrsticami v pogovoru za sloviti italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport dotaknil tudi belgijski reprezentančni napadalec Romelu Lukaku.

Ta je zaradi slabe strelske forme v zadnjem obdobju – na 11 tekmah je 'le' štirikrat meril v polno – pogosto tarča kritik otoških medijev in tudi Portugalca na klopi Manchester Uniteda, kar očitno še dodatno poglablja krizo odnosov v enem od najpriljubljenejših nogometnih kolektivov na svetu. "United ima veliko srečo zaradi izjemnih navijačev, ki gojijo posebno kulturo in odnos do kluba ter posledično do njegovih nogometašev. Tudi po nekaj zaporednih porazih so nam stali ob strani, bili so nezadovoljni, a nikoli niso nehali verjeti v naše zmožnosti. Upam, da bomo krivuljo forme in rezultatov kmalu dvignili na precej višjo raven," je uvodoma dejal Lukaku, ki je na vprašanje novinarskega kolega, ali bi bil pripravljen na prihod na Apeninski polotok, brez zadržkov odgovoril, "zakaj pa ne? Italijanska serie A po dolgih letih znova postaja zelo zanimivo tekmovanje, v katerem nastopa veliko število zelo kakovostnih nogometašev. Če bi prišla ustrezna ponudba, bi zagotovo premislil o tem."

Romelu Lukaku le leto dni po prihodu v Manchester United že razmišlja o odhodu z Old Trafforda.
Romelu Lukaku le leto dni po prihodu v Manchester United že razmišlja o odhodu z Old Trafforda. FOTO: AP

Juventus med tremi v Evropi
Lukaku je šel še korak dlje in pojasnil, ob omembi katerega italijanskega kluba mu trenutno 'zastane dih'. "Juventus ima sijajen projekt in le nadaljevati mora v smeri, ki si jo je pred leti začrtal. Z vsako novo sezono je močnejši – igralsko, strokovno in marketinško. V klubu vedo, kaj počnejo, zato so zelo uspešni. 'Juve' ima odličnega trenerja, izvrstne nogometaše na vseh igralnih položajih in za piko na i še zunajserijskega Cristiana Ronalda. Paulo Dybala je vse močnejši, medtem ko se je Douglas Costa izkazal za izjemno okrepitev," je še pristavil Romelu Lukaku. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

//////93
15. 10. 2018 21.03
+1
jah juve je edini realni favorit za osvojitev lp
ehjaehja
15. 10. 2018 13.05
-5
Vsi bi radi odšli v juventus ker tam igra nogometni zeus Cristiano Ronaldo
tedoVV2HCmedo
15. 10. 2018 12.22
+12
A zdaj se bodo vsi rinili v Juventus????
tedoVV2HCmedo
15. 10. 2018 12.23
-3
Ajde, Mandarić, spravi Analda v Olimpijo, boš videl, da bo Olimpija v par sezonah prvak v Ligi prvakov.
brezcasni
15. 10. 2018 20.48
ja tako pač je in prav je tako da dajo protiutež Barceloni,Realu kamor so vsi hoteli zadnjih 10 let
bekson74
15. 10. 2018 12.11
+4
vsi bi zdaj v Juve...zakaj že?
juhej77
15. 10. 2018 12.58
+4
SAF1
15. 10. 2018 12.02
+4
Arabci hočejo kupiti mufc, s tem mislim, da bo Muri odletel, Lukaku v Italijo in namesto Lukakuja Martial v napad.
mojcd
15. 10. 2018 10.27
+17
Prošnja za zaposlitev zaradi nemogočega šefa.............