Nogomet

Lyon v novo sezono z visoko zmago in hat-trickom Depaya

Lyon, 29. 08. 2020 07.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Lyon je sezono državnega prvenstva v nogometu odprl v drugem krogu in slavil visoko zmago s 4:1 proti Dijonu. Kljub vodstvu gostov so domačini že v prvem polčasu dosegli tri zadetke, v nadaljevanju pa dodali še enega za zanesljivo prvo zmago v prvenstvu.

Maxwel Cornet (zgoraj) prodira mimo Leona Goretzke v letošnjem polfinalu Lige prvakov.
Maxwel Cornet (zgoraj) prodira mimo Leona Goretzke v letošnjem polfinalu Lige prvakov. FOTO: AP

Lyon je nastope v domačem prvenstvu začel krog kasneje, saj je bil do polfinala dejaven tudi v elitni Ligi prvakov, kjer je izpadel proti kasnejšemu zmagovalcu Bayernu. Na prvi domači tekmi je tri zadetke dosegel Memphis Depay, dva od tega z enajstih metrov. Najprej je z bele pike zadel za izenačenje na 1:1 v 39. minuti, natančen pa je bil tudi v 66. minuti za končni izid 4:1. Tik pred polčasom je nizozemski napadalec zadel še iz igre za 3:1.

Vodstvo z 2:1 je sicer Lyonu prinesel avtogol Wesleyja Lautoe v 45. minuti, goste pa je v 14. v vodstvo popeljal Aurelien Scheidler. V soboto bosta v Franciji na sporedu dve tekmi, v nedeljo pa šest. Paris Saint-Germain, poraženec finala Lige prvakov, bo svojo prvo tekmo v prvenstvu odigral 10. septembra proti Lensu v gosteh.

Lyon je v prejšnjem predčasno končanem prvenstvu zasedel skromno sedmo mesto in ostal brez uvrstitve v evropska tekmovanja, kjer so bili varovanci Rudija Garcie eno najprijetnejših presenečenj na zaključnem turnirju elitne Lige prvakov v Lizboni. Že pred prihodom v portugalsko prestolnico je francoski klub, ki je v tem tisočletju osvojil vseh svojih sedem državnih naslovov, v osmini finala presenetljivo izločil italijanskega prvaka Juventus, nato pa v četrtfinalu še angleškega podprvaka Manchester City.

Izidi francoske Ligue 1, 2. krog:

Lyon ‒ Dijon 4:1 (3:1)
Depay 39./11-m, 45., 66./11-m, Lautoa 45./avt.; Scheidler 14.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.