Nogomet

V tekmi polni preobratov Crvena zvezda klonila v Haifi

Haifa, 17. 08. 2022 19.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
A.V., T.Š.
Komentarji
5

Na prvi tekmi zadnjega, četrtega predkroga kvalifikacij za elitno Ligo prvakov sta se v Haifi pomerili moštvi tamkajšnjega Maccabija in beograjske Crvene zvezde. V dvoboju polnem preobratov so se po prvih 90 minutah igre zmage s 3:2 zasluženo veselili izraelski nogometaši, za katere sta v polno merila Frantzdy Pierrot dvakrat in Tjaronn Chery. Za rdeče-bele pa sta bila na drugi strani natančna Aleksandar Pešić in Guelor Kanga. Povratni dvoboj bo prihodnji teden na stadionu Rajka Mitića.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: V tekmi polni preobratov Crvena zvezda klonila v Haifi
    02:23
    Iz 24UR: V tekmi polni preobratov Crvena zvezda klonila v Haifi
  • Vrhunci sredinih tekem play-offa kvalifikacij za Ligo prvakov
    09:32
    Vrhunci sredinih tekem play-offa kvalifikacij za Ligo prvakov
  • Maccabi Haifa - Crvena zvezda 3:2
    01:04
    Maccabi Haifa - Crvena zvezda 3:2
  • Maccabi Haifa - Crvena zvezda 2:2
    00:57
    Maccabi Haifa - Crvena zvezda 2:2
  • Maccabi Haifa - Crvena zvezda 1:2
    01:03
    Maccabi Haifa - Crvena zvezda 1:2
  • Maccabi Haifa - Crvena zvezda 1:1
    00:58
    Maccabi Haifa - Crvena zvezda 1:1
  • Maccabi Haifa - Crvena zvezda 1:0
    01:04
    Maccabi Haifa - Crvena zvezda 1:0

Tako izraelski kot srbski predstavnik sta si nastop v zadnjem kvalifikacijskem krogu zagotovila po prepričljivih predstavah v predhodnih obračunih, ko tekmecem nista dopustila niti najmanjših možnosti za morebitno presenečenje.

Maccabi Haifa - Crvena zvezda
Maccabi Haifa - Crvena zvezda FOTO: Sofascore.com

Rdeče-beli so navdušili predvsem z visoko domačo zmago proti Pjuniku v tretjem kvalifikacijskem krogu, ko so varovanci trenerja Dejana Stankovića armenskemu predstavniku zabili kar pet golov. Tudi Maccabi se lahko pohvali s prepričljivimi predstavami tako v drugem kot tretjem predkrogu, obenem pa bo to dvoboj moštev, ki lahko računata na izjemno podporo svojih privržencev. Beograjčani si želijo nocoj v Haifi iztržiti čim ugodnejše izhodišče pred povratno tekmo prihodnji teden na legendarni Marakani.

Stanković bo na zelenico stadiona Sammy Ofer poslal naslednjo enajsterico: Borjan - Eraković, Milunović, Dragović, Rodić - Bukari, Kanga, Kangwa, Ivanić - Pešić, Katai. Izraelski strokovnjak na klopi Maccabija pa se je v dvoboj z nekdanjim evropskim klubskim prvakom (1991) podal z naslednjimi enajstimi možmi v polju: Cohen - Sundgren, Goldberg, Planić, Cornud - Lavi, Chery, Mohamed - Haziza, Pierrot, David. Uvodnih dvajset minut je minilo v rahli terenski premoči domačega moštva, ki si je med šesto in 10. minuto pripravilo dve (pol)priložnosti za dosego zadetka; najprej je v z roba kazenskega prostora z močnim strelom poizkusil Dolev Haziza, toda v zadnjem trenutku je nogo podstavil Nemanja Milunović in žoga je končala v kotu. Štiri minute pozneje je na podoben način poskusil Tjaronn Chery, a je žoga po strelu s približno 20 metrov od vrat Beograjčanov švignila mimo desne vratnice. V 12. minuti so prvič na srečanju resneje zapretili gostje, ki so izvedli hiter protinapad prek Osmana Bukarija, ki je stekel po desni strani in poslal predložek v osrčje kazenskega prostora, kjer je žoga prišla do rahlo presenečenega Pešića, ki se je zapletel in poskušal ogroziti domača vrata s strelom iz obrata, a je bila domača obramba pravočasna in hkrati dovolj pazljiva, da je žogo odbila nazaj v polje.

MVP tekme Maccabi Haifa - Crvena zvezda Frantzdy Pierrot
MVP tekme Maccabi Haifa - Crvena zvezda Frantzdy Pierrot FOTO: Sofascore.com

V 18. minuti pa so tribune nabito polnega stadiona Sammy Ofer prvič eksplodirale od navdušenja. Nocoj izjemno agilni Haziza je prodrl po levi strani in poslal oster predložek v kazenski prostor Crvene zvezde, kjer se je ob premalo odločnem Milunoviću do žoge dokopal Frantzdy Pierrot, ki mu iz neposredne bližine ni bilo težko matirati nemočnega Milana Borjana. Kot da je prejeti zadetek predramil do tedaj nekoliko zadržane aktualne srbske državne prvake, ki so zaigrali precej bolje in odločneje v vseh fazah nogometne igre. To se jim je obrestovalo že v 27. minuti, ko je po lepem prodoru Bukarija in podaji na rob kazenskega prostora žoga prišla do Aleksandra Kataija, po čigar strelu se je žoga na poti proti domačim vratom odbila od noge iznajdljivega Pešića, ki je tako 'ne kriv ne dolžan' izenačil izid na 1:1. Le tri minute pozneje so rdeče-beli zapravili imenitno priložnost za vodstvo, ko je po podaji Pešića z leve strani do zaključnega strela prišel Bukari, ki pa je s približno 10 metorv od domačih vrat meril prek prečnika. Ko je že kazalo, da se bosta moštvi na glavni odmor odpravili iz izenačenim izidom 1:1, so znova udarili Beograjčani. Tokrat prek afriške naveze Bukari - Kanga, slednji pa je z neubranljivim strelom popeljal svoje moštvo do zasluženega vodstva z 2:1. 

Padec zbranosti pri Crveni zvezdi za ugodnejše izhodišče Maccabija pred povratnim obračunom
Varovanci trenerja Dejana Stankovića bi lahko že po prvem delu igre vodili z višjo razliko, toda padec zbranosti že v uvodnih minutah nadaljevanja dvoboja je dal slutiti, da bi domači ob še izdatnejši podpori s tribun lahko prišli vsaj do izenačujočega zadetka.

Kar jim je tudi uspelo že v 51. minuti, ko je filigransko natančno podajo v kazenski prostor Crvene zvezde z neubranljivim strelom z glavo pod samo prečko v izenačujoči zadetek spremenil Pierrot. Nogometaši Crvene zvezde si še niso dobro opomogli po drugem prejetem zadetku, ko jih je 10 minut pozneje kaznoval Tjaronn Chery. Ta je prejel povratno podajo od Haziza in z roba kazenskega prostora natančno meril ob levi vratnici nemočnega Borjana. Gostje so po zaostanku z 2:3 vse sile usmerili v ponovno izenačenje izida, vendar jim do zaključnega žvižga glavnega sodnika Carlosa Del Cerro Grandeja ni več uspelo premagati Joshue Cohena.    

Liga prvakov, kvalifikacije, 4. predkrog, 1. tekma, izid:
Maccabi Haifa - Crvena zvezda 3:2 (1:2)
Pierrot 18., 51., Chery 51.; Pešić 27., Kanga 39.

Preostali tekmi 4. predkroga kvalifikacij:
Karabah - Viktoria Plzen            0:0
Dinamo Kijev - Benfica              0:2 (0:2)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.49

Konec tekme

Po prvi tekmi playoffa boja za Liga prvakov je v prednosti Maccabi iz Haife, ki je premagal Crveno zvezdo s 3:2.

22.42

Sodnikov podaljšek

Glavni sodnik Carlos Del Cerro Grande je tekmo podaljšal za pet minut.

22.29

Priložnost za goste v 84. minuti

Podaja Kangwe v 84. minuti v kazenski prostor Maccabija, vratar Cohen je uspešno posredoval, žoga je zletele mimo gola.

22.25

Gol za vodstvo Maccabija 3:2:

22.25

Gol za izenačenje na 2:2:

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Uros Mlinar
18. 08. 2022 10.03
-2
Ahahaha sisaj zvezdo
elam
17. 08. 2022 21.49
-4
Zasluženo pa ni
Žac
17. 08. 2022 21.41
+1
Žac
17. 08. 2022 21.36
+1
Žac
17. 08. 2022 21.30
-2
Zamujata. Že lepi čas 1:1.