Nogomet

Medla Barcelona iztržila zgolj točko: Luknjičava obramba in rešitelj Messi

Madrid, Valencia, 07. 10. 2018 19.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V 8. krogu španskega prvenstva je Barcelona na Mestalli iztržila zgolj točko. Valencia je zatresla mrežo Kataloncev v 2. minuti, a je Lionel Messi še pred koncem prvega polčasa poskrbel za izenačenje (1:1) Atletico je na domači zelenici uspel vknjižiti tri točke proti Betisu (1:0).

Sevilla je po zmagi nad Celto Vigo skočila na prvo mesto španskega prvenstva, očitno pa bo tam nekaj časa tudi ostala. Po sobotnem porazu Reala si je namreč nov spodrsljaj privoščila tudi katalonska Barcelona. Na gostovanju v Valencii, klubu, ki je pred dnevi povzročil nemalo skrbi ranjenemu Manchester Unitedu, je namreč iztržila le točko.

Veselje Valencie ob hitrem vodstvu po zadetku Garayja.
Veselje Valencie ob hitrem vodstvu po zadetku Garayja. FOTO: AP

Katalonska obramba se je še enkrat znova izkazala za luknjičavo, kar so v svoj prid že v 2. minuti izkoristili domači. Nekdanji nogometaš kraljevega kluba Ezequiel Garay je po katastrofalnem posredovanju obrambne linije Barcelone, žoga se je namreč odbila od hrbta Gerarda Piqueja, prišel do strela in zatresel mrežo gostov. Valencia je tudi v nadaljevanju nizala priložnosti, z roba kazenskega prostora je poskušal Michy Batshuayi, s je njegov poskus še pravočasno preprečil Marc-Andre ter Stegen.

Tudi poškodba Gaoncala Guedesa v 7. minuti ni preprečila podjetne igre Valencie, ki je kljub zgodnji menjavi še naprej napadala. V 23. minuti pa so se gostje le uspeli zbrati, po dvojni podaji z Luisom Suarezom je do strela prišel Lionel Messi, ki je našel nekaj prostora in ustrelil natančen strel v levi spodnji kot domačih vrat. Ob koncu polčasa so imeli nogometaši Valencie novo priložnost za vodstvo, a je kljub slabi obrambi gostov, niso uspeli izkoristiti.

Messi je dosegel že svoj enajsti zadetek v sezoni.
Messi je dosegel že svoj enajsti zadetek v sezoni. FOTO: AP

V drugem polčasu so se Katalonci predstavili v nekoliko boljši luči, priložnosti pa ni manjkalo niti pred vrati ter Stegna. Barcelona je skušala z novimi akcijami še drugič na tekmi ogroziti vrata Neta, a so bili zaključki katalonskega ponosa premalo nevarni, da bi lahko resneje ogrozili izenačenje. V vrstah gostov je bil najbolj nevaren Messi, ki je poskušal s samostojnimi potezami, a so bili domači branilci nanj dovolj pozorni. Tudi poskus z desnico je tako romal mimo vrat Valencie. Po medli predstavi se je Barcelona na lestvici izenačila z Atleticom, obe ekipi imata 15 točk, Sevilla še naprej vodi s 16 točkami. 

Minimalna zmaga atletov

Madridski Atletico je na domači Wandi Metropolitano uspel iztržiti minimalno zmago. Kljub temu, da so gostje večji del tekme držali žogo v svoji posesti, so bili colchonerosi podjetnejši in si zagotovili pet strelov na vrata Betisa. V 74. minuti se je trud domačih izplačal. Po podaji Thomasa je do žoge prišel Angel Correa, ki je ustrelil proti spodnjemu levemu kotu za končnih 1:0.

Valencia - Barcelona 1:1 (1:1)
Garay 2.; Messi 23.

Atletico Madrid – Betis 1:0 (0:0)
Correa 74.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (79)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Opazovalec2020
08. 10. 2018 21.53
+2
Piqueja pa valverdeja nej nazenejo pa so nardili vse ! Pa se suarez ima tehniko kot drevo!je pa pikec kriv za vse izgubljene tocke...
nogometjemrtev
08. 10. 2018 16.43
+2
realno si letos glede na igro ne zasluzita nalova ne barca ne real. Dobro pri realu smo mucenja ze vajeni. Kaj pa je z barco? pozna se da je z odhom inieste izgubila veliko tako na kot tudi ob igriscu. Se mi zdi da bi ga bilo smoterno pripeljati nazaj. Ne nujno kot igralca. Morda i kar on zamenjal valverdeja. ekipo pozna je avtoriteta....
saturnsky23 saturnsky23
08. 10. 2018 15.54
+5
Včeraj je proti Valenciji odpovedalo celotno moštvo, razen Messija. Namesto, da bi ob polčasu trener zakuril vse kresove, dvignil zadevo na višji nivo, ti pridejo iz slačilnice enako nonšalantno, brez volje, slabokrvno. Škoda, da namesto več kot 200 miljonskih okrepitev, niso pripeljali enega El Cholla. V tem primeru, bi se drugače skakalo.
Fuzbaler
08. 10. 2018 15.36
+6
Kar se pa samih menjav tice,clovek dobi obcutek kot da je Valverde kradel cas,ko je menjal v 85 in 89 minuti. Da te boli glava. Igra ne stece,zelis zmagati,in potem cakas do konca da menjas. Kot sem dejal,Xavija na klop,Piqueja pa na tribuno ali predsednisko palaco.
Fuzbaler
08. 10. 2018 15.33
+1
Barca zgleda kot da v prvenstvu nima motiva,kar je velika tezava,saj bi prvenstvo moralo biti prioriteta in glede na rezultate drugih mostev bi v normalnih okoliscinah glede na razpored trenutno Barca morala imeti okoli 10 tock prednosti. A je kar je. Vceraj katastrofalna igra,od posameznikov na nivoju le Messi. Je pa res da je tudi Valencia na sreco dalec od idealne forme,saj je bilo na sredini igrisca izgubljenih ogromno zog,tako da z izjemo prvih 15 minut niso prihajali v priloznosti. Ce bi Barca odigrala taksno tekmo z nekoliko mocnejsim nasprotnikom bi bilo kar tezavno.
saturnsky23 saturnsky23
08. 10. 2018 14.35
+7
V profesionalnem nogometu je izgovor(trenerja), da je potrebna rotacija, spočitje igralcev največja neumnost. Valverde opravlja spočitje prav tistih igralcev, ki najmanj igrajo. Kdaj bi potemtakem počival Messi, prej pri Realu Ronaldo? Se pravi ključni igralci, nimajo pravice do počitka.
FAUSTOS1
08. 10. 2018 14.34
+4
dejstvo ta trener ni dorasel za barcelono enostav in ni še ugotovil idealne postave-no se ne odloča dovolj hitro pri zamenjavah-obrambna linija je ena slabših v ligi-igralci ,ki so stali barco 100 miljonov sedijo na klopi in se smeškajo namesto ,da bi igralu-trener
Trend01
08. 10. 2018 14.02
+4
Zakaj nekateri tako radi govorite kako je Valencija igrala bunker? Saj ga ni. Tranzicija žoge pri Barceloni je bila tako počasna, da so se Valencijini igralci lahko hitro vrnili v obrambo in postavili - no, ja - zid pred golom. A igrali so čisti sistem 4-4-2. Bunker bi bil malo drugače postavljen. Le kot zanimivost. Morda je pa kdo le opazil. Ko je Valencija prišla na drugo stran (in ne po kontri), so se tudi Barcelonini igralci postavili v enako formacijo. Pa še to. Bunker navadno onemogoča zadnje podaje v špico. S pokrivanjem prostora med 16 in 20 metri. Valencija je pa pokrivala v "nulo" že zvezne igralce. Že Busquetsa, nato Arthurja, Rakitića in seveda Messija. Zame to ni bunker, temveč fantastično organizirana obramba. Ter zelo aktivna. Pri bunkerju, ki je navadno nekako 5-4-1 ali 4-5-1, je bilo tole včeraj povsem nekaj drugega. Pri bunkerju so igralci relativno statični. Včeraj zanesljivo niso bili. Bilo je garanje na tretjo potenco. Pa brez zamere.
Trend01
08. 10. 2018 14.12
+0
Pa še nekaj mi ni jasno. Barcelona je včeraj igrala brez desnega krila. Še največ se je tam gibal Rakitić?!? Ivan, na desnem krilu? Je to normalno? Messi pa po sredi skozi "zid" rinil. Zakaj se ni pomaknil na desno stran? Ta naveza s poškodovanim (ja, tega niste vedeli? Koleno) Suárezom, ko Messi igra za njim - se v večini ne obnese. Sploh zdaj, ko so "prebrani". Če je Leo na desni strani in Rakitić v normalni zvezni liniji, je vse skupaj hitreje, nevarneje. Poglejte si "heatmap" tekme. Ogromno časa sta Busquets in Messi preživela na istem mestu. Ma, saj to ne gre skozi. Trenerji so že vse naštudirali. Če sem jaz...Pa še Suárez in Arthur so se znašli večkrat tam. To je tam nekje na 25 metrov od gola pri desni stativi in do roba 16m prostora.
Fuzbaler
08. 10. 2018 15.39
+4
Trend imas prav,ceprav tezko recem fantasticno organizirana obramba,saj jim je to omogocila Barca. Ce bi Barca igrala bistveno hitreje bi bila druga zgodba.
Johnny_J
08. 10. 2018 15.42
-1
Tudi mene je zmotilo to, da je Messi preveč zapuščal desno stran, tudi z arthurjem sta si bila nekajkrat v napoto, glede rakitica pa jaz nisem dobil občutka, da bi preveč na desnem krilu igral. Bi pa moral semedo malo bolj pokriti Messijevo odsotnost na desni spredaj, toda kaj, če je rakitic popolnoma zatajil v obrambnih akcijah.
Trend01
08. 10. 2018 15.54
-2
Žal ima Rakitić, ko ga igra za Messijem, eno samo, oz. dve vlogi. Delno pokrivati desno krilo ter namesto njega pokrivati igralce. Messi počiva čeprav igra vezista. Pač, to ne gre. Vezist je garač. Tekač. Ko igra Leo na desni strani, se Rakitiću odpre pot tam vse tam do 16m prostora. Spomnite se kako super je v Sevilli igral. Direktni nogomet. Enako kot v reprezentanci. Ko krije hrbet Messiju se žal izgubi. @fuzbaler - je bila odlična obramba. Bilo jim je olajšano, ker je Barcelona igrala počasi in, ker so si bili v napoto Arthur, Busquets, Coutinho, Messi ter občasno "El Pistolero". Žal. Če tega ne vidi Valverde, bi morali igralci sami. Saj so vsi, razen Arthurja. izkušeni igralci. A ravno Arthur je imel (poleg Messija) dobro tekmo za sabo. A ga menja. In to pred koncem tekme. Da nasprotniku omogoči, da se sestavi in zadiha. Aja, @Johhny, Messi včeraj ni bil niti enkrat samkrat dejansko na desnem krilu. Niti enkrat.
Johnny_J
08. 10. 2018 17.38
+2
Očitno bi se valverde moral lotiti taktike 4-3-1-2, saj nekaj takšnega so tudi igrali, samo da je pri njim izgledalo kot brez repa in glave. Arthur sigurno takoj za Messijem, menjave v komaj 84min niso logične...in še potem je dal noter drugega najbolj nerodnega nogometaša za suarezu: rafinha! Ko je dal njega not, sem obupal. Z njim ne vem, če so že kdaj zmagali kakšno pomembno tekmo in ni mi jasno zakaj so kupili malcoma. Valverde ima na razpolago ogromno kvalitete, toda, če misli vztrajati z igralci, ki so povsem iz forme, bo to slabo, zelo slabo.
Trend01
08. 10. 2018 18.06
+2
4-3-1-2? Hmm. S to ekipo težko. Torej bi se moral odreči storitev "El Pistolera". V tem sistemu bi dejansko bolj potreboval 2 tehnično podkovana krilna igralca ter seveda (logično) Messija kot "enka". Suárez v življenju na krilu še bil ni. Tako ostaja Dembélé (rešil tri tekme), ki pa mu Valverde ne zaupa več. Jaz bi dal vseeno Dembéléja na desno krilo (naj ima malo svobode) in postavil Coutinha na levo krilo ter Messija kot "prostega" igralca. Na vezni liniji je tako še vedno dovolj prostora za Arthurja, Busquetsa, Rakitića (ta bi tako vseč svobode dobil). Na klopi pa "fighter" Vidal. Ja, dalo bi se. Le Suárez bi imel nos do tal. No, če bi to Messi seveda pustil. P.s. - ne vem kaj varčuje z Aleño. Saj se je že nekajkrat dokazal.
Johnny_J
08. 10. 2018 18.24
+2
Jaz vidim to ekipo tako: obramba je kot je, seveda umtiti in Roberto v začetni, ko sta zdrava. Coutinho idealna menjava za iniesto, dober na žogi z odličnimi globinskimi podajami, busquets in v arthurju vidim xavija. Če bi tako igrali, bi potem lahko kamot spredaj bruhali ogenj dembele suarez in messi. Dembeleja po mojem hoče spametovati, da neha carinit žogo in jo oddati prej. Mogoče mu daje lekcijo in ta čas bi lahko igral malcom.
Johnny_J
08. 10. 2018 18.35
+1
Drugače bolj navijam za semeda na desnem boku, saj je hiter in veliko teče, tako bi lahko nadomestil messijeve odhode iz desnega krila, sam kaj, ko žoga iz njegovih nog ne najde pravega cilja. To bi bilo podobno kot je bil alves in igra bi bila primerljiva tisti pod guardiolo.
Trend01
08. 10. 2018 18.36
+1
Kaj pa vem. Ne vem iz katerega/kakšnega razloga, a nekako ne verjamem v Umtitija. Žal. Messi se je več ali manj sam premaknil proti sredini. Valverde bi torej moral najprej Messija prepričati, da se vrne na krilo. Nato Roberta še bolj vpeti v napadalne akcije (čeprav že zdaj navadno raztura). Problem pri Dembéléju je predvsem v tem, da je pri BvB (ko je dejansko raztural) igral kot RW. Zdaj ga mora "priučiti" na novo delovno mesto. RW mu bolj ustreza. In še prostor je tam. Na levem pa itak potem dobi prostor Coutinho (kot AM + LW). Volk sit in koza cela. Messi pa prost igralec.
Johnny_J
08. 10. 2018 19.55
+1
Nekaj takega ja...uf men je pa umtiti kr igracina. Zanesljiv, dobro pokriva, ampak bi bilo dolgočasno, če bi vse oči imele istega malarja. Glede na piquejevo formo bi centralna branilca morala biti umtiti in lenglet. Mogoče se pa celo zgodi.
mejacrnikal
08. 10. 2018 13.58
-2
za barca je ze kdaj prebrana
PeaceSellsButWhosBuying
08. 10. 2018 13.56
+1
Pique je zraven Chygrynskega najbolj nesposoben branilec v zgodovini Barcelona. Edini razloga, zakaj igra za Barcelono, je zato, ker je advokat katalonske neodvisnosti in zato, ker je katalonec.
mmickica
08. 10. 2018 13.49
+11
Letos očitno spremljamo dve Barceloni, eno v LP in eno v španskem prvenstvu, bomo videli, kaj bo to prineslo na koncu.
Trend01
08. 10. 2018 14.25
-6
No, ne pretiravat. Rezultatsko je izpadlo dobro. A terba priznat, da sta bila 2 gola krivda dveh katastrofalnih napak obrambe Angležev. Po mojem mnenju celo treh. PSV je pa nekonkurenčen. Tako, da je še prezgodaj govorit o super formi v LP. Je pa tudi res, da je Messi 2x vratnico zadel. A tako pač je. A goli so v glavnem padli po blesavih napakah obrambe. In to že v drugi minuti. Saj potem, razen katastrofe, ne mora biti drugače. Vse se je poklopilo. Zakaj toliko vratnic pri Messiju? Enostavno. Človek strelja relativno nežno zadnje čase, a cilja ti ob vratnicah. Tam se gre pa za "centimetre".
mmickica
08. 10. 2018 14.30
+9
Trend, tu se pa ne bi strinjala. Barca je bila ne samo občutno boljša od Tottenhama in PSVja, kar pa je mene prepričalo, je bila tudi zelo lepa igra, ki je žal v prvenstvu ne vidim. V bistvu je to razlog, zakaj vidim, tako kot vidim, igra in ne rezultati.
Trend01
08. 10. 2018 14.34
-2
To je pa res. Lepše igra. A to ji je omogočil Tottenham (ter prej "predrzni" PSV), ko je že v drugi minuti naredil napako. In je sledil zadetek. Nato so se morali popolnoma odpreti in Barcelona se je lahko razigrala.
Trend01
08. 10. 2018 14.38
-1
Pozabljamo še to, da so igrali brez naj igralca Eriksena ter Allija in tudi odličnega Dembeleja. To je pač hud manjko za njih. Ogromen.
Johnny_J
08. 10. 2018 13.30
+7
Valverde kaj je s tabo? Ne razumem zakaj čakati do 84min na menjavo, če igra ves ta čas ni stekla. Zares slabo Suarez, ki je čist zgubljen, coutinho kaže neke nekoristne driblinge in se suče okoli žoge, kot da si je sam plačal žeton za ringlspil. Za gol največji krivec vermaelen, toda ne moreš mu očitati, saj je hotel le dobro, se pač zgodi. Rakitic popolnoma neviden, zamujal z vračanjem, busquets z eno slabših partij...recte kar hočete, toda zame je bil takoj za Messijem Arthur, čeprav ni uspel spacati nekaj spodobnega, kar je bilo tudi težko ob tako postavljeni obrambi, se je pa boril. Alba tudi brez ene spodobne podaje, prav tako semedo. Pique pa zacuda ni bil tako zelo kriv pri golu, je pa najmanj enkrat kar dal žogo nasprotniku in tudi takrat, ko jo je imel, mi je zastalo srce, ker nisi mogel predvidevati kakšno neumnost bo spacal. V glavnem tekma za pozabo, rezultat pa niti ni bil tako slab, saj je to eno težjih gostovanj v sezoni in, če se ti tako kvalitetna ekipa postavi v obrambno formacijo, se pač težko zabija gole. Ne pozabimo, da je Valencia dobila le en gol do te tekme na domači mestali.
apodgra
08. 10. 2018 13.18
+6
Velika napaka trenerja je ta , da preveč pogosto rotira igralce v ekipi. Odločiti bi se moral za en 11 standardnih igralcev in s tem igrati . Rotacije sledijo samo takrat , ko so poškodbe . Izgovor , da je igralce treba odpočiti , je v profesionalnem nogometu , odveč. Če ni v stanju igrati en ali dve tekmi na teden , potem naj igra amaterski nogomet. Nogometaši si naj vzamejo za vzor kolesarje in naj ne govorijo o natrpanem in ubijalskem ritmu . Če je 10-12 pretečenih kilometrov v eni uri in pol veliko , potem , je nekaj narobe z njihovo telesno pripravljenostjo . Malo majn piva in drugega alkohola in malo manj ponočevanja .
mmickica
08. 10. 2018 13.54
+3
apodgra, ne vem če je to izvedljivo, ker s tem tvega upor v slačilnici... Tokrat ima Brca malenkost bolj kvalitetno klop, kot smo bili doslej navajeni in takšni asi, kot je na primer Dembele, ali Coutinho, Arthur, pa tudi Vidal ali Lengelet ne bodo ravno zadovoljni, če ne bodo v prvi postavi, tako da po mojem se rotacijam ne da izognit. Meni nekaj drugega ni jasno in sicer to, ZAKAJ nikoli ne počiva Suarez??? Se ga Valverde boji, ali kaj? Ali je res, kot se govori ponekod, da Messi ne dovoli?!
Anticripstoned
08. 10. 2018 11.54
+10
Bodimo realni. Reazutati če gledamo katastrofe od Suareza in Piqueja, padec forme Dembeleja, slabega Cutinha( včeraj zgrešil čisti zicer za zmago)...rezultati so super. na račun najboljšega vseh časov...daleč najboljšega vseh časov
Kollerik
08. 10. 2018 12.10
+9
Padec forme Dembeleja? Le kaj lahko sploh stori Dembele, ko ga Valverde pošilja na zelenico v zadnjih minutah tekme?
apodgra
08. 10. 2018 13.24
+0
Ne gre za padec forme Dembelja. Njegov brazilski stil igranja je zastarel in ne prinaša nobene dodane vrednosti. Kaj pomaga , če dva li tri preigra , potem pa žogo izgubi in zapravljen je napad. Tu pa je na potezi trener , ki bi mu moral odločno povedati , kako mora igrati, kdaj je treba preigravati in kdaj žog takoj oddati .
265004
08. 10. 2018 11.48
+8
to je bil 57 gol Messija izven kazenskega prostora v zadnjih 10 sezonah....To je največ od vseh ki igrajo v 5 najmočnejših ligah....HMMMM!!
saturnsky23 saturnsky23
08. 10. 2018 11.45
+8
Nerazumljivo početje, vedenje, odnos Valverdeja. Popolnoma med tekmo,( ne edino), neaktiven, odsoten, z vedno napačno začetno postavo. Res da nima dolge klopi, pa vendar. Nima poguma menjati totalno škodljivega Piqeta trenutno neuporabnega Suareza. Uporno uporablja Vermalena, nerazumljivo ne zahteva od Ter Stegna, dolgo, daljše degažiranje od svojih vrat. Enostavno ni sposoben doseči totalne mobilizacije svojih igralcev. Skratka Barcelona nima srečne roke pri izbiri trenerja.
mmickica
08. 10. 2018 13.56
+11
letos ima Barca za spremembo še kar dolgo in kvalitetno klop, samo trener ne spada v to kategorijo, se mi zdi...
Maxi Dobaj
08. 10. 2018 10.25
+0
PA KAJ NISTE VIDLI DA JE VALENCIJA IGRALA BUNKER.
KavčStrokovnjak
08. 10. 2018 18.56
+0
brezcasni
08. 10. 2018 10.09
+13
Dober da je Messi tako dober in priseben na skoraj vsaki tekmi da rešuje Barcelono tudi ko ostali poniknejo.....odličen nogometaš in očitno najbolj priseben,predan le sam ne zmore vsega in potrebuje nekoga da vsaj duel odšpila z njim .......
HOLAJ SLOVENIJA
08. 10. 2018 09.52
+8
Pique igra kot Zarifović. Rupa !
Anticripstoned
08. 10. 2018 11.51
+4
Zafi je doktor za Shakiro. Kaj dela ta človek. Včeraj je podal za gol nasprotnika
Trend01
08. 10. 2018 12.20
+0
Pa ni bil včeraj Piqué kriv pri golu. Vsaj včeraj ne. Morda bi lahko dejansko bolje posredoval, a kaj, ko mu je Vermaelen, ki je bil 2m pred njim, žogo tako blesavo z glavo odbil, da je padla "na, v" Piquéja. Kriv je bil za 10-15 drugih slabih posredovanj. A za gol neposredno ne. Prej Belgijec.
mmickica
08. 10. 2018 13.59
+1
Točno tako Trend01. Včeraj Pique sploh ni igral slabo in tistega gola je bil bolj kriv Vermelen in pa smola. Je marsikomu drugemu včeraj kaj za očitat, še najbolj Suarezu. Pa tudi Rakitič se je skrival celo tekmo in Coutinho je bil tudi izgubljen. Arthur je igral dobro, vsaj tako se mi je zdelo.
MesOjediPinGvin
08. 10. 2018 18.01
+3
Suarez na celi tekmi ni pokazal nič, razen tiste podaje za Messijev gol, vse ostalo pa na ravni osnovnošolca.
feliks-07
08. 10. 2018 09.10
+12
Obvezno morajo ne prodat ampak šenkat Suareza in Pikea bodo vsaj prišparali dv plači.Če jih nihče ne bo hotel vzet pa ponudit zraven še 5 milijonov evrov za vsakega,tistemu ki jh je pripravljen sprejet.Bojim se,da se jih tudi na tak način ne bi rešili.Je možno ,da trener Suareza ne vrže ven iz ekipe,samo zato ker je prijatelj z Messijem?
Kollerik
08. 10. 2018 09.14
+10
....to se tudi jaz bojim, saj druge logične razlage ni.
Trend01
08. 10. 2018 09.33
+11
Premalo berete katalonske časnike. Dobesedno je pisalo: "ob Suárezu se Messi počuti bolje in tudi boljše igra". Pa Suárez je prišel v Barcelono na željo Messija. Je nedotakljiv. Podobno kot Benz v Realu. Še vedno.