Nogomet

Maguire se brani: Bal sem se, da me bodo ugrabili

Manchester, 28. 08. 2020 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kapetan Manchester Uniteda Harry Maguire, čigar ime v teh dneh v javnosti odmeva predvsem zaradi incidenta na grškem otoku Mikonos, je v pogovoru za BBC dejal, da se je za trenutek zbal za svoje življenje in mislil, da ga bodo ugrabili.

Maguire (drugi z desne) med mestnim derbijem z Manchester Cityjem.
Maguire (drugi z desne) med mestnim derbijem z Manchester Cityjem. FOTO: AP

Po pretepu skupine moških na grškem otoku Mikonos in posredovanju policije je Harry Maguire hitro zapustil pripor, v njegovi odsotnosti pa so ga spoznali za krivega povzročitve telesnih poškodb in poskusa podkupovanja policistov, ki sicer nista nosila uniform. Maguire je pogojno obsojen na 21 mesecev in 10 dni zaporne kazni, Manchester United pa je v sredo potrdil, da bo Maguire po pritožbi upravičen do vnovičnega sojenja. Kapetana "rdečih vragov" je z reprezentančnega seznama za prihajajoči tekmi Lige narodov črtal tudi selektor Anglije Gareth Southgate, toda Maguire, nekdanji član Leicester Cityja, je v pogovoru za BBC hitel pojasnjevati, da vse le ni tako črno-belo.

"Bilo je grozno. To ni nekaj, kar bi si želel ponoviti. Tega ne želim nikomur. To je bilo prvič, da sem v zaporu," je o dveh preživetih dneh za zapahi povedal Maguire, ki trdi, da so v baru na otoku Mikonos napadli njegovo mlajšo sestro Daisy. Dva moška naj bi jo poskušala omamiti, Maguireja pa so aretirali, ko jo je poskušal prepeljati v bolnišnico.

"Preprosto so nas začeli tepsti. Udarjal je po mojih nogah in govoril, da je moje kariere konec, nič več nogometa, ne boš več igral," je pripoved nadaljeval pretreseni Maguire. "V tistem trenutku pa sem si mislil, da ni nobenih možnosti, da so to policisti. Nisem vedel, kdo so, poskusil sem pobegniti."

'Samozavesten, da bo resnica prišla na plan in da jo bodo povedali'
Aretirali so tudi njegovega brata Joeja Maguireja in prijatelja Christopherja Sharmana, ki so ju prav tako obsodili na pogojno zaporno kazen. Priča, ki je na sodišče prišla na poziv policistov, je sodišču povedala, da je Harry Maguire ponujal podkupnino, za kar obtožnica bremeni tudi njegovega brata.

"Veste, kdo sem? Sem kapetan Manchester Uniteda, zelo sem bogat, lahko vam dam denar, lahko vam plačam, prosim, izpustite nas," se spominja priča, čeprav Harry Maguire vse skupaj zanika.

"Zelo zaupam v grško pravo, za ponovno sojenje bomo imeli dovolj časa za pripravo, zbiranje dokazov in prišle bodo lahko tudi priče. Res sem samozavesten, da bo resnica prišla na dan in da jo bodo povedali. Ne čutim, da sem se dolžen opravičiti komurkoli. Opravičilo je nekaj, kar se zgodi, ko storiš kaj narobe. Zdaj ali mi je žal ... Žal mi je, da sem bil v okoliščinah, jasno je, da je bilo zaradi razmer težko. Igram za enega največjih klubov na svetu, zato mi je žal, da morajo navijači in klub zaradi mene skozi to," je še povedal za BBC.

ESPN je poročal, da je nogometašu podporo zasebno izrazil tudi trener članskega moštva Ole Gunnar Solskjaer, ki naj ne bi razmišljal, da bo Maguireju odvzel kapetanski trak.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

IQeS
28. 08. 2020 12.01
+6
Tem Angležom bi prepovedal potovanja v tujo državo (razen v ZDA tam bi našli sebi enake), ker očitno takoj ko zapustijo svoj otok se jim zmeša in delajo samo bedarije.
Savincan
28. 08. 2020 16.58
+1
Debely
28. 08. 2020 10.37
+7
Maguire bi bil očitno rad komedijant. Mogoče bo v tem boljši kot pri igranju fuzbala.
GGMU
28. 08. 2020 12.21
-3
Luzerpool prosim tiho... komedijanti ste vi kot klub...
mferk11
30. 08. 2020 10.25
+1
GGMU, po lovorikah največji klub v Angliji 🤫
mferk11
28. 08. 2020 10.16
+14
Če se je le branil, zakaj je hotel podkupiti policiste?
Bofur
28. 08. 2020 10.07
+4
Denar ti vsekakor ne prinese pameti. Najbrž, ko so ga pripeljali na policijsko postajo, je moral sam pri sebi ugotoviti, da pa to niso nikakršni "ugrabitelji", ampak kriminalisti :)) Pa se je prav na policijski postaji začel vesti kot angleški bedak. "A veste, kdo sem jaz, lahko kupim in vas in Grčijo ..." ahahahahahaha Še dobro jo je odnesel. Pogojna kazen je minimalna možna kazen. Namesto da se opraviči, nadaljuje z izmišljenimi zgodbami. Pač imeli so se fino, malo so pili, malo se zadeli, malo se tepli in razbijali, potem pa se je zadeva spremenila v spodletelo "bratovščino" z zaključkom v treznitvenem priporu. Grki niso sprejeli podkupnine. So me kar pozitivno presenetili. In niso izgubili živcev. Ampak so korektno opravili postopek proti pijanim turistom, ki se obnašajo nasilno.
Zentrum
28. 08. 2020 10.10
+14
Če bi ti vedel, kaj vse dela policija in kriminalisti, ko niso pod kamero. Lep primer imaš recimo v ZDA, kaj vse počnejo posamezniki v ameriški policiji KLJUB kameri na sebi. Samo zato, ker ima nekdo uniformo na sebi, še ne pomeni, da je svetnik.
Bofur
28. 08. 2020 10.14
+6
Nedvomno, ampak tukaj je grška policija korektno in hitro opravila postopek, brez nasilja. Pač bil je sum, da gre za nasilne Angleže, ki posedujejo prepovedana mamila. Zato kriminalisti/policisti v civilu. Očitno so bili že v lokalu. Po odhodu Angležev iz lokala pa so gospodo zaprosili, da naj se odpravijo za njimi na postajo, da bodo opravili razgovor. Maguire je že vedel, kaj je naredil, zato je tudi ponujal policistom denar ... Bedak.
Zentrum
28. 08. 2020 10.39
+2
Kako brez nasilja, če pravi, da so ga brcali v noge?
Bofur
28. 08. 2020 10.59
+3
Saj on se je pa tudi spravil na policiste in jih tudi poškodoval. Štirje so bili sprejeti v bolnico. Maguire ni bil poškodovan. Tako da ne vem kakšne brce so bile to, da te nekdo brcne, ampak nimaš potem posledic :))) Ima na telesu plavice, modrice, podplutbe, praske ... Maguire se je zlagal
GGMU
28. 08. 2020 12.23
+5
Vsi ste bili zgleda v Grčiji ob dogodku, da veste več kot dejanski udeleženci. Že lep čas ne verjamem bogatašom ter medijem ali politikom... Tako, da so to vse bučke...