Nogomet

Maguire po pričanju pred sodiščem izpuščen in že na poti domov

Atene, 22. 08. 2020 12.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kapetan nogometnega kluba Manchester United Harry Maguire je moral med med počitnikovanjem v Grčiji pred sodišče. Policija ga je priprla zaradi povzročitve telesne poškodbe, napada na policista in poskusa podkupovanja uradne osebe. Nogometaš se je izrekel za nedolžnega, postopek se bo nadaljeval v torek. Maguire je spet na prostosti in naj bi se že odpravil domov.

Harry Maguire
Harry Maguire FOTO: AP

"Vse poteka v redu. Harry Maguire je zanikal vse obtožbe in če bo vse potekalo po načrtu, bomo danes na sodišču to zadevo zaključili," je dejal Constantinos Darivas, odvetnik angleškega obrambnega nogometaša. Poudaril je, da se po dveh preživetih nočeh v priporu Maguire počuti dobro. Na sodišču na otoku Siros, kamor so ga v petek pripeljali policisti, se bo kapetan rdečih vragov zagovarjal danes pred poldnevom. Kapetana angleškega velikana je policija v četrtek ponoči aretirala na grškem otoku Mikonos.

Tam naj bi domnevno napadel skupino ljudi in kasneje tudi policiste, je v petek poročala grška tiskovna agencija Ana. Po virih policije so bili v pretep z drugimi angleškimi gosti na otoku vpleteni omenjeni Maguire, njegov brat ter eden od njunih prijateljev. Tamkajšnji prebivalci so poklicali policijo, enega od teh pa je nekdo od napadalcev tudi udaril. Policija je nato vpletene v incidentu spremljala do policijske postaje, pri čemer so skušali zadržani pobegniti.

Izrekel se je za nedolžnega
Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je bil 27-letni angleški reprezentant Maguire soudeležen v sporu več ljudi. Pripor in zaslišanje pred sodnikom pa so potrdili tudi v klubu, kjer so izpostavili, da se je Maguire izrekel za nedolžnega. V klubu dodajajo, da nadaljnji komentarji v času trajanja postopka niso na mestu in da Maguire lahko potuje nazaj na Otok, saj njegova prisotnost v torek v Grčiji ni potrebna.

Nogometaši Manchester Uniteda so po porazu v polfinalu Lige Evropa proti Sevilli dobili nekaj prostih dni. Maguire, ki je v klub prišel lani iz Leicester Cityja za 87 milijonov evrov in velja za najdražjega branilca na svetu, se je odločil, da jih bo preživel v Grčiji.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.