Nogomet

Makoumbou Maribor zamenjal za Sardinijo

Cagliari, 15. 07. 2022 22.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
STA, Ž.K.
Komentarji
2

Francoski nogometaš s potnim listom Konga Antoine Makoumbou je tudi uradno prestopil iz Maribora k italijanskemu Cagliariju, sta kluba objavila na družbenih omrežjih. 23-letnik je z italijanskim drugoligašem podpisal štiriletno pogodbo. Po poročanju italijanskih medijev bo Maribor s prodajo vezista pošteno napolnil klubsko blagajno.

"Cagliari Calcio z veseljem sporoča, da je od Maribora dokončno kupil igralca Antoina Makoumbouja, ki je podpisal pogodbo do 30. junija 2026," so uvodoma zapisali v uradnem sporočilu italijanskega kluba.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Antoine Makoumbou, ki je z Mariborom v minuli sezoni postal državni prvak in klubu pomagal preskočiti še prvo oviro v letošnjih kvalifikacijah za ligo prvakov, je s klubom s Sardinije podpisal štiriletno pogodbo.

Za reprezentanco Konga, za katero je debitiral septembra lani, je odigral deset tekem in dosegel en gol.

V Parizu rojeni Makoumbou, ki ima potni list Konga, je v mlajših kategorijah igral za Monaco, nato pa oblekel dres Ajaccia, za katerega pa ni odigral uradne tekme. Nato je sledila selitev k drugi ekipi Mainza, v jesenskem delu sezone 2020/21 pa je okrepil vrste Tabora Sežane. Na Krasu je opozoril nase in najprej kot posojeni nogometaš odšel k Mariboru pred začetkom lanske sezone, vijoličasti pa so ga nato 1. januarja letos dokončno pripeljali v svoje vrste. Makoumbou je sicer za Tabor odigral 24 tekem, za Maribor pa 36. V dresu Mainza je pred tem zbral sedem tekem.

Maribor - Šahtjor
Maribor - Šahtjor FOTO: Luka Kotnik

"Gre za prestop, ki bi ga bilo po finančni plati nesmiselno zavrniti. Antoine je s svojimi igrami izzval zanimanje številnih klubov, kljub vmesnim prejetim ponudbam smo vztrajali pri določeni ceni in na koncu tudi iztržili, kar smo želeli. Zagotovo pa gre po drugi strani za igralca, ki ga bo težko nadomestiti in ga bomo pogrešali ne samo v Mariboru, ampak v celotni slovenski ligi. Kot igralec z nadarjenostjo, ki je ne srečaš pogosto, verjamem, da še ni na svojih najvišjih obratih. Skupaj smo izpisali zanimivo, uspešno zgodbo, ko je v le enem letu iz Ljudskega vrta prišel do prestopa v Italijo. Ob tem velika zahvala z naše strani, saj je Antoine pokazal, kaj mu pomeni Maribor. Igral je pošteno in profesionalno do zadnjega trenutka, tudi na zadnji tekmi v sredo. Ta prestop pomeni, da je mogoče tudi v tem zahtevnem obdobju ustvarjati lepe zgodbe. Ponosni smo na skupne trenutke, Antoinu pa želimo vso srečo na novi poti," je ob potrditvi prestopa dejal športni direktor Marko Šuler.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Makoumbou pa je ob zaključku zgodbe v vijoličastem za uradno spletno stran NK Maribor povedal: "Vesel sem, da sem se poslovil z zmago in pomagal moštvu do napredovanja v naslednji krog. Po drugi strani pa sem žalosten, da ne morem sodelovati v nadaljevanju kvalifikacij. Toda za menoj ostaja izjemno obdobje, s čudovitimi spomini na Maribor, kjer je eno leto hitro minilo. Odločitev iz lanskega poletja o prestopu v Maribor se je izkazala za odlično potezo. Osvojili smo naslov prvaka, zdaj zapuščam moštvo v začetku nove sezone, za katero prav tako verjamem, da bo uspešna. Selitev v Italijo pomeni zame nov korak, upam, da mi bo šlo dobro in se bom počutil podobno prijetno kot v Mariboru. Bi pa se ob tej priložnosti rad zahvalil vsem v klubu, ki so me od prvega dne lepo sprejeli in mi pomagali, da sem bil uspešen na igrišču. Predvsem pa navijačem, s katerimi sem imel odličen odnos in so mi pomenili veliko podporo. Hvala vsem!"

Makoumbou je v kratkem obdobju pri Mariboru pustil dober vtis
Makoumbou je v kratkem obdobju pri Mariboru pustil dober vtis FOTO: Luka Kotnik
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mejacrnikal
16. 07. 2022 13.21
2milke+bonusi
titonium
16. 07. 2022 08.16
+1
in kok je dobil/dobili?manjka najpomembnejša novica!