Nogomet

Malinovskij in Gomez za preobrat in zmago Atalante v Parmi, Inter slavil proti Napoliju

Parma/Milano, 28. 07. 2020 21.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V predzadnjem, 37. krogu italijanskega nogometnega državnega prvenstva, je moštvo Atalante gostovalo pri Parmi in po zaostanku z 0:1 v nadaljevanju po zaslugi Ruslana Malinovskija in Alejandra Gomeza zrežiralo preobrat za zmago z 2:1. Na pozno večerni tekmi pa je v derbiju kroga Inter na domači zelenici slavil proti Napoliju z 2:0. Za domačo zmago sta zadela Danilo D'Ambrosio in Lautaro Martinez.

V vrstah Bergamčanov smo vnovič pogrešali (poškodovanega) slovenskega virtuoza Josipa Iličića, čigar odsotnost se na srečo navijačev Atalante ni poznala.

Gostje iz Bergama so sicer v tekmo vstopili nekoliko 'rezervirano', kar je Parma znala izkoristiti dve minuti pred koncem prvega polčasa, ko je po napaki ožje obrambe Atalante domače v vodstvo popeljal Dejan Kulusevski. V nadaljevanju pa so varovanci Gian Piera Gasperinija zagospodarili na igrišču, iz minute v minuto vse bolj pritiskali proti vratom Parme, kar jim je dvajset minut pred koncem rednega dela prineslo izenačenje.

Zanj je poskrbel Ruslan Malinovskij, ki je meril natančno s prostega strela, do popolnega preobrata in zmage pa so gostje prišli v 84. minuti, ko je po izvrstnem samostojnem prodoru neubranljivo zadel Alejandro Gomez. Na poti do zmagovitega zadetka je Gomez med drugimi osmešil tudi slovenskega reprezentanta v dresu Parme Jasmina Kurtića

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Napoli igral, Inter zadeval
Na pozno večerni torkovi tekmi 37. kroga Serie A pa smo spremljali obračun med milanskim Interjem in Napolijem. Domači so odlično krenili v dvoboj in že v 11. minuti prek Danila D'Ambrosia, ki mu je pred tem lepo podal Cristian Biraghi, prišli do vodstva z 1:0.

V nadaljevanju prvega dela igre je prišel bolj do izraza Napoli, ki je vršil pritisk na obrambo 'Nerazzurrov', a bil v zaključkih akcij premalo zbran in natančen. V začetku drugega polčasa je imela prav tako nekoliko več od igre zasedba Gennara Gattusa, ki si je pripravila lepo število priložnosti za morebitno izenačenje, toda mreža slovenskega vratarja Samirja Handanovića je ostala nedotaknjena. 

Kazen za neučinkovitost gostov je prišla v 74. minuti, ko je končnih 2:0 z zadetkom postavil Lautaro Martinez. S to zmago so Milančani na drugem mestu prvenstvene razpredelnice za točko prehiteli Iličićevo Atalanto, tako da bo medsebojni obračun teh dveh tekmecev v zadnjem prvenstvenem krogu v Bergamu odločal o tem, kdo si bo zagotovil naziv italijanskega podprvaka.

Italijansko državno prvenstvo, 37. krog, izida torkovih tekem:
Parma - Atalanta 1:2 (1:0)
Kulusevski 43.; Malinovskij 70., Gomez 84.

Inter Milano - Napoli 2:0 (1:0)
D'Ambrosio 11., Martinez 74.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

gullit
29. 07. 2020 13.04
+3
Nora tekma nas čaka za vikend v soboto. Atalanta proti Interju za 2.mesto kar bi bil zgodovinski uspeh za klub iz Bergama.