Nogomet

Rabiotova agentka v Barceloni, pogajanja naj bi se že začela

Pariz, Barcelona, 04. 01. 2019 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vezist Paris Saint-Germaina Adrien Rabiot je zadnjo tekmo v vrstah francoskih prvakov morda že odigral. Občasni francoski reprezentant je trenutno še vedno v Parizu, njegova mama in agentka Veronique Rabiot pa naj bi se po nekaterih informacijah že odpravila v Barcelono, kjer se bo dogovorila o zadnjih podrobnostih pred selitvijo 23-letnega nogometaša na Camp Nou.

Rabiot je bil med strelci na tekmi z večnim tekmecem Barcelone, Real Madridom, v osmini finala pretekle sezone Lige prvakov.
Rabiot je bil med strelci na tekmi z večnim tekmecem Barcelone, Real Madridom, v osmini finala pretekle sezone Lige prvakov. FOTO: AP

Spletni portal Paris United, ki dnevno spremlja dogajanje v taboru Paris Saint-Germaina, poroča o odhodu Veronique Rabiot v Barcelono, kjer naj bi agentka (in mama) vezista pariškega kluba Adriena Rabiota opravila zaključni del pogajanj s katalonskim velikanom. Čeprav je bilo veliko govora in tudi obtožb, da je Barca predčasno in proti pravilom začela govoriti s 23-letnim nogometašem, to so nazadnje zanikali tudi v izjavi za javnost, je z januarskim prestopnim rokom teh ovir konec, saj se lahko Rabiot, ki se mu pogodba izteče letos poleti, neovirano pogaja s snubci.

RABIOT

Mednje lahko poleg Barcelone menda uvrstimo tudi Juventus, Tottenham in Liverpool, za zdaj pa nič ne kaže, da bi lahko Rabiot stadion Park princev zapustil že pozimi, čeprav so mu v klubu prek športnega direktorja Antera Henriqueja že javno zagrozili, da do ureditve pogodbe ne bo igral.

De Jong bi povzročil še večjo 'gnečo'
Medtem še vedno tli tudi zanimanje Kataloncev za nizozemskega vezista Frenkieja de Jonga, ki pa v nasprotju z Rabiotom iz Ajaxa ne bi mogel priti brezplačno. Sloviti amsterdamski klub za svojega talentiranega 21-letnika menda zahteva 70 milijonov evrov, več kot očitno pa klubsko vodstvo in trenerja Ernesta Valverdeja ob velikem številu vezistov najpozneje prihodnjo sezono čaka precejšen glavobol.

DE JONG

De Jong in Rabiot bi bila že šesti in sedmi pri članih, če mednje poleg Sergia Busquetsa, Ivana Rakitića, Arthurja Mela in Artura Vidala štejemo tudi Carlesa Alenaja, medtem ko v ozadju na priložnost čaka tudi eden največjih talentov La Masie Riqui Puig, veliko si na Camp Nouu obetajo tudi od Alexa Collada in Oriola Busquetsa.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BBarca
04. 01. 2019 16.45
+8
Poleg Rabiota v Barco poleti prihaja tudi Jean-Claire Todibo. Ker mu poteče pogodba s Toulousom, pride zastonj. Gre za zelo obetavnega centralnega branilca, ki je ravno dopolnil 19 let (naj bi bil novi Varane)... to najbrž pomeni, da z de Ligtom ne bo nič.
mmickica
04. 01. 2019 15.50
+7
Rakitic menda zanesljivo odhaja poleti v PSG, tako da bo to, ce bo, odlicen nakup, oziroma brezplacna pridobitev pravzaprav.
Kollerik
04. 01. 2019 12.59
+10
To pa gre nekam hitro. In Malcom komaj prišel v Barco, pa že pred odhodom ...?
Lucky
04. 01. 2019 15.00
+5
Busquets ima zadnje čase nenormalno veliko ne
apodgra
06. 01. 2019 10.56
+2
To , kar se dogaja zadnja leta pri menjavi igralcev je tako, kot n menjava spodnjih hlač.