Nogomet

Manchester City brez težav do finala klubskega svetovnega prvenstva

Džeda, 19. 12. 2023 21.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, A.M.
Komentarji
1

Nogometaši angleškega Manchester Cityja so drugi finalisti klubskega svetovnega prvenstva v Savdski Arabiji. Letošnji zmagovalci evropske Lige prvakov so na drugi polfinalni tekmi v Džedi pred 62.345 gledalci premagali japonsko ekipo Urawa Reds s 3:0 (1:0). V finalu jih čaka obračun z brazilskim Fluminensejem.

Statistika tekme Manchester City - Urawa Reds
Statistika tekme Manchester City - Urawa Reds FOTO: Sofascore.com

Izbranci 52-letnega španskega stratega na klopi meščanov Pepa Guardiole so povedli v izdihljajih prvega polčasa po avtogolu Norvežana Mariusa Hoibraatna. Zmago angleških prvakov, ki na današnji tekmi niso mogli računati na poškodovanega Erlinga Haalanda, sta med 52. in 59. minuto potrdila Hrvat Mateo Kovačić in Portugalec Bernardo Silva.

Fluminense je v ponedeljek premagal Al Ahly z 2:0. Za zasedbo iz Ria de Janeira sta v drugem polčasu zadela Kolumbijec Jhon Arias in John Kennedy.

Zmagovalec turnirja bo dobil 4,6 milijona evrov, drugi finalist 3,7 milijona, tretjeuvrščeni 2,3 milijona, četrtouvrščeni pa 1,85 milijona. To bo zadnji turnir s sedmimi ekipami, saj bodo leta 2025 začeli razširjeno obliko tekmovanja z 32 ekipami. Nato bodo turnirje izvajali na štiri leta, vsakoletno pa bodo izvedli tako imenovani medcelinski pokal, v katerem se bo evropski klubski prvak meril z izzivalcem, najboljšim iz preostalih konfederacij.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
20. 12. 2023 14.51
-1
Kje ste kollerik in ostali navijači citya...ne boste čestitali svojemu klubu za novo lovoriko in za nov najlažji žreb v ligi prvakov ...