Nogomet

Manchester City s petardo nad West Brom, Arsenal do preobrata

West Bromwich, 26. 01. 2021 22.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Manchester Cityja so v 20. krogu angleške Premier League s kar 5:0 slavili na gostovanju v West Bromwichu. Z zmago proti predzadnji ekipi lige so sinjemodri skočili na vrh ligaške lestvice, kjer imajo zdaj z enakim številom tekem kot mestni sosedi točko prednosti pred Manchester Unitedom. Zmaga tudi za Arsenal. Topničarji so slavili v Southamptonu.

Sterling s soigralcema takole proslavlja zadetek.
Sterling s soigralcema takole proslavlja zadetek. FOTO: AP

Za sinjemodro rapsodijo je že v prvem polčasu v veliki meri poskrbel tokrat izvrstni Ilkay Gundogan. Ta je že v šesti minuti tekme načel mrežo gostiteljev v West Browmichu. Sledil je gol Joaa Cancela v 20. minuti, deset minut pozneje pa je znova pičil Gundogan. Končni izid prvega polčasa je v sodnikovem dodatku postavil Riyad Mahrez, ki ga je s podajo zaposlil Raheem Sterling. Prav Sterling je nato zabil peti (in obenem zadnji) žebelj v krsto West Broma in sicer v 57. minuti tekme. City je močno prevladoval v vseh elementih igre, West Brom je bil tokrat povsem nedorasel nasprotnik četi Pepa Guardiole. City je zmagal še sedmič zapored (v Premier League) in z 41. osvojeno točko skočil na vrh ligaške lestvice. Rdeči vragi imajo točko manj, lisjaki iz Leicestra pa so na tretjem mestu pri 38 točkah. 

Sinjemodri so po nekoliko slabšem začetku sezone, kot vse kaže, ujeli izvrstno formo – v vseh tekmovanjih so namreč neporaženi že vse od 21. novembra, ko so v domačem prvenstvu izgubili na gostovanju pri Tottenhamu. 

Arsenal do preobrata
Precej bolj izenačen obračun je potekal v Southamptonu, kjer so se udarili domači svetniki in londonski topničarji. Domačinom je uspel sanjski uvod v tekmo, saj so povedli že v 3. minuti tekme, ko je vratarja Bernda Lena premagal 28-letni vezist Stuart Armstrong. A Arsenala zgodnji zaostanek ni zmedel. Varovanci Mikela Artete so izenačili po vsega petih minutah, ko je mrežo domačih zatresel Nicolas Pepe. Še pred iztekom prvega polčasa pa je vodstvo topničarjev na 2:1 povišal 19-letni Bukayo Saka. Končnih 3:1 je po podaji strelca drugega zadetka Arsenala, v 72. minuti tekme postavil Alexandre Lacazette. Arsenal se je z zmago tako oddolžil Southamptonu za poraz izpred treh dni, ko so svetniki izločili topničarje v FA-pokalu. 

Premier League, 20. krog, izidi:
Southampton - Arsenal 1:3 (1:2)
Armstrong 3.; Pepe 8., Saka 39., Lacazette 72.

Statistika tekme Southampton - Arsenal
Statistika tekme Southampton - Arsenal FOTO: Sofascore.com

West Brom - Manchester City 0:5 (0:4)
Gundogan 6., 30., Cancelo 20., Mahrez 45+2., Sterling 57. 

Statistika tekme WBA - Man City
Statistika tekme WBA - Man City FOTO: Sofascore.com

Crystal Palace - West Ham 2:3 (1:2)
Zaha 3., Batshuayi 90+7.;  Souček 9., 25., Dawson 65.

Newcastle - Leeds 1:2 (0:1)
Almiron 57.; Raphinha 17., Harrison 61.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drimtim
27. 01. 2021 11.26
+2
Z lahkoto prvaki.
Sortegilio
27. 01. 2021 08.00
+1
no evo vsi vse dvigujejo , Chelsea je zdaj že na 10. mestem zahvaljujoč bleferju Lampardu. Še dobro da so ga menjali.