Nogomet

City zlahka do 18. zmage v sezoni, Winks veliki junak ob slavju Tottenhama

Huddersfield/London, 20. 01. 2019 16.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Aktualni angleški državni prvak Manchester City je v 23. krogu Premier league gostoval pri skromnem Huddersfieldu in brez večjih težav prišel do svoje 18. prvenstvene zmage. Za prepričljivih 3:0 so v polno merili Danilo, Raheem Sterling in Leroy Sane. Veliko bolj razburljivo je bilo na obračunu med predzadnjim Fulhamom in oslabljenim Tottenhamom, ki je šele v sodnikovem dodatku prišel do pomembne zmage z 2:1.

Tottenham je v obračun 23. kroga angleške Premier league na gostovanju proti Fulhamu vstopil močno oslabljen. Še posebej se je to poznalo v napadalnem delu igre, kjer 'Spursi' pogrešajo svojega najboljšega strelca in kapetana Harryja Kanea.

Slednji bo zaradi poškodbe še nekaj časa odsoten z nogometnih zelenic, zato je svojo priložnost od uvodnega sodnikovega žvižga dočakal španski veteran Fernando Llorente, ki pa se je znašel v središču pozornosti po nespretnem posredovanju po udarcu iz kota domačih, ko je v 17. minuti zatresel lastno mrežo za vodstvo Fulhama z 1:0. Trenutno predzadnje moštvo angleškega državnega prvenstva se je večji del prvega polčasa in tudi v uvodnih minutah drugega zelo dobro upiralo favoriziranemu tekmecu, ki pa je v 51. minuti le uspel izenačiti prek Dele Allija.

Ko je že kazalo, da se bosta moštvi razšli brez zmagovalca, je v zadnji minuti sodnikovega dodatka v ospredje stopil gostujoči vezist Harry Winks, ki je izkoristil visok predložek z leve strani za natančen strel z glavo za pomembno zmago Tottenhama z 2:1. S 17. prvenstveno zmago v sezoni so se varovanci argentinskega strokovnjaka Mauricia Pochettina učvrstili na tretjem mestu ligaške razpredelnice.

Leroy Sane je dosegel tretji in obenem zadnji zadetek za Manchester City ob zmagi s 3:0 proti Huddersfieldu.
Leroy Sane je dosegel tretji in obenem zadnji zadetek za Manchester City ob zmagi s 3:0 proti Huddersfieldu. FOTO: AP

City zlahka do novih treh točk
Od uvodnega sodnikovega žvižga je bilo moč opaziti, da bomo spremljali igro mačke z mišjo. Gostje iz Manchestra so namreč močno pritisnili proti domačim vratom, kar se jim je obrestovalo že v 18. minuti, ko je po podaji Kylea Walkerja v polno zadel Brazilec Danilo.

Zgodnje vodstvo ni uspavalo varovancev Pepa Guardiole, ki so nadaljevali z agresivnim pokrivanjem tekmecev po celem igrišču. Nogometaši Huddersfielda so bolj ali manj le nemočno opazovali razigrano zasedbo 'meščanov', ki pa do konca prvega polčasa niso uspeli povišati svojega vodstva. Jim je pa to uspelo že v 8. minuti nadaljevanja po podaji Leroya Saneja in zadetku Raheema Sterlinga. Le dve minuti pozneje je City vodil že s 3:0, ko je napako domačih na sredini igrišča in natančno globinsko podajo Sergia Aguera izkoristil Sane.

Tudi Huddersfield bi lahko prišel vsaj do časnega zadetka, a je bil globoko v sodnikovem dodatku iz neposredne bližine nenatančen Steve Mounie. Z 18. prvenstveno zmago se je City vodilnemu Liverpoolu približal 'le' na štiri točke zaostanka.

Angleško državno prvenstvo, 23. krog. izid:
Huddersfield - Manchester City 0:3 (0:1)
Danilo 18., Sterling 54., Sane 56. 

Fulham - Tottenham 1:2 (1:0)
Llorente 17./ag., Alli 51., Winks (90.+3).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
20. 01. 2019 21.34
-5
Neverjetno kaj vse dobi Man CITY podarjeno. Tako prvi zadetek kot drugi zadetek sta bili popolni darili sodnika Man Cityju. Iz drugega planeta se je videlo da je prvi zadetek dosegel izgralec Huddersfielda in ne Man Cityja (Danilo), čeprav možno da malenkost tudi preveč kritiziram glavnega sodnika pa bi moral več ''dreka'' spravit na predsednika Čeferina in nekatera neumna pravila nogometa. Kar se pa drugi zadetek Man Cityja tiče (Sterling) je pa bil pred tem podajalec Sane v več kot očitnem offsideu.
idiu3krasne
20. 01. 2019 19.46
+0
Bravo Mestijaneri.