Nogomet

Sveži Tottenham zaustavil Liverpool, Manchester City melje, Chelsea remiziral

Newcastle upon Tyne, London, 19. 12. 2021 19.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
21

Najbolj zanimiva tekma dneva se je dogajala v Londonu, kjer je Tottenham po prvotnem vodstvu 1:0 Liverpoolu dovolil, da povede z 2:1. Na koncu so Londončani izenačili in postavili končni izid 2:2. Vodilni Manchester City je z novo odlično predstavo in zmago 4:0 odslovil predzadnje moštvo v Premier ligi Newcastle. Chelsea pa se bori s poškodbami in boleznimi, kar se je Londončanom poznalo v bledem remiju v gosteh pri Wolverhamptonu (0:0).

Manchester City je v derbiju bližnjega vzhoda proti Newcastlu nadaljeval z odlično pripravljenostjo. Varovanci Pepa Guardiole so v srečanje proti novopečenemu najbogatejšemu klubu na svetu vstopili na krilih pravljičnega števila sedem. Toliko zaporednih tekem so pred tem zmagali v Premier ligi, na zadnji proti Leedsu pa so zadeli prav toliko golov (7:0). City je tekmo začel tam, kjer jo je končal, na prvem mestu v ligi. Domače srake tudi, saj so ostali pri zgolj eni zmagi v prvenstvu, kar pomeni, da ostajajo na predzadnjem mestu.

Joao Cancelo (desno) in Ruben Dias (drugi z desne) se veselita prvega zadetka.
Joao Cancelo (desno) in Ruben Dias (drugi z desne) se veselita prvega zadetka. FOTO: AP

Že v peti minuti je po odlični akciji obeh bočnih branilcev Cityja Oleksandra Zinchenka in Joaa Cancela ter napaki domače obrambe z bližine zadel osrednji branilec kluba iz Manchestra Ruben Dias. Cancelo letos nadaljuje odlične igre iz lanske sezone. V 27. minuti je po slalomu med domačimi stebrički izjemno zadel z velike razdalje. Riyad Mahrez je pri zadetku zgolj uradno zapisan kot podajalec, saj je portugalski branilec praktično vse opravil sam. Preigral je dva domača branilca in ustrelil v gruči kar treh branilcev Newcastla, vratar Newcastla Martin Dubravka je bil nemočen. 

City tudi v drugem polčasu ni popustil in v 65. minuti je po novi odlični podaji Zinchenka rezultat 0:3 postavil Mahrez. Nov gol, že 44. na šele 18. tekmi v letošnji Premier ligi, je po podaji Gabriela Jesusa zabil Raheem Sterling, ki je postavil končni rezultat 0:4. Guardiola kljub visoki zmagi po tekmi v svojem slogu ni bil popolnoma zadovoljen: "Akcija Joaa (Cancela) je bila odlična, ampak prvi polčas je bil eden naših najslabših v letošnji sezoni. Nihče od naših igralcev ni bil popolnoma zbran, drugi polčas je bil veliko boljši."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Znova bled (in oslabljen) Chelsea v meglenem Wolverhamptonu

Odlična igra Cityja pa težave Chelseaja vse bolj postavlja v ospredje, saj Londončani po odličnem začetku sezone v zadnjih tekmah vse težje prihajajo do novih točk. Modri iz Londona so na petih tekmah pred obračunom proti domačemu Wolverhamptonu zmagali zgolj dvakrat. Na roko jim ni šlo tudi vodstvo lige, ki je zavrnilo prošnjo vodilnih v klubu, da zaradi odsotnosti kar petih igralcev zaradi bolezni tekmo prekliče podobno kot preostalih šest ta konec tedna. Trener Chelseaja Thomas Tuchel s to odločitvijo ni bil zadovoljen: "Razočarani smo in malo tudi jezni." Odsotnosti so se Chelseaju najbolj poznale v konici napada, kjer je zaradi odsotnosti letošnje velike okrepitve Romeluja Lukakuja in napadalca Tima Wernerja zaigral igralec, ki po navadi večino svojega časa preživi na krilnem položaju, Christian Pulišić.

Thiago Silva in Daniel Podence
Thiago Silva in Daniel Podence FOTO: AP

Igralci Woverhamptona so se prvega zadetka na tekmi veselili v 15. minuti, ko je vratarja Chelseaja Edouarda Mendyja premagal Daniel Podence. A njihovo veselje je bilo kmalu prekinjeno, saj so sodniki v sobi VAR zaradi prepovedanega položaja zadetek tudi izničili. Domači Wolvsi so bili v prvem polčasu bolj nevarni od svojih slavnih nasprotnikov in njihovo prevlado bi v 41. minuti v vodstvo moral spremeniti vezist Leander Dendoncker, ki odlične podaje Podenca po slabem strelu z glavo ni izkoristil. Gostje so v drugem polčasu zaigrali bolje, vendar zadetek ni padel in tekma se je končala z rezultatom 0:0.

Spočiti Tottenham derbi začel odlično

Liverpool je eden redkih klubov, ki je v minulih letih uspešno sledil ritmu Guardiolinega Cityja. Lanska sezona je Liverpoolu zaradi številnih poškodb prinesla zgolj četrto mesto, a letos rdeči igrajo veliko bolje. Tekmecem iz Manchestra dihajo za ovratnik in tekma proti Tottenhamu, ki so jo zaradi težav z okužbami s covidom-19 zaigrali prvič po petem decembru, je bila nova priložnost za dokazovanje. A varovanci Antonia Conteja so imeli drugačne načrte. Pred domačimi navijači so tekmo začeli odlično. Že v 13. minuti je po odlični podaji Tanguya Ndombeleja izkušeno zaključil Harry Kane, ki v prvem delu sezone ni igral dobro. Odsotnosti Fabinha, Curtisa Jonesa in predvsem Virgila van Dijka zaradi bolezni se je gostom poznala. Poleg njih so bili odsotni tudi Jordan Henderson in Thiago Alcantara, tekma je Jürgena Kloppa verjetno zelo spominjala na številne v lanski sezoni.

Tyler Morton je pri 19 letih prvič začel tekmo Liverpoola v Premier ligi. V sredini igrišča je ob njem začel James Milner (35), ki je v Premier ligi debitiral novembra leta 2002, zgolj deset dni po rojstvu Mortona. 

Tottenham bi v 17. minuti moral voditi že z dvema goloma prednosti. Heung-Min Son se je po hitrem protinapadu znašel sam pred gostujočim vratarjem Alissonom, ki je neodločnemu Južnokorejcu ukradel žogo. Brazilski vratar je po obdobju boljše igre njegovih soigralcev znova moral odlično posredovati po novem protinapadu Londončanov. V odličnem položaju se je tokrat znašel Dele Alli, čigar strel je s konicami prstov vrhunsko v kot preusmeril Alisson. Vzorec se je v prvem polčasu nadaljeval, saj je Liverpool imel žogo veliko v svoji posesti, Tottenham pa jo vsakič znova hitro in zlahka popeljal do vrat gostov.

Diogo Jota je proti Tottenhamu zadel svoj 19. premierligaški gol v dresu Liverpoola. Sedem jih je zadel z desno nogo, šest z levo in šest z glavo. Z drugimi besedami, nevaren je iz vseh položajev. Mohamed Salah je po 15 zaporednih tekmah prvič zaključil premierligaško tekmo brez zadetka ali podaje.

Domači so svojo potratno predstavo pred gostujočim golom hitro plačali z žogo v svojih vratih. Po podaji Andrewa Robertsona je v 35. minuti z glavo zadel Diogo Jota. Gostje so zavladali. V 43. minuti je proti vratom Huga Llorisa močan strel usmeril Trent Alexander-Arnold. Poskus Angleža je francoski vratar vrhunsko ubranil.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Odlična igra tudi v drugem polčasu

Drugi polčas se je tako kot prvi začel z odličnimi priložnostmi domačih. Daleč najlepša na celotni tekmi je v 55. minuti padla pod noge junaka prvega polčasa Harryju Kanu. Podal mu je Alli, a Kane se je preprosto preveč obotavljal in žogo mu je ukradel znova odlični Alisson. Že minuto pozneje je Kane znova zapretil, a njegov strel z glavo je letel preko vrat Liverpoolčanov. Tottenham je še naprej pretil, v 68. minuti se je pred Alissonom znašel Alli, ki je zelo hitro padel. Že minuto pozneje je po receptu iz prvega polčasa sledila kazen za domače. Liverpool je povedel v 70. minuti, ko je Alexander-Arnold podal Robertsonu, ki je s strelom z glavo premagal Llorisa.

Veselje Andrewa Robertsona ni trajalo dolgo, saj je po njegovem vodilnem zadetku Tottenham hitro izenačil. Branilec Liverpoola pa je dve minuti pozneje prejel še rdeč karton.
Veselje Andrewa Robertsona ni trajalo dolgo, saj je po njegovem vodilnem zadetku Tottenham hitro izenačil. Branilec Liverpoola pa je dve minuti pozneje prejel še rdeč karton. FOTO: AP

Izenačenje in rdeč karton Robertsona

A igralci Tottenhama po prihodu Conteja na klop ne popuščajo več tako zlahka, kot so pod vodstvom Nuna Espirita Santa. Že štiri minute pozneje je Son izenačil po napaki dotlej odličnega Alissona, ki se je prenaglil in se v želji, da pride do žoge pred Sonom, preveč oddaljil od svojih vrat. Mora Liverpoola se je dve minuti pozneje nadaljevala, saj je strelec vodilnega gola Robertson po grobem prekršku nad Emersonom Royalom prejel rdeč karton. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi nedeljskih tekem angleške Premier lige:

Newcastle - Manchester City 0:4 (0:2)

Wolverhampton - Chelsea 0:0

Tottenham - Liverpool 2:2 (1:1)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

The Dude
20. 12. 2021 17.37
Tot, ki doma ni uspel zmagati, je zaustavil Liv? A ste normalni?
metallica-one
20. 12. 2021 14.12
+5
Štart Kane-a za rumeni karton ????????? Ko ne mores verjeti da je to sploh mogoče. Zakaj je VAR? Tukaj vsa logika zamrzne. Tu je samo jasno da se je sodnik v tej tekmi postavil na eno stran ali pa oma tako veliki respekt do velikega Kanea. Meni je Kane super igralec in slovi kot zelo posten ampak tole je bilo samo za rdeči .
ledr
20. 12. 2021 14.32
+3
To je bilo za 2 leti zapora, ne samo rdeči...
ledr
20. 12. 2021 08.00
+5
Rdeči karton za Robertsona povsem upravičen. Samo tisti štart Kana v prvem polčasu je pa bil za dve leti zapora!!! In končalo se je samo z rumenim kartonom. Zakaj tako sodniki??? Zakaj imate VAR???
Matrax
20. 12. 2021 12.45
+1
Že dolgo govorim, da ni pravice niti z VAR. Bolje, da ga ne bi bilo. Samo sokolje oko na golovi črti pa fertik.
manucao
19. 12. 2021 20.47
+2
Ali mi lahko kdo napiše povezavo kje se da gledat tekme la lige?
Vladimir.Krutov
19. 12. 2021 19.50
-9
City ne popušča....tuchel pa že jamra....
Sisli288
19. 12. 2021 20.05
+7
Vsem ki so prosili so prestavili tekme, pa ima chelsea vec okuzenih kot marsikatere ekipa ki so ji prestavili tekmo
slo_veter
19. 12. 2021 21.58
+1
City je pol koraka pred vsemi , je začel vleči. Danes je Klopp čist norel celo dobil rumenga, mislim da ve ,da bo konec s Premier ligo. Je pa kar en čudak ratu , pravi da ne bo sprejel nobenega v ekipo, ki ni cepljen, mogoče karma sedaj vrača.
Centurio_
20. 12. 2021 16.09
bologna2901
20. 12. 2021 17.17
LojzekBojzek
19. 12. 2021 19.24
-3
ko bi mura naredila liverpoolu
Ni nam vseeno
19. 12. 2021 19.58
-7
Centurio_
20. 12. 2021 16.09
+1
cripstoned
19. 12. 2021 18.17
+0
chelsea ima velik problem s poskodbami glavnih igralcev..jorginho, lukaku, havertz, kovacic..tudi glavni igralec kante je zaradi poskodb igral zelo malo v tej sezoni..9tekem...to zna biti problem za boj v ligi in ligi prvakov...
Lucky
19. 12. 2021 19.16
-8
Vladimir.Krutov
19. 12. 2021 19.51
-2
Konan
19. 12. 2021 19.57
-4
cripstoned
19. 12. 2021 20.57
+3
lucky ...umetna sta psg in city ter ''navijaci'' barcelone...chelsea se spostuje..
Franci123
20. 12. 2021 09.24
+3
Torej ce so milijarde arabske je klub umeten, ce so ruske je pa spoštovan? 🤔 Crips diskriminira roko ki hrani njegov klub😂
Centurio_
20. 12. 2021 16.11
+1
chelsea se NE spostuje. Oprosti ta plasticen klub je nastal leta 2001, edina razlika med njim in shittyem je da abramovic nima toliko kot ovi arabci in zapravlja manj. Chelse je patetika ne se slepit