Nogomet

Manchester City po porazu Uniteda tudi uradno angleški prvak

Manchester, 11. 05. 2021 20.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester City je angleški prvak sezone 2020/2021. Četa Pepa Guardiole je do matematične potrditve te lovorike prišla, potem ko je Manchester United izgubil proti Leicester Cityju z 1:2. Ekipi imata do konca prvenstva še tri tekme, razlika med njima pa znaša neulovljivih deset točk. Lisice so z zmago na Old Traffordu sicer storile velik korak na poti do uvrstitve v Ligo prvakov.

Caglar Söyüncü je z golom sredi drugega polčasa zagotovil naslov Manchester Cityju.
Caglar Söyüncü je z golom sredi drugega polčasa zagotovil naslov Manchester Cityju. FOTO: AP

Za Manchester City je to sedmi naslov angleškega prvaka in peti v Premier League (po letih 2012, 2014, 2018 in 2019). Meščani so bili za božič šele na osmem mestu in so tako postali prva ekipa po Liverpoolu v sezoni 1981/1982, ki je do naslova prišla, potem ko je bila za božič na osmem (ali nižjem, Redsi so v tisti sezoni zasedali šele 12. mesto, op. a.) položaju.

Guardiola: To je moj najzahtevnejši naslov 
Španski strokovnjak je takoj po porazu mestnih tekmecev dal izjavo za klubsko spletno stran: "Te sezone se ne da primerjati z nobeno drugo. Ta je bila najtežja doslej. Vselej se jo bom spominjal zaradi načina, s katerim smo prišli do naslova. Izjemno ponosen sem, da sem lahko trener takšnim nogometašem." 

"Da smo se tako odrezali v sezoni, kjer smo imeli toliko negotovosti in restrikcij, je neverjetno. Izjemno konstantni smo bili. Premier League je neusmiljeno tekmovanje. Vsak dan znova se je potrebno boriti za uspeh, mi pa smo si to želeli. Borili smo se na vsaki tekmi in naslov je zasluženo naš," je med drugim še povedal Guardiola.

Statistika obračuna Manchester United – Leicester City
Statistika obračuna Manchester United – Leicester City FOTO: Sofascore.com

Premešani vragi premalo za motivirane lisice
Ole Gunnar Solskjaer je po uspehu v Evropski ligi dejal, da bo za obračun z Leicester Cityjem premešal začetno enajsterico, in obljubo je tudi izpolnil. Po nedavni zmagi nad Aston Villo s 3:1 je namreč opravil kar deset sprememb v prvi enajsterici, med drugim je debi v dresu rdečih vragov dočakal 19-letni Anthony Elanga, prišlek iz Atalante Amad Diallo pa je začel svojo prvo ligaško tekmo na Otoku. 

Leicester City, ki je prejšnji krog presenetljivo izgubil proti Newcastle Unitedu, je bil odločen, da proti ne najbolj motiviranim vragom, ki imajo drugo mesto praktično že zagotovljeno, popravi svojo napako. Za četo Brendana Rodgersa se je začelo odlično, saj je že v deseti minuti za zgodnje vodstvo v polno – s pravo mojstrovino – meril bočni nogometaš Luke Thomas. Odgovor Uniteda je prišel pet minut kasneje. Kot asistent se je izkazal že omenjeni Diallo, kot strelec pa Mason Greenwood, edini, ki je začel tudi tekmo proti Aston Villi. Do konca prvega dela se izid nato ni več spreminjal.

V nadaljevanju smo odločilni zadetek videli v 66. minuti, ko je po kotu z desne strani na drugi vratnici najvišje skočil turški branilec Caglar Söyüncü za končnih 1:2. Do zadnjega sodniškega žvižga so imele lisice še kar nekaj zrelih priložnosti, a jim ni uspelo zadeti, na drugi strani pa se je United prebudil v zaključku, vendar prepozno. 

Leicester City ima v primerjavi s konkurentoma Chelseajem in West Hamom sicer tekmo več, a ima pred Bluesi dve, pred kladivi pa kar osem točk naskoka. Nevarnejši bi utegnil biti Liverpool, ki za West Hamom zaostaja za točko, a mora do konca sezone odigrati še štiri srečanja. Če Redsi torej dobijo naslednji dve, bi imeli ob enakem številu odigranih tekem za lisicami le tri točke zaostanka. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Premier League, 11. maj, izida: 

Manchester United – Leicester City 1:2 (1:1) 
Greenwood 15.; Thomas 10., Söyüncü 66. 

Southampton – Crystal Palace 3:1 (1:1) 
Ings 19., 75., Adams 48.; Benteke 2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
11. 05. 2021 21.13
+3
Čestitke suyuncu za odločilen gol na tekmi...in srečno v ligi prvakov...