Nogomet

Ronaldo z 800. in 801. zadetkom poskrbel za zmago Uniteda nad Arsenalom

Manchester, 02. 12. 2021 23.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Žiga Košec
Komentarji
156

Na derbiju 14. kroga angleške Premier lige, ki je bil prvi v letošnji sezoni, ki je v celoti potekal sredi tedna, sta se pomerila tradicionalna tekmeca Manchester United in Arsenal. Varovanci začasnega trenerja Michaela Carricka so se predvsem po zaslugi Cristiana Ronalda na koncu veselili vseh treh točk, ki so jih popeljale na sedmo mesto na prvenstveni lestvici, medtem ko Arsenal ostaja na petem mestu.

Michael Carrick, ki se je še zadnjič preizkusil v vlogi začasnega trenerja Uniteda (v nedeljo proti Crystal Palacu bo moštvo prvič vodil Ralph Rangnick) se je odločil za povsem napadalno usmerjeno začetno enajsterico, v kateri sta začela izkušena Portugalca Cristiano Ronaldo in Bruno Fernandes ter mlada Angleža Marcus Rashford in Jadon Sancho. V začetno postavi pa se je po tekmi premora zaradi rdečega kartona vrnil Harry Maguire, ki je tudi nosil kapetanski trak.

Michael Carrick in Mikel Arteta
Michael Carrick in Mikel Arteta FOTO: AP

Strateg gostov Mikel Arteta pa je v konico napada postavil Pierra-Emericka Aubameyanga, za nevarnost nasprotnikovemu golu pa so skrbeli še trije mladeniči: Emile Smith-Row, Gabriel Martinelli in Martin Ødegaard, medtem ko je na klopi ostal mladi Bukayo Saka, ki je na tekmi minulega kroga proti Newcastlu sicer zadel, a nekaj minut zatem zaradi manjše poškodbe odšepal iz igrišča.

Emile Smith-Rowe in Fred
Emile Smith-Rowe in Fred FOTO: AP

Srečanje so nevarneje otvorili gostje, opogumljeni z dejstvom, da proti rdečim vragom na zadnjih sedmih prvenstvenih tekmah niso izgubili in že v prvi minuti prišli do strela. Prejemnik dolge podaje Takehira Tomiyasuja je bil Aubameyang, ki je močno sprožil, a je bil njegov strel blokiran. Londončani so imeli že v prvih dveh minutah na voljo kar tri predložke s kota, a jih niso izkoristili.

V 8. minuti so do prvega strela prišli tudi domači nogometaši, ko je Diogo Dalot, ki je v začetni postavi zamenjal Aarona Wan-Bissako, sprožil naravnost v Aarona Ramsdalea.

Unitedovi nogometaši so prejeli že deveti zaporedni zadetek na Old Traffordu, ne da bi v tem času tudi sami zatresli mrežo nasprotnikov, s čimer so izenačili svoj negativni rekord iz leta 1961.

V 13. minuti so si Arsenalovi nogometaši priigrali že četrti kot na tekmi in ga tudi izkoristili. Po izbiti podaji iz kota je v prazno mrežo zadel Smith-Rowe. Gola glavni sodnik Martin Atkinson sprva ni priznal, saj je David De Gea v bolečinah ležal na tleh, a je posnetek pokazal, da je za bolečino poskrbel De Gejin soigralec Fred in po posredovanju VAR-a so se Topničarji lahko razveselili vodstva.

Igralci Arsenala slavijo zadetek proti Manchester Unitedu
Igralci Arsenala slavijo zadetek proti Manchester Unitedu FOTO: AP

Po prejetem zadetku so pobudo na igrišči prevzeli nogometaši Manchestra, ki so pritisnili v upanju na izenačenje pred odhodom na odmor. Dvakrat je od daleč sprožil Maguire in enkrat Ronaldo, a sta bila oba nenatančna. 

Fernandes je proti Arsenalu zabeležil 100. nastop v dresu Manchester Uniteda. Odkar se je januarja 2020 pridružil rdečim vragom je sodeloval pri 79 zadetkih (45 golov, 34 podaj), kar je največ med vsemi igralci v Premier ligi.

V 44. minuti pa so domačini po lepi akciji prišli do izenačenja. Po levi strani je žogo do roba nasprotnikovega kazenskega prostora pripeljal Sancho in nato podal Fredu, ta je s kratko podajo zaposlil Fernandesa, Portugalec pa je s strelom iz prve premagal vratarja Topničarjev in poskrbel za prvi ligaški zadetek rdečih vragov na Old Traffordu po natanko dveh mesecih.

Unitedovi igralci slavijo Fernandesov zadetek za izenačenje
Unitedovi igralci slavijo Fernandesov zadetek za izenačenje FOTO: AP

V drugi polčas sta obe ekipi vstopili željne po zmagi. Prvi je zapretil Ronaldo, čigar nevaren strel z levico je Ramsdale obranil, kmalu zatem pa se je na drugi strani izkazal še De Gea, ki je ubranil strel Gabriela.

Kar Portugalcu ni uspelo v 47. minuti, mu je uspelo pet minut kasneje. Do izgubljene žoge Nuna Tavaresa je prvi prišel Rashford in izkoristil ogromno prostora na levi strani Arsenalove obrambe, kjer je manjkal mladi Portugalec, nato pa lepo podal v sredino kazenskega prostora, kjer je žogo pričakal in jo rutinirano pospravil v mrežo zimzeleni Ronaldo. 36-letnik je tako z petim zadetkom v letošnjem prventsvu kot prvi nogometaš v zgodovini nogometa prišel do mejnika 800 zadetkov v profesionalni karieri, od tega jih je 129 dosegel za Manchester United.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

A veselje nogometašev Uniteda in domačih navijačev ni trajalo dolgo, le dobri dve minuti. Brazilec Martinelli in Norvežan Ødegaard sta izpeljala zelo podobno akcijo kot Rashofrd in Ronaldo pred njima in rezultat je bil po pestrih 54. minutah igre znova poravnan.

Čeprav je bil 22-letni Norvežan eden najboljših Arsenalovih igralcev na igrišču, pa si je v 68. minuti privoščil hudo napako, ko je v lastnem kazenskem prostoru brez kontakta z žogo podrl Freda. Glavni sodnik je sprva zamahnil z rokama, a so ha sodniki iz sobe za VAR poslali na ogled posnetka, kjer je lako videl, da je storil napako in prisodil najstrožjo kazen za domače. Žogo si je na belo piko nastavil Ronaldo in z močnim strelom po sredini gola še drugič na tekmi premagal Ramsdalea.

Cristiano Ronaldo je uspešno izvedel enajstmetrovko
Cristiano Ronaldo je uspešno izvedel enajstmetrovko FOTO: AP

Strategu Topničarjev po drugem zaostanku na tekmi ni preostalo drugega, kot da pozkusi s svežimi močmi. Arteta je tako v igro poslal Bukaya Sako, Alexandra Lacazetta in Edwarda Nketiaha, a omenjeni trojec v igro Arsenala ni vnesel bistvene spremembe. Do konca tekme so bili bližje zadetku rdeči vragi, ki so v 88. minuti po kotu gostov izvedli hiter protinapad, a je Sancho na koncu preslabo podal proti Fernandesu, da bi ta lahko dokončno odločil o zmagovalcu. Nogometaši Uniteda so do konca tekme zdržali ne preveč nevaren pritisk Londončanov in se tako veselili treh točk, ki so njihovo mero v sezoni dvignile na 21, kar zadošča za sedmo mesto, Arsenal pa s 23 točkami ostaja na petem mestu.

Statistika tekme Manchester United - Arsenal

Tottenham do rutinirane zmage

Na drugi tekmi večera je Tottenham gostil Brentford in slavil z 2:0. V 12. minuti je lastno mrežo zatresel gostujoči vezist Sergi Canos, zmago Spursov pa je nato v 65. minuti, po hitrem protinapadu in lepi podaji Sergia Reguilona, potrdil Heung-Min Son. Tottenham se z 22 osvojenimi točkami nahaja na šestem mestu lestvice, stisnjen med današnja nasprotnika Arsenal in Manchester United, Brentford pa je na 12. mestu postavljen med Crystal Palace in Aston Villo, vsi trije klubi pa beležijo 16 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izidi 14. kroga Premier lige:

Newcastle United - Norwich City 1:1 (0:0)

Leeds United - Crystal Palace 1:0 (0:0)

Southampton - Leicester City 2:2 (2:1)

Watford - Chelsea 1:2 (1:1)

West Ham - Brighton 1:1 (1:0)

Wolverhampton - Burnley 0:0

Aston Villa - Manchester City 1:2 (0:2)

Everton - Liverpool 1:4 (1:2)

Tottenham – Brentford 2:0 (1:0)

Manchester United – Arsenal 3:2 (1:1)

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (156)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
03. 12. 2021 20.02
+5
Ronči svojo bolečino šestega na vasi in veliko fovšijo do LM7 skriva za tap goli in penalčki, halar/matrax mularija pa z abotnimi, brezveznimi posti...
Matrax
03. 12. 2021 20.26
-1
Rekordi govorijo zase. Ne bit jezen zdaj. Cmok😘😘😘😘
Konan
03. 12. 2021 21.26
+2
In še joče na Instagramu človek star 37 let, pa večje jokice ni bilo v zgodovini fuzbala in večjega nevoščljivca, egoista, da ga ni sram, tu se vidi kak mu je vseeno za zlate žoge ja, saj ga bo doletelo kaj hudega se, ker je zleht dobesedno
Od Halerja ati
04. 12. 2021 08.17
+0
seveda rekordi govorijo zase. hihihi Rekord zlatih zog za NAJBOLJSEGA NA SVETU ima eden in edini stric 7 zlata zoga hihihi cmokec nazaj da nebos jezen 🤭
Matrax
04. 12. 2021 11.14
+1
Fotrček a veš, nekaj moraš naret na igrišču, da so cifre kot so. ZŽ pa glasujejo novinarji in ni treba gledat številk. Pač kr neki te ZŽ.
HALAcR7
03. 12. 2021 18.35
+1
Messi mali hinavćek rekel lewi da si lewa zasluži zlato žogo 2020 messijevo glasovanje za 2020=1neymar2mbapee3lewa,,,,,očitno si ni to mislil kaj je rekel,,cr7 glasovanje za 2020=1 lewa2messi3mbapee,,,,še en dokaz da večjega hinavćka od malega palćka Ni
Matrax
03. 12. 2021 19.26
-2
Ronaldo je že nekajkrat glasoval za Messija.
Kollerik
03. 12. 2021 19.27
+3
Sinko, koliko razredov OŠ si pa ti šprical...?...sam prašam... :)
Matrax
03. 12. 2021 19.45
-2
Vse, se pač zgodi. Kot Messiju, ki 29x fali, 30ič pa zadane.
JanNovakX
03. 12. 2021 17.38
+3
35 ljudi je glasovalo za La Balon, od tega 32 francoskih novinarjev. hahahahahahaha
samomojemnenje
03. 12. 2021 17.45
+1
Spet bluziš. Glasovalo je 190 novinarjev in potem še trideset analitokov vse to analizira. Ne vem zakaj vas to tako zadovoljuje, da pišete razne nesmisle. In potem naj človek z vami normalno komunicira.
JanNovakX
03. 12. 2021 17.54
-3
Isti šmorn, od 190 novinarjev jih je 180 dobilo bozicnico od PSG-ja.
Matrax
03. 12. 2021 19.30
-5
Novinarji niso strokovnjaki. Dokler sta Fifa in france football prirejala dogodek skupaj so glasovali kapetani in selektorji reprezentanc. Takrat je bilo recimo, da pošteno. Odkar glasujejo novinarji so zmagovalci kr nekaj. Bi bil čas, da se določi po kakšnem ključu se to deli, ker 1x tako drugič tako, tretjič spet nek smešn razlog. Naj bo neko vodilo in se zbira po tem ključu. Ker letos mi je res uganka kako Messi. Za ostala leta ne rečem, da si ni zaslužil.
Kollerik
03. 12. 2021 21.12
+4
"Ker letos mi je res uganka kako Messi." ....pa tolikokrat je bilo že obrazloženo, kako ravno Messi... pejt se ti raje zanimat za balinanje
Matrax
03. 12. 2021 17.26
+1
Kaj dela Ronaldo. Vrhunsko! GOAT👏👏👏
Konan
03. 12. 2021 21.29
+1
Tolaži se pacient, zlate žoge ni več zanj, tud lovorike ne bo letos haha
samomojemnenje
03. 12. 2021 15.34
+0
Off topic...Ko je šel Messi v Ligue 1, se Halar/Cripstoned ni mogel zadovoljiti s tem, da je šel v peto najmočnejšo ligo, ampak je spet po svoji navadi sproduciral laž, da je Francija šesta najmočnejša lig. V začetku sem mislil, sploh ker je tudi nekaj drugih podrepnih hejterjev tudi to ponavljalo kot papige, da je mogoče Portugalska po koeficientu prehitela Francijo. Pa sem šel preverit n uradno stran UEFE in vidim, da je Francija uradno na petem mestu. Takole gre po vrsti: 1. Anglija 95.641 točk. 2. Španija 85.998. 3. Italija 69.616. 4. Nemčija 67.499. 5. Francija 50.748. 6. Portugalska 47.549. 7. Nizozemska 40.900., itd. Sicer ni neka razlika med peto in šesto ligo, ampak lažno pisanje pa je spet obelodanjeno. Kot vedno.
cripstoned
03. 12. 2021 15.42
-2
off topic...ko je sel ronaldo v seria ste njegovi hejteri govorili kako je odsel v najlazjo ligo nabijat statistiko...zdaj ko je odsel messi se v 2x lazjo ligo od italijanske pa ni problem...hahahaaha..dvolicnost, bolecina in obup so vase vrline...sicer pa messi kot ''najboljsi'' igralec bi moral oditi v anglijo ali italijo in dokazati da lahko igra se v ostalih 2 top ligah...ampak je dokazal da lahko gre se v lazjo ligo k top ekipi pa bo se vedno pod nivojem...koboste sprejeli dejstvo da je messi ze 3.sezone pod povprecjem messija ki smo ga spoznalii boste doziveli kruto realnost...in ko boste doziveli realnost poglejte kaj je ronaldo storil v angliji, spaniji, italiji in kaj dela pri 36spet v angliji z povsem povprecno ekipo....niste realni...sicer so pa v klubskem nogometu vedno stele samo 4 lige...liga prvakov, angleska liga, spanska in italijanska...vse ostalo se ne more kosati z omenjenimi ligami...ko bi jaz zacel obelodanjati vse kar vi pisete bi stevilke samomorov v sloveniji zrastle...ampak raje ne obelodanjam ker na koncu real in ronaldo obelodanita vse kar je potrebno...pa tudi karma...
cripstoned
03. 12. 2021 15.44
-2
ajapa da ne pozabim..vsi ki mi dajete pluse prosim da mi date minuse ker bo samomojemnenje ob mojem komentarju nad katerim je povsem nemocen kot vedno spreminjal temo in govoril o raznih profilih ki jih imam ne bo pa se drzal tistega kar sem napisal...
265004
03. 12. 2021 16.16
+0
hahahaha samomojemnenje o najmočnejših ligah,crisp pa o Messiju in Ronaldu ahahahaha....možganski veleum spet v svojem elementu....
samomojemnenje
03. 12. 2021 16.23
+2
Cripstoned, resnica je na moji strani, zato nimam za kaj biti nemočen. Podal sem uradne podatke iz UEFA uradne strani. Kar pa ti pišeš o bolečinah in podobne šmorne, pa smo itak navajeni. In ja, jaz priznavam, da Messi že 3 sezone ni več na takem nivoju kot je bil prej. Ker če bi bil, bi bila lani Barca še višje od tretjega mesta, ker jo je itak sam vlekel. In še pred tem nekaj let. Letos pa vidimo kje je Barca, ko je Messi odšel.
Konan
03. 12. 2021 16.23
-2
Je pod povprečjem seveda, ampak se vedno stric sedma zlata zoga
samomojemnenje
03. 12. 2021 16.27
-1
Če pa pogledaš samo to sezono, pa je do zdaj na UEFIni jakostni lestvici takole: trenutno je v tej sezoni do danes 1. Nizozemska 10.800, 2. Anglija 10.000, 3. Francija 9.083, 4. Nemčija itd...
samomojemnenje
03. 12. 2021 16.29
-2
In še to, Crpstoned. Očitno si slabo prebral moj prvi komentar, v katerem pišem, da ste si kar izmislili, da je Francija na šestem mestu. Jaz pa vedno podam argumentiran in z resnico podkrepljen komentar.
karamba34
03. 12. 2021 15.19
-7
Evrogol in mojstrsko izvedena enajstmetrovka. Legenda. Arabska zlata žoga mu ne uide.
Matrax
03. 12. 2021 15.16
+1
Messi pri 36 niti prdnit ne bo mogo medtem ko kralj CR zabija👍👏👏
HALAcR7
03. 12. 2021 15.22
+3
On že zdaj nič ne more,kaj šele čez 2 leti,,bo šel v rosario,,in tam osvajal njihove nebitne lovorike
HALAcR7
03. 12. 2021 15.15
+2
Zdaj pa vsi skupaj 801krat SIUUUUU
Matrax
03. 12. 2021 16.51
+3
cripstoned
03. 12. 2021 15.08
+8
cestitke najboljsemu igralcu moderne ere za 801 gol...te stevilke so nedosegljive za vse, ki se profesionalno ukvarajajo z nogometom in mislim da bo tako se kar lep cas...ne bomo doziveli da bo nekdo prehitel ronalda vsaj v nasi dobi ne...
cripstoned
03. 12. 2021 14.51
+7
hahahaa kako ronaldo zapira usta vsem kritikom. . iz sezone v sezono... 20let...kljub 36 letom daleč najboljši igralec uniteda...
265004
03. 12. 2021 15.18
-1
sam res...kje je še leto 2100,ko bo igralec stoletja kopačke obesil na klin...
JanNovakX
03. 12. 2021 13.53
+7
Cestitke Kolleriku, vceraj zvecer je 43.987 krat svrsil pod CR7 posterjem, nekaj nedojemljivega. Svaka cast, prehitel si Resnico za 3 svrsavanja.
Kollerik
03. 12. 2021 14.54
-7
Čestitke tudi korlu za njegov novi profil "JanNovakX", narejen "na brzake" v enem od kafičev hribovitega Balkana.... Že po kratkem prebiranju njegovih postov, po svoji vsebini precej neokusnih in hkrati polnih trdo erotičnega primitivizma, se lahko že manj pozornemu bralcu dokaj jasno izriše značilen profil tega enostavneža. Lahko rečemo, da sodi naš korl med tiste res prave, trde rončiloverje.. ni kaj.... :)
cripstoned
03. 12. 2021 14.58
+7
kollerik boljše da se. ne oglašaš kot pa da samo jokaš... a boli ker moraš gledati najboljšega igralca moderne ere pri 36letih kako rešuje united in zabija v najtežji ligi... svojega se ka nega zlatega pa nemočnega v 6.najtezji ligi pa se to je neopazen proti klubom katere bi Mura tresla kot za salo...
265004
03. 12. 2021 14.59
-9
kollerik,kaj vse se najde na tem forumu...hahahaha pa to ne morš verjet kaj eni sproducirajo...kaj mu mora to delat u glavi da to napiše...hahahaha
Kollerik
03. 12. 2021 15.03
-9
cripstoned
03. 12. 2021 15.06
+9
kaj dela sele vam v glavi da verjamete da je messi zasluzeno osvojil zlato zogo, da je pep najboljsi trener vseh casov in barca klub...pa ceprav v tem trenutku obstajajo boljsi igralci od messija, boljsi trenerji od pepa in boljsi klubi od barcelone...ze vsaj 3.sezone dragi moji...tako da ne ozirajte sse na komentarje drugih...zacnite pri sebi...
Kaktusy
03. 12. 2021 15.11
-2
Korl je rojen primitivc tako kot njegov vzornik Ni nam vseeno, eni celo trdijo da sta par, kar sigurno ni daleč od resnice.
265004
03. 12. 2021 15.19
-1
hvala vedeževalec grazievale...da si me razsvetlil...
Kollerik
03. 12. 2021 15.56
-1
Kollerik
03. 12. 2021 19.25
+2
.... s tvojim prvim delom o Korlu. Kdo pa je njegov vzornik, ne vem...
JanNovakX
03. 12. 2021 13.51
+8
LM7 in Kollerik sta podrepnika od CR7, vem, da ne bosta nikol priznala, vendar ce gremo analizirat spermo v njunem stanovanju pod CR7 posterjem, vec ne bo dvoma.
Kaktusy
03. 12. 2021 15.12
+1
kd29
03. 12. 2021 13.15
+9
801 golov. Neverjetno. Grande CR7 💪
Matrax
03. 12. 2021 12.57
+4
LM jaz ti predlagam, da si nardiš seznam, vse možne fore, ki jih najdeš ali pa si jih zmisliš pol pa samo piši. Ampak po rubrikah, da ne boš v prazno trosil tak kot dans. Na primer rubrika 1. Ronaldo ni dal gola... Takrat boš mel ogromno za napisat. 2.Messi nič ni nardil in bil je zanič, Ronaldo pa vrhunski. Potem pišeš na primer o osebnosti Ronalda pa tak, saj znaš. Ko pa ti res več nič ne pride na pamet pa povleči ven 7ZŽ. Ker individualna nagrada je res pomembna v ekipnem športu. Pač tak ti ponudim pomoč, ker se mi zdiš, da jo rabiš in se mi smiliš.
Matrax
03. 12. 2021 12.41
+5
Konan jaz pa ne vem kaj je s to s cifro 30. Ravno sem na Nogomaniji prebral, da je Messi v league6 udaril 30x po golu a zadel samo 1x. Kako žalostno😪😪 mogoče pa zato nosi št. 30,ker bo vsak 30ti strel gol.
Markee
03. 12. 2021 12.37
-5
😂😂😂😂😂
Konan
03. 12. 2021 12.34
-4
Samo da so sedmi🤭
Matrax
03. 12. 2021 12.43
+5
Matrax
03. 12. 2021 12.28
+2
Kako lep dan 😊
Konan
03. 12. 2021 12.23
-3
Ja iz podarjenih penalov pa res gre
Matrax
03. 12. 2021 11.58
+1
Sisli288... Skoraj tok je dober kot Messi. Sam Messi še ima dodatno sposobnost. Temu se reče požrešnost. In ta požrežnost je Barco pripeljala na rob bankrota. Zdaj ko se barka potaplja pa vsi hitite navijat za PSG zarad enga igralca.