Nogomet

Rdeči vragi spet brez zmage, odličen 'debi' Lamparda, meščani do gladke zmage v Norwichu

Manchester, 12. 02. 2022 19.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., M.G., STA
Komentarji
0

Nogometaši Manchester Uniteda so v zadnjem času v klavrni formi, kar je pred odločilnimi izločilnimi boji v Ligi prvakov dokaj slaba informacija. Rdeči vragi so v 24. krogu otoške Premier League gostovali v Southamptonu in po hitrem vodstvu na koncu le remizirali (1:1) ter se vse bolj oddaljujejo od mest, ki v prihodnji sezoni peljejo v Ligo prvakov. Legendarni Frank Lampard je z zmago debitiral na klopi Evertona. Liverpoolčani so doma s 3:0 premagali Leeds. V večerni tekmi pa se je do gladke zmage dokopal Manchester City, ki ostaja prepričljivo vodilni. Tokrat je vpisal še 63. točko sezone.

Manchester United vs Southampton
Manchester United vs Southampton FOTO: Sofascore.com

Manchester City je v 25. krogu angleške Premier League prišel do gladke zmage na gostovanju v Norwichu (4:0). Na Carrow Roadu sta za zmago sinjemodrih poskrbela Raheem Sterling in Phil Foden. Sterling je mrežo domačinov, ki se bodo letos – kot vse kaže – borili za obstanek, zbombardiral kar trikrat. Načel jo je 31. minuti, z goliado pa je nadaljeval še v 70. in 90. minuti. Vmes pa je svoj podpis tekmi pustil še mladi Phil Foden, in sicer se je med strelce vpisal v 48. minuti. Sinjemodri so tako z dvajseto zmago sezone Premier League vpisali še 63. točko, s čimer ostajajo trdno na vrhu ligaške lestvice. 

Nov neuspeh je zabeležil Cityjev mestni tekmec United, proti Southamptonu je igral le 1:1. Domače je v 21. minuti v vodstvo popeljal Jadon Sancho, v 48. minuti je izenačil Che Adams. Everton je končno premagal rezultatsko krizo in po dolgem času zmagal, s 3:0 je bil boljši od Leedsa. Strelci golov so bili Seamus Coleman, Michael Keane in Anthony Gordon. Brentford in Crystal Palace sta se razšla brez golov, Brighton pa je v gosteh z 2:0 ugnal Watford.

Izidi, angleško prvenstvo, 25. krog:
Manchester United - Southampton 1:1 (1:0)
Sancho 21.; Adams 48.

Brentford - Crystal Palace 0:0

Everton - Leeds 3:0 (2:0)
Coleman 10., Keane 23., Gordon 78.

Watford - Brighton 0:2 (0:1)
Maupay 44., Webster 82.

Norwich - Manchester City 0:4 (0:1)
Sterling 31., 70., 90.; Foden 48. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou