Nogomet

Mandarić miri navijače Olimpije: Klub vodim kot družino

Ljubljana, 07. 11. 2019 13.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
12

Čeprav se že praktično ves čas njegovega delovanja pri Olimpiji ugiba, kdaj bo Milan Mandarić dvignil roke in predal "zmaje" novemu lastniku, je ob tokratnem druženju z mediji ameriški poslovnež srbskih korenin znova zatrdil, da je v taboru zeleno-belih vse tako, kot mora biti. Zamujale naj bi sicer plače, za najboljše igralce pa se iskali novi delodajalci.

Boleč prvenstveni poraz z Muro (3:1) ni skazil razpoloženja Milana Mandarića, ki se je na četrtkovem druženju z mediji optimistično ozrl v prihodnost "svoje" Olimpije. Pod vodstvom Safeta Hadžića so "zmaji" nedavno prebolevali tudi nepričakovan izpad iz slovenskega pokala, kjer je zeleno-bele izločil velenjski Rudar.

Stefanu Saviću poteče pogodba. Konec tedna se bom z njim sestal in ga poskušal pregovoriti, da ostane vsaj še eno leto. Če ne bo, bomo zanj dobili ustrezno zamenjavo, kupili bomo hitrega in prodornega igralca. Podobno bo s Tomislavom Tomićem, najbrž bo odšel Macky Bagnack. Njemu se na igrišču vidi, da z glavo ni več pri stvari, da se že vidi v PSG oziroma drugem klubu. Ante Vukušić je vroč, a ni naprodaj. Milan Mandarić, predsednik Olimpije

A Mandarić zadovoljen ugotavlja, da je stanje v klubu, kjer naj bi v zadnjih mesecih močno zamujale tudi plače zaposlenim, "stabilno". "Poglejte, kako je v nekaterih drugih slovenskih klubih, pa se iz tega ne dela drame. O tem se sploh ne piše, če pa se zgodi Olimpiji, so novinarske zgodbe alarmantne. Še enkrat bom zatrdil, da Olimpija nikomur ne bo ostala ničesar dolžna, z igralci sem se o tem pogovarjal, z njimi imam nasploh odličen dialog, nihče v zamudi ni videl nikakršnega problema. Zdaj pa smo dolgove do njih že povsem poravnali," je dejal Mandarić, ki je priznal, da je bilo v klubu pri financah storjenih nekaj napak in da je nastal dolg tudi do nekaterih drugih nogometnih delavcev oziroma klubov. "Ta dolg znaša okoli 500.000 evrov. Gre za dolg do agentov in drugih slovenskih klubov. Z njimi smo v dogovoru, ne pritiskajo na nas, če bi, bi mi to zagotovo plačali. Mi pa si jemljemo čas, da natančno preučimo, če so zahteve upnikov sploh upravičene. Za nekaj primerov lahko rečem, da nisem povsem prepričan. Je pa res, da smo storili nekaj napak v svojo škodo, a jih bomo plačali. Naši igralci, ki so zdaj v ekipi, niso dragi, stanejo pa nas tisti, na katere ne računamo več," trdi poslovnež, ki je tudi potrdil, da je v Sloveniji prodal nepremičnine, a ne zaradi tega, da bi pobegnil, ampak za to, da lahko njegov klub normalno posluje.

OLIMPIJA

"Stvari so v redu, ni težav. Mislim, da je vse stabilno, saj vidite sami. Mi smo na prvem mestu lestvice od dneva, ko sem prišel, tako je še vedno," je na druženju s sedmo silo še dejal podjetnik iz Gospića, ki je septembra upihnil 81. svečko.

Pod Mandarićevo taktirko je Olimpija prvič po preboju iz nižjih lig osvojila državni naslov, ki mu je leta 2018 kljub "trenerski ruleti" dodala še enega.
Pod Mandarićevo taktirko je Olimpija prvič po preboju iz nižjih lig osvojila državni naslov, ki mu je leta 2018 kljub "trenerski ruleti" dodala še enega. FOTO: Damjan Žibert

"Na igrišču so reči dobre, izven igrišča so dobre, nikakršne panike in kaosa ni. Jaz ne razumem, zakaj se takšne govorice prenašajo. Govori se veliko reči, to ni v redu, a kaj lahko? Moja naloga kot predsednik je, da Olimpijo vodim kot družino, da bo vse v redu in da bo stabilno. Tako tudi je," je še povedal Mandarić, ki ne razume od kod takšna poročanja v slovenskih medijih. "Na to nimam vpliva, me pa čudi, od kod ljudem takšne izkrivljene informacije. Najbolje, da se na te zapise na odzivamo in nadaljujemo po svoji poti," je še dejal prvi mož vodilne ekipe lige, ki kakšnih velikih kadrovskih sprememb ne napoveduje. Zna se zgoditi, da bo zamenjal kakšnega človeka v pisarnah, trener Hadžić pa je trdno v svojem sedlu. Kot pravi njegov nadrejeni, ni nobenih razlogov za njegovo zamenjavo. Olimpija je na prvem mestu, igra lep, napadalen nogomet, kar si je predsednik že dolgo želel, ni pa ga dočakal v času trenerja Igorja Bišćana, na katerega se je spomnil. Veliko sprememb naj ne bi bilo niti v igralskem kadru.  

Daljša pogovora s predsednikom Olimpije si boste lahko ogledali v četrtkovi informativni oddaji SVET.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Malo_sutra
07. 11. 2019 21.07
+0
No pol pa odpri zakelj z denarjem da gledamo porsche, ferrarije v garazi stozic. Da vidimo prave nogometase. Ne pa tele MB B-je ki jih je polna ljubljana.
sodelujem
07. 11. 2019 18.21
+2
Saviča ni škoda,jih je kar nekaj precej cenejših in tudi boljših.
Thomasb
07. 11. 2019 16.56
+0
baje ga bo kupil zahovič,v ljubljani se bo potrojila prodaja alkohola
schranz91
07. 11. 2019 16.13
+5
če družino vodi kot klub lahko samo rečeš jojmene
babylon5
07. 11. 2019 15.06
+2
ja odvisno kako to dojameš. Lahko te v realnem svetu tudi lastni foter zafrkne =)
bundy crocodile
07. 11. 2019 14.31
+4
Čist po balkansko oz. slovensko. Zamujajo plače, klub ne funkcionira, bog ve kaj vse se dogaja v ozadju ampak šefe pravi, da vse štima. Enako kot pri vseh nategunih. Adria, Vegrad, Stožice, Teš.. vse je štimalo dokler se je dalo goljufat potem pa vedno nahebe narod in država. g. Mandarič, če zamujaš s plačami potem definitivno ni vse v redu. Plača je pogoj za nadaljne delo. V tvoji denarnici pa verjamemo, da vse štima.. S klubom se grdo igra že lep čas in igral se bo tako dolgo, da ga bo pokopal. Ker bo tudi sam izgubil par milijonov, ne bo odgovarjal nihče in tako se zgodba o korupciji v Sloveniji veselo nadaljuje.
09ZarMan10
07. 11. 2019 14.50
+4
...potem pa bo Olimpija, že drugič v moderni zgodovini "bankrotirala", ostala pokopana na ljubljanskih žalah ob spomeniku, kjer bo pisalo Olimpija 2. Novi "tajkunčki bodo ustanovili tretji klub, prevzeli ime Olimpija, z njim si lastili vse uspehe in bonitete "mame Olimpije", le o poplačilu dolgov ne bo hotel nihče slišati. Čisto po Jankovičevo, pa srečno Olimpija 2 pri ohranjanju kluba v prihodnje...
komarec
07. 11. 2019 16.45
+2
bundy ampak plačo je treba zaslužiti. Mislim, da ti klubi so bolj za to, da se pere denar, od tega nogometa itak nimamo nič. Ko bi bili vsak uspehi, ampak nič. Postaviti je treba vprašanje za kaj plačo?
provokatorr
07. 11. 2019 17.44
+1
kaj ima jankovič s propadom in vrnitvijo olimpije? to se je dogajalo pred njegovim županovanjem.
provokatorr
07. 11. 2019 17.45
+1
bundy crocodile, kje si ti videl balkance v adriji? lastniki so bili nemci. si malo zaglumil, kajne? nekaj na pamet. si polpismen, ali ne znaš razmišljati?
09ZarMan10
08. 11. 2019 12.46
+1
Preberi si še en krat komentar, razmisli, pa boš mogoče dojel, kaj sem napisal...
09ZarMan10
07. 11. 2019 13.38
+11
Svoj klub vodi tako, kot svojo družino. Najboljše "sinove" bo "omožil" na tuje, pobasal izplen in pobegnil od tod. Ostali bodo le povprečneži in ... visoki dolgovi...