Nogomet

Mandarić o menjavah na klopi: Uspehi, ki smo jih dosegli, zgovorno pričajo o tem, kdo je imel prav

Ljubljana, 23. 06. 2020 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predsednik nogometašev Olimpije, še vedno vodilne ekipe slovenskega prvenstva, je v posebni izjavi za javnost kritiziral obnašanje navijaške skupine na gostujočih tekmah v Sežani in Domžalah. Zmaji so obe tekmi sicer dobili.

Milan Mandarić
Milan Mandarić FOTO: Damjan Žibert

Kot predsednik Olimpije Milan Mandarić med drugim piše v uradni izjavi je "obnašanje dela naših navijačev na tekmi z Domžalami je obžalovanja vredno in ne prispeva prizadevanjem kluba, ki se bori za uspešno dokončanje letošnjega prvenstva. Metanja bakel in petard na igrišče v času, ko je naš klub ogrožal nasprotnikov gol, ni mogoče razumeti kot dejanje iskrenih in dobronamernih prijateljev kluba. Žaljivi vzkliki nekaterih navijačev, namenjeni meni, me ne prizadenejo, vsakdo ima pravico misliti po svoje in to povedati na način, ki mu je najbližji." Prvi mož zmajev, ki je na čelu Olimpije že pet let, kot piše na uradni spletni strani ne pričakuje, da se vsi strinjajo z njegovimi odločitvami, za njimi stoji sam z vso odgovornostjo in z denarjem, ki ga že leta vlaga v Olimpijo. Tudi v preteklosti so njegove odločitve o menjavi trenerjev izzivale pomisleke v delu športne javnosti v Sloveniji, a uspehi, ki smo jih dosegli v teh letih dovolj zgovorno pričajo o tem, kdo je imel prav. "Odločitve o menjavi trenerjev so rezultat mojega načina dela in večletnih izkušenj. Navsezadnje ne gre pozabiti niti tega, da so vsi trenerji, ki so se zvrstili v teh petih letih v našem klubu, prišli na moje povabilo in rasli v Olimpiji in z Olimpijo. Nekateri med njimi so pred tem bili zelo malo znani v slovenski športni javnosti. Nekateri so svojo vlogo opravili uspešno in zrasli v ugledne in uspešne trenerje. Vsi so bili sestavni del uspešne športne zgodbe o Olimpiji, ki smo jo gradili v teh letih in sočasno se lahko ti trenerji za svoje uspehe zahvalijo klubu, kot se lahko klub zahvali njim," še piše na uradni spletni strani kluba. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BellaCiao
24. 06. 2020 12.24
+6
...poslovnež...ne pa ljubitelj nogometa, še maj Olimpije! Kot Ljubljančan lahko rečem samo BRAVO Maribor, pri vas vsaj neposredno vpleteni ne delajo proti klubu!
Nimasmisla
24. 06. 2020 11.36
+2
Za svoj denar lahko piješ kar hočeš pa tudi govoriš kar želiš me zanima kje bo olimpija ko njega ne bo več
FRTACIN
24. 06. 2020 11.05
+3
mislim da je nekdanji predsednik Palerma izjavil:" Io pago, Io mi diverto.. ", prevedeno - jaz plačam, jaz se zabavam.. pač tak način dela ima.. tako je trenutno stanje v Olimpiji.. zdaj si, zdaj te ni.. če imajo tako tudi urejeno pogodbo in vsak trener potem dobi tudi primerno odškodnino, potem tu ni nič spornega.. nogometno gledano, pa je to druga zgodba..
Ici
23. 06. 2020 21.47
-2
Mandarič je edini pravi car. Prišel je v Slovenijo, investiral je svoje milijone, svoj čas in svojo energijo. Zato lahko ima tudi upravičeno svoje mnenje. Če pa komu v Sloveniji ni kaj prav, lahko od njega odkupi Olimpijo in nam vsem pokaže, kako se dela. Do takrat pa, s praznimi žepi, je bolje, da zadržite svoje mnenje zase.
RUBEŽ
23. 06. 2020 21.41
+3
Bla bla black..