Nogomet

Mandarić udaril po nogometaših Olimpije: Ne vem, kako se počutite, a mene je sram

Ljubljana, 17. 05. 2021 19.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Če je še nekaj tednov nazaj ob bledih predstavah Maribora kazalo, da imajo nogometaši Olimpije naslov državnega prvaka trdno v svojih nogah, je stanje dva kroga pred koncem sezone obrnjeno na glavo. Zmaji so na zadnjih petih tekmah zmogli le dva remija, nazadnje so proti predzadnjemu Celju izgubili s kar 0:4, kar so Mariborčani izkoristili za skok na vrh. Da je poraz proti aktualnim prvakom sodu izbil dno, je potrdila poteza predsednika Milana Mandarića, ki je v odprtem pismu svojim igralcem očital marsikaj.

Nogometaši Olimpije so po slabi formi zapravili prednost na vrhu prve lige.
Nogometaši Olimpije so po slabi formi zapravili prednost na vrhu prve lige. FOTO: Damjan Žibert

"Nogomet je igra, ki ne gre brez čustev. Včasih so zelo močna in jih je težko nadzorovati, včasih evforična, občasno pa tudi polna razočaranj. Kako opisati čustva nas, ki imamo Olimpijo v srcu, po včerajšnjem sramotnem in katastrofalnem porazu proti aktualnemu prvaku, ki se v tej sezoni bori za obstanek? Težko bi izbral prave besede. Tiste, ki najbolj natančno opisujejo moja čustva, pa so kombinacija sramu, ponižanja, razočaranja in občutka izdaje," se je na začetku svojega sporočila, ki je objavljen na klubski spletni strani, spraševal Milan Mandarić

Nadaljeval je: "To je moja peta sezona v Olimpiji in v teh petih letih je bilo veliko uspehov in neuspehov, veselja in navdušenja, tudi razočaranja ni manjkalo, a ne spomnim se, da smo se po eni tekmi počutili tako bedno kot po porazu s Celjem. Ne samo zato, ker smo postavili pod vprašaj sezono, v kateri smo bili večino časa prevladujoči, ampak predvsem zaradi vtisa, da ekipa, ki je včeraj nosila dres Olimpije, ni pokazala niti želje niti volje, da bi igrala dostojno tega dresa. Dragi fantje, ne vem, kako se počutite, ampak mene je res sram." 

"V čem je problem? Igrate na najlepšem stadionu v državi. Imate vse pogoje za igro in trening. Bolje ste stimulirani kot 90% slovenskih nogometašev. Če je bila ekipa na začetku poletne sezone še neuigrana, zdaj zagotovo ni, in bolj ko se bližamo koncu sezone, bolj neprepričljiva je igra in bolj skromni so rezultati. Da zmorete in da ste sposobni, ste pokazali na tekmi z Domžalami, ko smo bili vsi ponosni, da smo del te velike Olimpije in te odlične igre. Je morda problem v pritisku, ki ga težko prenašate? Je lahko ta pritisk močnejši od želje in volje po zmagi, ko igrate za največji klub v državi, od želje, da pokažete športni duh in željo po uspehu? Predstavljajte si zdravnika, ki nekoga ne more operirati, ker čuti pritisk! Ja, dragi fantje, vi ste profesionalci, tega ne pozabite," je bil v nadaljevanju še bolj oster do nogometašev zmajev, ki so v zadnjih tednih naslov prvaka izpustili iz rok in tako v zadnjih dveh krogih ne bodo odvisni zgolj od svojih predstav. 

Mandarić se je obregnil tudi ob tabor Mariborčanov, natančneje Marka Šulerja, ki mu je očital, da širi laži. "Menda na vas ne vplivajo nesmiselne in zahrbtne izjave športnega direktorja našega glavnega tekmeca, postrežene v obliki medijskega nagajanja, ki je pogost način vnašanja nemira pred vsako tekmo Olimpije. Omenjene lažne novice o naših igralcih, ki naj bi želeli prestopiti v njihov klub, niso vredne resnega komentarja. V Olimpiji imamo že nekaj časa takšne, a resnično realne ponudbe mariborskih igralcev, ki bi radi oblekli zeleni dres, a takšne "igrice" se nam me zdijo dostojne nogometa in poštene igre." 

"Dovolj je! Po včerajšnji sramoti je hudič vzel šalo. V sredo boste igrali v naših Stožicah pred našimi navijači, ki so kljub vsem prepovedim in omejitvam redno spremljali vašo igro skozi luknje na ograji stadiona, z bližnjih stavb in mostov, ter so vam pripravili izjemen ognjemet podpore na derbiju in pokazali, da od vas pričakujejo, da boste spoštovali ime ter grb kluba, za katerega igrate. Na vas je, da pokažete, da ga resnično spoštujete in da mu želite vrniti vsaj del tega, kar je klub dal za vas," je nadvse ostro izjavo zaključil ameriški poslovnež. 

Olimpijo že v sredo čaka zadnja domača prvenstvena tekma v tej sezoni, ko v Stožice prihajajo nogometaši sežanskega Tabora, zatem pa zmaje pričakuje še mestni tekmec Bravo. Na drugi strani Mariborčane, ki imajo točko več od večnih tekmecev, čakata tekmi s Koprom in Muro, ki tudi še ni rekla zadnje, saj ima na tretjem mestu prav toliko točk zaostanka za vijoličnimi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

murate
20. 05. 2021 21.26
+1
zmanjsat place
totnhem
20. 05. 2021 09.02
-1
Kdo bo ti pa špilal samo za sendviče?
kekec_pokec
18. 05. 2021 09.01
+2
Pa čaki a ni Mandarič že odstopil kot predsednik Olimpije? Kaj pol klobasa naokrog? Najbrž bo treba spet trenerja odstavit. Sej kaj pa je to kaj takega, če ima klub na vsaki tekmi drugega trenerja. Še v osnovni šoli ni toliko menjav učiteljev telovadbe, kot je v Olimpiji menjav trenerjev.
Optimisty
18. 05. 2021 08.53
-1
mene bolj skrbi nameren bojkot nogometašev...zadnjih 5 petek je igra totalno neprepoznavna...
lookaaa
18. 05. 2021 09.00
+2
ko ima mb slabo serijo so to slabe igre igralcev, slabe odločitve trenerja,..., ko olimpija pade v slabo serijo, je kriv bojkot. oni itak ne znajo igrati slabo, ce nocejo. nekateri na slabe igre olimpije opozarjajo ze dalj casa. ena visoka zmaga, pa oblico srece, pa tudi kak podarjen momentek...
Optimisty
18. 05. 2021 09.02
-2
veliko več stvari vem od tebe kaj se dogaja znotraj kluba tako da mir....
revolucija_mb
18. 05. 2021 09.03
+1
Uuu vseved...pa nimaš mod kaj narediti ? Ali vam igralci tudi vsevedom akajo po glavi ? 🤣
Optimisty
18. 05. 2021 09.04
+2
ja lej tako je...odkar razni veljaki perejo možgane staremu MM se dogaja sama svinjarija.....žalostno
revolucija_mb
18. 05. 2021 09.07
+2
Za to ste navijači, da držite pohlepne ljudi pri zdravju.
Optimisty
18. 05. 2021 09.09
+2
ah kako boš imel navijače pri takem vodenju kluba....glede na to da je več kot polovica ekipe nove ne zamerim igralcem če ne osvojijo Kante...treba bit realen....
Banion
18. 05. 2021 08.44
+2
Končno je enkrat prišlo tako daleč da ni samo en klub favorit z naskokom 10 ali več točk temveč skoraj vsak lahko premaga drugega, tako je vsaj zanimivo za gledalce malo bolj stresno za lastnike in trenerje, bo pač potreba pokazati malo sposobnosti motiviranja in treniranja
Optimisty
18. 05. 2021 09.03
+1
revolucija_mb
18. 05. 2021 08.28
+5
"Največji slovenski klub..." 🤣🤣 Ko pa sam sebi lažeš, pa je res znak za alarm.
moare
18. 05. 2021 09.55
ja seveda je, kaj pa jugoslovanska liga, ki je bila 10x močnejša? Kje je bil takrat Maribior? Tam nekje v spodnjem delu druge lige.
BellaCiao
18. 05. 2021 08.26
+2
Za Olimpijo je le tistemu delu Ljubljane, ki mu nogomet nekaj pomeni. Vse ostalo je posel...tako s strani Mandarića kot nekaterih igralcev...posel & služba! Vse OK a če damo temu nekaj ljubezni oziroma čustev, potem imamo lahko ZGODBO O USPEHU...očitno slednje manjka. Če bodo prvaki se bo vse skupaj pozabilo a naslednje leto bodo enaki problemi. V SLO pa imamo dva NAJVEČJA KLUBA in eden brez drugega bi oba bila nepomembna. Pozdrav tudi Mariboru!
barjan?ek1
18. 05. 2021 08.16
+13
Mandarič sam si si kriv. Za izgubo (sicer upanje umira zadnje) si si absolutno sam kriv. Zanima te samo denar in samo denar in nič drugega. Od kar si boss Olimpije si zamenjal nešteto igralcev in trenerjev in vse si delal samo za svoj žep. Niti eno leto nisi pustil sposobne trenerje, da bi naredili ekipo za osvajanje prvenstev za par let naprej. Vedno in vedno vse iz začetka. Zato naj bodi tebe sram, ker si navadna zguba za nogometno Ljubljano. Nimaš pojma o nogometu in nimaš pojma o navijačih. Tebi se sicer ne more zgoditi Man. United, ker je navijačev premalo, ampak zaslužiš si pa ravno to kot se je zgodilo klubom v Angliji, ki so hoteli iti neko svojo pot. Odstraniti te je treba iz tega kluba čimprej včeraj če je mogoče, kljub pa prepustiti drugim, ki živijo za nogomet in za navijače. Tebi se za vse to po domače fučka in si navaden mučkaroš. Dovolj imaš denarja do konca življenja in se umakni od mlajših od sebe, ki živijo za neke sanje da bodo nekoč postali nekaj in nekdo v nogometu.
apodgra
18. 05. 2021 08.12
-3
Res jih je lahko sram. To kar si nekateri klubi in posebno igralci privoščijo je žal ena velika sramota. Izgubiti proti Celju 4:0 je prava blamaža za ekipo ,ki želi osvojiti naslov državnega prvaka. Madarič ima popolnoma prav in se opravičeno jezi na svojo ekipo , katero za slovenske razmere dobro plačuje.
barjan?ek1
18. 05. 2021 08.24
+6
zajebant2
18. 05. 2021 08.06
+5
Mandarič ne laži najboljši klub v Sloveniji je NK MARIBOR
kojnusar
17. 05. 2021 21.59
+4
žabe, to mi delajte!
franci1972slo
17. 05. 2021 21.58
+4
Kakšna čustva neki, kdo sploh še redno spremlja slovensko ligo, že tuje lige je ta corona uspela nekako zj*ebat in je vse skupaj negledljivo.
nikkim
17. 05. 2021 21.56
+7
ne vem...članka nisem niti,prebral,ker mi ga ni treba.Kod rojen Ljubljančan pa je še mene sram takega pristopa igralcev ki niso niti enkrat izkoristili spodrsljaj, tekmeca..žalost..
medicinc5
17. 05. 2021 21.54
+8
Ve se kje je nogomet doma. Na vzhodu slovenije💪💪
Luka64
17. 05. 2021 21.52
+9
No to je pa še en dodaten žebelj v krsto Olimpije. Kar s strani njihovega predsednika. Če bi Mandarić kaj več vedel o filozofiji nogometa, bi moral vedet, da se kaj takega v javnosti ne govori o svojem moštvu. Me prav zanima, kolk stimulativno bodo igrali preostale tekme.
Houdor
17. 05. 2021 21.51
+13
tukaj se moram strinjati z mandarićem. tako pomembna tekma ob koncu sezone, igralci olimpije pa igrajo kot vaški harlekini. to je naravnost žaljivo do navijačev in s tako igro si olimpija žalibog ne zasluži prvega mesta.
FamousFancyFukish
17. 05. 2021 21.50
+5
ljubljanski brown drekonsi kje steeee?
MOJSTER SQIRTINGA
17. 05. 2021 21.45
+2
Idi domu stari
VAREN
17. 05. 2021 21.44
+4
Ha,ha,ha. Politika ista kot pri hokeju. Točke si podajajo, da je do konca napeto in da štejejo evrčke od stav.
Dagros
17. 05. 2021 21.36
+7
Bravo Mandaric.. To je vzpodbuden govor po porazu... Če še nisi pogruntal.. V vseh športih so zmage in porazi..to dobro veš in nobeden te ni prisilil, da greš v Olimpijo. A si res mislil, da boš vedno zmagoval? Žal denar ne prinese zmag... So veliko bogatejši klubi to dokazali. Lahko imaš 11 najboljših nogometašev na svetu v ekipi pa to ni zagotovilo, da boš na koncu prvi. Enkrat nekomu gre, drugič pač ne... Razumem, da je razočaranje veliko ampak... Ni se konec in zagotovo s takšnimi izjavami ne pripomores k pozitivnem vzdušju v ekipi. Ampak... Tako pač je, ko se ti gre samo za eno stvar...
apodgra
18. 05. 2021 08.16
+3
Ista zgodba se pojavlja tudi v renomiranem klubu , kot je Barcelona . Na štirih tekmah so od 12 točk osvojili koma j dve točki, Vsaka jim čast.