Nogomet

United z zmago pustil City na 'čakanju'

Birmingham, 09. 05. 2021 22.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V 35. krogu angleškega prvenstva je Manchester United gostoval pri Aston Villi. Rdeči vragi niso smeli doživeti poraza v Birminghamu, če so želeli še ohraniti možnosti, da ulovijo Manchester City na prvem mestu lestvice. United je izgubljal po prvem polčasu, v drugem pa v štirih minutah dosegel dva gola in na koncu zabeležil novo zanesljivo zmago (1:3).

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Bayern naslov v nemškem prvenstvu slavi že devetič
    02:01
    Iz 24UR: Bayern naslov v nemškem prvenstvu slavi že devetič
  • Iz 24UR: Zmaga Chelsea-ja in zapravljena priložnost Manchester City-ja
    02:22
    Iz 24UR: Zmaga Chelsea-ja in zapravljena priložnost Manchester City-ja
Bertrand Traore je dosegel vodilni gol za Aston Villo, toda United je vseeno zmagal.
Bertrand Traore je dosegel vodilni gol za Aston Villo, toda United je vseeno zmagal. FOTO: AP

Tekmo Manchester Uniteda so z zanimanjem spremljali tudi pri mestnih tekmecih, Manchester Cityju. Nogometaši Cityja so namreč izgubili tekmo tega kroga proti Chelseaju (1:2) in tako še čakajo na potrditev naslova angleškega prvaka. To bi jim lahko uspelo, če bi mestni tekmec United v Birminghamu pri Aston Villi izgubil. To bi namreč pomenilo, da je City že neulovljiv na tabeli Premier League. 

Varovanci Pepa Guardiole so sicer zbrali 80 točk po 35 odigranih tekmah. Rdeči vragi so morali zmagati ali vsaj remizirati, če so želeli ohraniti vsaj minimalne možnosti, da do konca prvenstva še ujamejo tekmeca. To jim je uspelo po preobratu v drugem polčasu, United je imel pred začetkom tekme 67 točk, ob zmagi v gosteh jih ima 70, v torek pa bodo že odigrali tekmo 36. kroga proti Leicestru.

Trener Ole Gunnar Solskjaer je United popeljal v finale Lige Evropa, v domačem prvenstvu pa imajo zagotovljeno mesto za nastope v Ligi prvakov v naslednji sezoni. Po prvem polčasu Unitedu ni kazalo dobro, edini gol je za Aston Villo v 24. minuti dosegel Bertrand Traore. Nogometaši Manchestra so izgubili žogo na svoji polovici, Traore pa se je izjemno znašel v kazenskem prostoru in z izjemnim strelom iz strani neubranljivo zadel zgornji kot vrat rdečih vragov. 

V drugem polčasu pa je sledil hiter preobrat, v štirih minutah so gostje dosegli dva gola. V 50. minuti je Douglas Luiz brez potrebe napravil prekršek nad Paulom Pogbajem v kazenskem prostoru Ville in Bruno Fernandes je zanesljivo izvedel enajstmetrovko za izenačenje (1:1). V 56. minuti pa so bili rdeči vragi že v prednosti, gol je dosegel Mason Greenwood (1:2). V zaključku tekme je izid povišal Edinson Cavani v 87. minuti, domači pa so ostali le z deseterico, ko je drugi rumeni karton dobil Ollie Watkins v 89. minuti. Na lestvici tako ni sprememb, City ostaja v vodstvu, drugi je United, razlika ostaja 10 točk.

Aston Villa – Man United
Aston Villa – Man United FOTO: Sofascore.com

West Ham je doma izgubil proti Evertonu z 0:1 in bržčas zapravil možnosti za uvrstitev v Ligo prvakov naslednjo sezono. V soboto je vse možnosti za preboj v Ligo prvakov v sezoni 2021/22 izgubil Tottenham, ki ga je ugnal Leeds s 3:1. Liverpool je na domačem stadionu premagal Southampton z 2:0, Wolverhampton je ugnal Brighton (2:1), Arsenal pa je s 3:1 premagal moštvo West Bromwicha in se povzpel na deveto mesto lestvice.

Izidi nedeljskih tekem:
Wolverhampton – Brighton 2:1 (0:1)
A. Traore 76., Gibbs-White 90.; Dunk 13. 
RK: Dunk 53.(Brighton)             

Aston Villa – Manchester United 1:3 (1:0)
B. Traore 24.; Fernandes 52. (11-m), Greenwood (56.), Cavani 87.
RK: Watkins 89. (AV)

West Ham - Everton  0:1 (0:1) 
Calver-Lewin 24.

Arsenal - West Bromwich 3:1 (2:0)
Smith-Rowe 29., Pepe 35., Willian 90.; Pereira 67.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
09. 05. 2021 18.51
-2
Pep na aparatih ...
samomojemnenje
09. 05. 2021 20.05
-2