Nogomet

Maradona je predlagal Pochettina, pri Boci so se odločili za Russa

Buenos Aires, 31. 12. 2019 16.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V najbolj priljubljenem argentinskem klubu Boci Juniors so se odločili za menjavo na trenerskem stolčku, namesto Gustava Alfara se tako na čelo kluba vrača Miguel Angel Russo. Argentinec je že leta 2007 Boco popeljal do zmage v pokalu Libertadores.

Potem ko se je v začetku meseca od trenerskega položaja poslovil Gustavo Alfaro, ki je na stolček sedel januarja 2019, so se v Boci podali v lov na novega trenerja. Odločili so se za preverjeno rešitev, Miguela Angela Russa, ki se po 13 letih vrača v vrste argentinskega nogometnega velikana. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Russo si obeta, da bo ponovil dosežek iz leta 2007, ko je Boco popeljal do zmage v pokalu Libertadores. "Vedno sem upal, da se bom vrnil v Boco. Številni trenerji, ki so klub popeljali do zmage v pokalu, so imeli to srečo, da so se lahko vrnili. Vedel sem, da se bo tudi meni pokazala priložnost. To je pravi trenutek in moja velika priložnost," je ob podpisu pogodbe zatrdil Russo, ki se je v Buenos Aires preselil iz Peruja, tam je v 2019 vodil tako Alianza Limo kot Cerro Porteno. Slednjega je Russo popeljal do četrtfinala pokala Libertadores, kjer jim je načrte prekrižal prav River Plate. 

Maradona je na trenerskem stolčku Boce želel videti Pochettina.
Maradona je na trenerskem stolčku Boce želel videti Pochettina. FOTO: AP

Na seznamu tudi Pochettino

Mauricio Pochettino je po slabih rezultatih v prvenstvu moral trenerski stolček v Tottenhamu prepustiti Joseju Mourinhu, vse odtlej pa Argentinca povezujejo s številnimi nogometnimi velikani. Diego Maradona si je tako Pochettina zaželel na trenerskem stolčku Boce, vendar pa se mu želja ni uresničila. 

 

 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.