Nogomet

Maradoni 'dolgčas' med osamitvijo, klubu ponudil znižanje plače

Buenos Aires, 05. 04. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni Diego Armando Maradona je po besedah predsednika kluba Gimnasia, Gabriela Pellegrina, med prvimi ponudil znižanje plače, ki jo prejema kot trener omenjenega moštva. To se sicer v prekinjenem argentinskem prvenstvu krčevito bori za obstanek.

Maradona (na fotografiji desno ob CarlosuTevezu) je z varovanci po porazu z Boco (0:1) odigral še domačo tekmo z Banfieldom. Bilo je 0:0, nato pa so prvenstvo prekinili.
Maradona (na fotografiji desno ob CarlosuTevezu) je z varovanci po porazu z Boco (0:1) odigral še domačo tekmo z Banfieldom. Bilo je 0:0, nato pa so prvenstvo prekinili. FOTO: AP

Pogajanja za znižanje plač v argentinskem nogometu še potekajo, potem ko so 17. marca prekinili dogajanje v tako imenovani Superligi. Boca Juniorsi so ravno na tekmi z Gimnasio, ki jo zdaj kot trener vodi legenda buenosaireškega kluba Diego Maradona, že osvojili naslov, zato pa je toliko bolj zanimivo pri dnu lestvice, kjer je na žalost enega najboljših nogometašev v zgodovini nogometa tudi njegov trenutni delodajalec.

"Izmenjala sva si sporočila in bil je (Maradona, op. a.) med prvimi, ki je rekel, da moramo pregledati njegovo plačo. Bil je pripravljen storiti to," je za Cielosports o nižanju stroškov povedal prvi mož Gimnasie Gabriel Pellegrino.

'Vrnil se bo'
59-letni Maradona je klub iz La Plate na obrobju Buenos Airesa prevzel septembra, ko je že bil v hudih težavah pri dnu lestvice. Tam se Maradona s 23 točkami z ravno toliko odigranimi tekmami še vedno bori za "preživetje", čeprav je pred tedni že vse kazalo, da bo klub zapustil. Pogodba se mu sicer izteče 22. avgusta, a je Pellegrino prepričan, da bo ostal še dlje.

"Maradona se ne ozira proti koncu pogodbe, daleč od tega. Zdaj je doma, a se bo vrnil. Pripravljen se je vrniti, ko bo vsega tega konec," se je trenutne situacije v Argentini dotaknil Pellegrino.

Tudi zaradi starosti je previden
Zaradi ukrepov v Argentini, kjer se tako kot v večini držav po svetu z ostrimi ukrepi poskušajo ubraniti pred nenadzorovanim širjenjem novega koronavirusa, je legendarnemu Maradoni "dolgčas"; dodaja Pellegrino, ki opozarja, da je zaradi svoje starosti nekdanji napadalec Boce Juniorsov, Seville, Barcelone in Napolija še toliko bolj previden.

"Diego je dobro, a se dolgočasi, tako kot vsi ostali ... Pazi nase, saj je njegova starost bližje tvegani skupni kot naša. A z vsem skupaj se spopada najbolje, kot se lahko," še pravi Pellegrino.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Basti0604
06. 04. 2020 12.51
Eh za bele crtice mu bo se vedno ostalo:)
Vikica
05. 04. 2020 13.39
+1
janezpodre
05. 04. 2020 10.42
+1
Na naslovni sliki je Maradona s tremi žogami - eno drži v roki.