Nogomet

Maradona se zgleduje po Mourinhu: Zakaj? Ker je brez dvoma najboljši

Manchester, 14. 11. 2018 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Potem ko je pred leti časopisne strani polnil s svojimi izjemnimi zadetki, danes legendarni nogometaš Diego Armando Maradona dviga prah s svojimi provokativnimi izjavami. Ko je zaplaval v trenerske vode, je novinarjem zagotovil, da potrebuje kar nekaj nasvetov, za kar se bo obrnil na Joseja Mourinha. Ta je po mnenju Argentinca boljši od mestnega tekmeca Pepa Guardiole.

V javnosti še vedno odmeva nedeljski derbi, v katerem je Manchester City z 3 : 1 ugnal mestnega tekmeca, Manchester United. Aktualni angleški prvaki tudi v tej sezoni navdušujejo s predstavami na zelenici, medtem ko se rdeči vragi nahajajo na osmem mestu, s kar 12 točkami zaostanka za sinje-modrimi.

Bo sedel na klop španske reprezentance? "Zanimajo me le dolgoročni projekti," je zatrdil Maradona.
Bo sedel na klop španske reprezentance? "Zanimajo me le dolgoročni projekti," je zatrdil Maradona. FOTO: AP
Kljub temu Diego Armando Maradona na situacijo gleda nekoliko drugače. Sam je Joseja Mourinha kronal za najboljšega stratega na svetu, medtem ko ima Pep Guardiola, po njegovem mnenju, moč le zaradi dobrega finančnega ozadja in rezultatov. "Zame je Mou najboljši. Vsekakor pa si Guardiola zasluži vse pohvale, saj je razvil tisto, kar mu je Johan Cruyff dal. Že večkrat sem povedal, da tiki-taka ni izumil Guardiola, temveč Cruyff. V tem trenutku si lahko Pep izbere kateregakoli nogometaša na svetu si želi. Na ta način je tiki-taka precej bolj enostavna," je pojasnil Maradona, ki je pred časom sedel na klop mehiškega drugoligaša Doradosa.

V trenerskih vodah bi mu nekaj več izkušenj in nasvetov prišlo še kako prav, zato bi v bližnji prihodnosti rad odpotoval na Otok. "Kot trener se moram marsikaj naučiti. Prav zato razmišljam, da bi odšel v Manchester in povprašal Mourinha za nekaj nasvetov," je novinarjem zaupal legendarni argentinski nogometaš in dodal: "Zakaj? Ker je brez dvoma najboljši."

Velika tekmeca Guardiola in Mourinho sta si na zadnjem derbiju le segla v roko.
Velika tekmeca Guardiola in Mourinho sta si na zadnjem derbiju le segla v roko. FOTO: AP

"Nogomet razume bolje kot večina"

Maradona je ob tej priložnosti vlogo favorita za naslov angleškega prvaka dodelil Manchester Cityju, ob tem pa le pohvalil Guardiolo, ki po mnenju Argentinca, razume igro. "Jasno je, da Pep razume nogomet bolje kot večina, ki misli, da vedo vse, potem pa izgubijo 3 : 0," je zagotovil legendarni nogometaš.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JB
14. 11. 2018 15.15
+2
Ta je po mnenju Argentinaca boljši od mestnega tekmeca Pepa Guardiole.
JB
14. 11. 2018 15.15
+1
sem mislu, da berem novice na slovenskih 24ur.