Nogomet

Allegri bo moral še počakati: Simeone v Atleticu najmanj do leta 2022

Madrid, 30. 04. 2020 09.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po govoricah, ki so na klop Atletico Madrida selile nekdanjega trenerja AC Milana in Juventusa, Massimiliana Allegrija, so pri vplivnem španskem športnem dnevniku MARCA zapisali, da madridski rdeče-beli ne razmišljajo o zamenjavi na mestu glavnega trenerja članskega moštva.

Simeoneja (desno) naj bi po sezoni sicer zapustil dolgoletni pomočnik in nekdanji vratar Atletica German "Mono" Burgos.
Simeoneja (desno) naj bi po sezoni sicer zapustil dolgoletni pomočnik in nekdanji vratar Atletica German "Mono" Burgos. FOTO: AP

"Diego Pablo Simeone bo v Atleticu ostal najmanj do leta 2022, ko se mu izteče zadnja pogodba, ki jo je podpisal kot trener rdeče-belih," so zapisali na spletni strani dnevnika MARCA. Dodali so, da pri Atletico Madridu ni "dvomov niti odprtih debat" glede prihodnosti Diega Simeoneja, ki sicer velja za trenerja z najvišjo plačo v svetu nogometa. 

"V novejši zgodovini kluba je poskrbel za 180-stopinjski obrat. Prevzel je nokavtirano ekipo, pobrisal prah, ki je napovedoval težko prihodnost, in jo dvignil s tal ter spremenil v eno največjih v Evropi. Če govorimo o srebrnini, ki je v nogometu najbolj cenjena dobrina, je v nekaj več kot osmih letih osvojil sedem od 30 trofej, ki krasijo zgodovinske vitrine Atletica," so Simeoneja pohvalili v madridskem časopisu.

Najbolje plačani trener na svetu
V Italiji so se sicer razpisali, da predsednik Atletica Enrique Cerezo razmišlja o prihodu Massimiliana Allegrija, ki po koncu sodelovanja z Juventusom še čaka na novo priložnost v katerem od elitnih evropskih prvenstev, potem ko je v karieri tako kot Simeone vodil tudi Cagliari in bil uspešen še pri AC Milanu. Allegri je v osmini finala Lige prvakov v sezoni 2018/19 izločil ravno Atletico in Jana Oblaka, ki je v Torinu klonil po izjemnem preobratu "stare dame" in hat-tricku Cristiana Ronalda (3:0). Kljub trenutni negotovosti v obdobju pandemije novega koronavirusa, je "gotova vsaj ena stvar", dodaja MARCA, in sicer ta, da bo Simeone še naprej hodil z roko v roki z Atleticom.

Ob zadnjem podaljšanju pogodbe je postal najbolje plačani trener na svetu (23 milijonov evrov neto na sezono), zato veliko razlogov za predčasno prekinitev sodelovanja Argentinec, ki je sicer napovedal, da želi v karieri voditi tudi milanski Inter, nima. 

Dva velika cilja: med štiri v prvenstvu in uvrstitev v finale Lige prvakov
"Vsi (od zelenice do pisarn) so prepričani, da je bil ključen za trenutne uspehe," še poroča dnevnik MARCA, ki opozarja, da je bil po nepričakovanem izpadu iz španskega pokala ter neprepričljivih predstavah v španskem prvenstvu in Ligi prvakov Simeone v tej sezoni že pod precejšnjim pritiskom. Na stadionu Wanda Metropolitano so se ob nezanimivih predstavah nekajkrat slišali tudi žvižgi, a MARCA opozarja, da niso bili številčni, in da so se večinoma razlegali ob menjavah pregrešno drage portugalske okrepitve Joaa Felixa, za katerega je Atletico lizbonski Benfici lani odštel 126 milijonov evrov.

Kritiki so seveda utihnili tudi po zaslugi marčevskega podviga v Liverpoolu, kjer so Oblak in soigralci na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov izločili branilce naslova z zmago po podaljšku (3:2). S tem se je Simeone podpisal pod že peto uvrstitev med osem najboljših ekip stare celine, dvakrat so Madridčani igrali v finalu, ko jih je tako kot enkrat v četrtfinalu in še enkrat v polfinalu ustavil mestni tekmec Real Madrid.

"To so zasluge, skupaj s sedmimi naslovi, s katerimi v pisarnah opravičujejo njegovo izjemno visoko plačo. Se mu je pa znižala za 70 % (kot tudi plača članov prvega moštva, podmladka in ženske ekipe) med razglasitvijo izrednih razmer, a bo vse spet potekalo po starem, ko se bo življenje vrnilo v običajne tirnice. Spoštovali bodo podpisane pogodbe tako s Simeonejem kot s člani ekipe, ki ima v primeru nadaljevanja tekmovanja dva velika cilja: uvrstitev med prve štiri v La Ligi in uvrstitev v nov finale Lige prvakov. Vse to pod vodstvom Simeoneja, okoli katerega dvomov ni," še piše MARCA.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AtleticoSLO
30. 04. 2020 14.13
+5
Vesel sem te novice... jasno klub je dvignil za 100% jasno da smo veseli...
resnicaosvobaja
30. 04. 2020 12.19
+0
Michael Robinson : Guardiolla je pravi naslednik Cruyffa, ki je naredil največji preobrat v nogometu, ko je nogometu vzel goli atletizem in ga nadomestil z umetniki nogometa.
skrajno neopredeljen
30. 04. 2020 11.07
-1
Dober trener, samo še boljši zame je Klopp, najlepši stil igranja pa ima zame Pep Guardiola.
ehjaehja
30. 04. 2020 11.58
-1
realno pepov stil vsi že poznajo odkar je šel iz barce mu je važno da lahko upravlja z milijoni nekega čudeža roko na srce pa ne naredi več.vodi pa vedno prvake v ligah v ligi prvakov pa pol dobi grenko po nosu.
resnicaosvobaja
30. 04. 2020 12.12
+8
8 lovorik od zadnjih 9 možnih v Angliji ...vedno vodi prvake, ki to prej niso bili z izjemo Bayerna ...hoteli ste še drugje, da se dokaže in se je...nikoli pa se ne bo dokazal z Realom, ker ga ne bo nikoli vodil...
fihner
30. 04. 2020 13.21
+3
Football777
30. 04. 2020 10.23
+3
Najboljši trener. Simeooooneeee je najboljši.👍🏻