Nogomet

Marcelino opravil pogovore z Arsenalom, ki pa bo očitno iskal drugje

London, 10. 12. 2019 16.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po zadnjih informacijah z Otoka se je vodstvo londonskega premierligaša Arsenala že sestalo vsaj z enim trenerjem, ki bi lahko nasledil nedavno odpuščenega baskovskega strokovnjaka Unaija Emeryja. To je še en Španec Marcelino Garcia Toral, ki je nazadnje vodil Valencio.

Marcelino (na fotografiji) je pri Villarrealu sodeloval tudi s kapetanom slovenske izbrane vrste Bojanom Jokićem.
Marcelino (na fotografiji) je pri Villarrealu sodeloval tudi s kapetanom slovenske izbrane vrste Bojanom Jokićem. FOTO: AP

Po poročanju ESPN je Marcelino Garcia Toral že opravil z razgovorom za službo pri Arsenalu in si "vneto želi" postati naslednik Unaija Emeryja v severnem Londonu. Nekdanji trener Seville, Villarreala in Valencie se je v zadnjih urah mudil v pisarnah "topničarjev", v torek pa se je vrnil v domovino. 54-letnik naj bi svojim najbližjim zaupal, da ni optimističen, saj naj Arsenal ne bi želel pripeljati še enega Španca tako kmalu po koncu sodelovanja z Emeryjem, ki je klub vodil zadnje leto in pol, dodaja ESPN.

ARSENAL

Poleg Marcelina se je na seznamu možnih naslednikov Emeryja bojda pojavil tudi nekdanji kapetan kluba Patrick Vieira, a naj bi imeli pred dolgoletnim francoskim reprezentantom in nogometašem Arsenala, ki trenutno vodi Nico v elitni francoski ligi, prednost nekateri drugi kandidati, denimo še en nekdanji vezist severnolondonskega kluba Mikel Arteta, ki je v zadnjih sezonah pomočnik Josepa Guardiole pri Manchester Cityju, pa tudi trenutno brezposelna Italijan Massimiliano Allegri ter Argentinec Mauricio Pochettino.

Kontroverzen konec sodelovanja z Valencio
Emeryja so na stadionu Emirates odpustili 29. novembra, potem ko so finalisti minule sezone Lige Evropa nanizali sedem tekem brez zmage v vseh tekmovanjih in se vnovič močno oddaljili od boja za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov. Baska je nasledil Šved Fredrik Ljungberg, tako kot Vieira in Arteta bivši vezist "topničarjev", ki je v ponedeljek na gostovanju pri West Ham Unitedu z varovanci proslavljal prvo zmago (3:1) in skok do devetega mesta na lestvici.

ESPN dodaja, da se iskanje "dolgoročne rešitve nadaljuje", Arsenal pa da bo še naprej "nadziral napredek" ekipe pod taktirko Ljungberga pred dokončno odločitvijo. Marcelino je sicer septembra izgubil službo pri Valencii, potem ko se je z lastnikom Petrom Limom sporekel glede dolgoročnih načrtov, nakupovanja igralcev in vodenja moštva, v kar se je s svojim odhodom vmešal tudi tesen sodelavec španskega trenerja, generalni direktor Mateu Alemany. Marcelino je "netopirje" v dveh sezonah popeljal do uvrstitve v Ligo prvakov, po več kot desetletju pa je nekdanji klub Zlatka Zahovića tudi osvojil katerega od državnih naslovov in v finalu španskega pokala v Sevilli premagal Barcelono (2:1).

'Močno si želi delati v Premier League'
Marcelinova Valencia je, zanimivo, v minuli sezoni Lige Evropa v polfinalu izpadla proti Arsenalu, napredovanje v bakujski finale imajo mnogi za vrhunec Emeryjevega delovanja pri "topničarjih". ESPN še dodaja, da je Marcelino v tej sezoni "podrobno spremljal" morebitne naslednje delodajalce, njegova ocena je, da je ekipa "močna v napadu", kot celota pa "neuravnotežena".

"Skupaj s svojo ekipo trenerjev si močno želi delati v Premier League, potem ko je do sedaj deloval le v Španiji, ponujeno službo (Arsenala, op. a.) pa bi sprejel," je še zapisal ESPN.

LESTVICA

PARI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.