Nogomet

Marcelo: Moral sem 'lagati'

Madrid, 12. 02. 2019 14.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Madridski Real, trikratni zaporedni evropski klubski prvak, je v zadnjem obdobju občutno dvignil raven svoje forme, kar se kaže v lepem nizu pozitivnih rezultatov v domačem španskem prvenstvu. Eden tistih, ki je v kraljevem dresu doživel marsikaj, je levi bočni branilec Marcelo. Slednji priznava, da mu je o določenih odhodih s Santiaga Bernabeua še dandanes zelo težko govoriti.

V zanimivem pogovoru za brazilski Esporte Interativo je sijajni levi bočni branilec 'galaktikov' Marcelo odprl dušo novinarki Tatiani Montovani, ki je z določenimi vprašanji sicer nekajkrat 'dregnila v osje gnezdo', a brez nogometaševih negativnih odzivov.

31-letni dolgoletni nepogrešljivi član madridskega Reala se je dotaknil odhoda odličnega prijatelja Cristiana Ronalda, pohvalil vztrajnost trenerja Santiaga Solarija in se obenem vnovič spomnil zlatega obdobja po vodstvom legendarnega Zinedina Zidana. "Odhod Zinedina Zidana se je zgodil na čuden način. Za vse nas je bila ta poteza svojevrsten šok, saj smo bili prepričani v skupno nadaljevanje začrtane poti. Imeli smo izjemen vzajemni odnos, v vsakem trenutku se je videlo, da je človek v nogometu doživel vse. Ne le kot nekdanji vrhunski igralec, ampak tudi kot trener. Učil se je od takšnega strokovnjaka, kot je Carlo Ancelotti, vpijal je znanje in vse skupaj na le njemu svojstven način nadgradil do popolnosti. Do mene se je vselej vedel zelo zaščitniško, tudi ko so me mnogi (ne)upravičeno kritizirali, je ostal dosleden in me ščitil, kar nikoli ne bom pozabil. Zidane je edinstvena osebnost," je o svojem nekdanjem trenerju dejal 31-letni brazilski reprezentant, za katerega bi, kot je poudaril v nadaljevanju intervjuja, storil čisto vse.

Marcelo in Cristiano Ronaldo sta v obdobju igranja za madridski Real stkala posebno prijateljsko vez.
Marcelo in Cristiano Ronaldo sta v obdobju igranja za madridski Real stkala posebno prijateljsko vez. FOTO: AP
Solari drugačen profil trenerja
"Karkoli je zahteval od mene, mi ni bilo težko narediti. Boril sem se do skrajnih meja zmogljivosti, nekajkrat sem igral tudi poškodovan, a brez slabe vesti oziroma z velikim zadovoljstvom. Tudi ostali so bili zanj pripravljeni 'umreti' na zelenici. Škoda, ker je odšel tako potiho in skozi stranska vrata,"  je o odličnem sodelovanju s slavnim Francozom dodal Marcelo.

Novi strateg Santiago Solari je drugačen profil trenerja. "Vsak strokovnjak ima svojo idejo, načrt, kako iz obstoječega igralskega kadra izvleči karseda največ.Imava korekten odnos, je zelo neposreden v komunikaciji ... Oba veva, kakšni sta najini vlogi znotraj moštva, in to je vse." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Vedel že prej, da bo Ronaldo odšel
Najzanimivejši del pogovora je bil nedvomno Marcelovo priznanje, da je taisti novinarki pred koncem lanske sezone, natančneje v tednu pred velikim finalom lige prvakov v Kijevu, prikrojil odgovor na vprašanje o morebitnem Ronaldovem odhodu iz španske prestolnice.
 
"Moral sem ti lagati. Dan pred finalom proti Liverpoolu je Cristiano prišel do mene in mi dejal, da odhaja k Juventusu. Najprej sem pomislil, da se šali z menoj, a sem hitro uvidel, da je končal svoje poslanstvo v Madridu. Bilo mi je zelo hudo, še danes mi je, a to je nogomet, sestavni del življenja vrhunskih športnikov. Po drugi strani pa sem vesel zanj, saj se je v Torinu odlično znašel," je poudaril Marcelo, ki se še naprej vidi v belem dresu.

Marcelo je v dresu kraljevega kluba osvojil vse, kar se osvojiti da.
Marcelo je v dresu kraljevega kluba osvojil vse, kar se osvojiti da. FOTO: AP

"Verjamem vase in v svoje zmogljivosti. Če mi nekega dne predsednik (Florentino Perez, op. a.) reče, da sem končal z igranjem v Real, bo to brez težav sprejel. Bilo bi mi zelo žal, a šel bi dalje, novim izzivom naproti. real mi je dal vse v življenju, največja zadovoljstva, osvojil sem vse, kar se osvojiti da. A prepričan sem, da me ne bodo kar tako odpustili," je zaključil kodrolasi levi bočni branilec Reala in brazilske izbrane vrste.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Anticripstoned
12. 02. 2019 20.18
+2
Trend sem pozabil...koliko % od prodanega dresa dobi klub, koliko igralec?
88887
12. 02. 2019 19.03
-3
Bravo Marcelo!! Lagal je, da bi zaščitil moštvenega kolega. To se pričakuje od Realovih igralcev. Ekipa drži skupaj!!! Bravooook
Trend01
12. 02. 2019 17.53
-1
Čudno skropucalo je nastalo spodaj. A sploh kdo od "kritikov" spodaj ve kaj in zakaj je lagal? Je kdo članek prebral? Ne? No, to so pač dejstva forumašev. Naslov in udarimo po njem. Sicer pa; kdo v življenju še ni lagal?
Trend01
12. 02. 2019 17.52
-2
A je sploj kdo od "kritikov" kaj in zakaj je lagal? Ne? No, to so pač dejstva forumašev. Nalsov in udarimo po njem. Sicer pa; kdo v življenju še ni lagal?
Kollerik
12. 02. 2019 16.38
-5
Kaj? A da je nekdo lagal*???...Aja, spet Realovc...valjda....
cripstoned
12. 02. 2019 20.16
-4
laganje samemu sebi? hahahahaah...aja spet hejter real madrida...
dark horse
12. 02. 2019 15.54
-4
To da lažejo,se sprenevedajo,prikrivajo,simulirajo itd je realovcem v krvi nič novega
_Nico_T_
12. 02. 2019 15.05
-2
To je ta, ki je dal avtogol za Hrvate. :))))))))))
pogan
12. 02. 2019 14.55
+21
Fuzbal je samo biznis.