Nogomet

Maribor ima novo desetico

Maribor, 14. 12. 2023 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je že začel sestavljati kader za nadaljevanje sezone. Iz kluba so sporočili, da so do poletja 2026 podpisali pogodbo z 28-letnim Maksom Barišićem, ki je zadnje tri leta igral za Koper. Krilni napadalec bo nosil dres s številko 10.

Maks Barišić je ob prvem odhodu iz rojstnega Kopra osem let preživel na italijanskih igriščih, po vrnitvi v domovino pa je nase opozarjal v dresu Kopra.

"Veliko je bilo zapisov o mojem prestopu iz Kopra, na koncu sem se odločil za Maribor. Res sem zadovoljen, da sem tukaj. Prihajam zelo motiviran, da Mariboru pomagam se spet dvigniti na nekdanje zmagovite poti. Cilji v prvi polovici sezone niso bili uresničeni, toda vsem ekipam se dogajajo vzponi in padci. Prepričan sem, da se bo Maribor slej kot prej vrnil na vrh slovenskega nogometa," je povedal Barišić, ki je izpustil končnico jesenskega dela, vendar se je že lotil delovnega procesa, da pride pripravljen na priprave.

"Imel sem manjšo poškodbo, a verjamem, da bom lahko začel aktivnosti z ekipo. Potrudil se bom, da pridem v ustreznem stanju na zbor in prvi trening. Prihajam v najboljših nogometnih letih, dobrodošlo je spoznanje, da sem kot nogometaš že pridobil precej izkušenj, tudi med igranjem v Italiji. Težo vijoličastega dresa bom še občutil, a sem prepričan, da bom užival na igrišču, da bomo uspešni in z dobrimi igrami privabili na tribune še več navijačev," je še povedal mariborski novinec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Naredili smo temeljno analizo preteklega dela, ki je bilo neuspešno. V preostanek prvenstva želimo kreniti v drugačni podobi, predvsem pa z drugačno miselnostjo, kar je trenutno največja težava moštva. Kakovost v slačilnici imamo, potrebujemo pa nekaj prevetritve. Zato smo že povlekli prvo potezo. Nov obraz je Maks Barišić, ki je bil v naših načrtih že poleti, vendar nam ni uspelo izpeljati posla," je za klubsko spletno stran dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

"Tokrat se je izšlo. Zahvaljujoč ogromnemu razumevanju, ki ga je pokazal igralec, odločilna je bila predvsem velika Maksova želja, da pride v Maribor, a tudi po zaslugi odličnega sodelovanja z vodstvom Kopra, ki mu namenjamo veliko zahvalo. Verjamem, da so s prestopom tudi oni izpeljali odličen posel," je še dejal.

Marko Šuler
Marko Šuler FOTO: POP TV

Poudaril je, da vedo, kaj jim prinaša napadalno usmerjeni nogometaš. "Gre za enega izmed najboljših posameznikov slovenske lige, za značajsko močnega in izoblikovanega igralca, ki ve, zakaj je na igrišču, in dela razliko. Prevzel bo dres s številko 10, ki je v Mariboru nekaj časa ni nosil nihče. Z namenom. Maks se bo moštvu pridružil januarja in prinaša novo razsežnost. Kot nekdo, ki lahko trka tudi na reprezentančna vrata, bo imel pomembno vlogo, ki jo bo, verjamem, tudi upravičeval na igrišču," je zaključil Šuler.

Izbranci Anteja Šimundže so trenutno na zanje skromnem četrtem mestu Prve lige Telemach, za Celjem, ki ima še tekmo v dobrem, pa zaostajajo za 15 točk.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Cupko
14. 12. 2023 18.57
+5
A je že prestopni rok. Koper ima še eno tekmo! To, da se prestavljajo tekme zaradi dežja in snega je možno samo pri nas
STDB
15. 12. 2023 13.14
+0
Tekme se prestavijo, ko vremenske razmere ne dovoljujejo kolikortoliko 'normalne' igre. Tudi v ang. ligi pride do prestavitev tekem, seveda veliko redkeje. So pač igrišča tam veliko bolj 'opremljena'; ustrezna drenaža, ogrevana igralna površina (seveda ne na 30 stopinj, ampak toliko, da se sneg 'ne prime'). Ampak ko useka ciklon iz Atlantika se tudi pri njih ne igra.
wsharky
14. 12. 2023 18.33
+2
torej še ena velika okrepitev, ki jo je Šuler pripeljal v sveti klub - igralca s poškodbo - kapo dol Šuler, no si je pa Šuler z ekipo svetovalcev, ki jo sestavljata Šalamon Šalca in Tavareš kupil 2 meseca miru, do prvega novega poraza ali neodločenega rezultata z ekipo iz dna lestvice
slater
14. 12. 2023 18.11
+2
Ohoho šeen avtohtoni slovenc
PoldeVeliki
14. 12. 2023 17.52
+2
A ne pride Messi v Maribor ?
Malo_sutra
14. 12. 2023 17.27
+2
Več poškodovan kakor pa je odigral… kao igrački neki proba ampak ni to neka okrepitev.
PerjatiJoker
14. 12. 2023 17.17
-6
Novega migranta,bi bil veliko bolj tocna informacija.
tincoop
14. 12. 2023 17.01
+5
Ko smo nazadnje kupili drage nogometase v slo ligi se ni dobro izslo. RPV in AK....