Nogomet

Maribor in Olimpija že na 'pravem' treningu: 'Ni nogometa brez žoge'

Maribor/Ljubljana, 18. 05. 2020 18.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.G., S.Mo., T.V.
Komentarji
0

Nogometaši Maribora in Olimpije so se po več kot dvomesečni odsotnosti vrnili na treninge, podobne tistim, ki so jih bili vajeni pred zaustavitvijo Prve lige. Vlada je namreč pretekli teden napovedala sprostitev nekaterih ukrepov, med katere sodijo tudi treningi ekipnih kontaktnih športov. Kljub temu so Štajerci in Ljubljančani morali upoštevati številna priporočila in navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Po odloku o začasnih pogojih za izvajanje aktivnosti na področju vrhunskega oz. tekmovalnega športa so od 8.5. v Ljudskem vrtu nogometaši Maribora sicer trenirali po manjših skupinah. "Ob uskladitvi mnenj in po stališču medicinske stroke pa ni več zadržkov glede vračanja moštva v običajne delovne tirnice," so zapisali na uradni spletni strani aktualnih prvakov. "Vladna odločitev pa prinaša tudi dodaten optimizem v namenu nadaljevanja in zaključka sezone Prve lige 2019/20 v predvidenem roku. Tekmovalni koledar še ni potrjen, bi pa se sezona po smernicah vodstva Nogometne zveze Slovenije lahko nadaljevala v začetku junija," so optimistični na Štajerskem. "Upam, da se ta sezona izpelje in da bomo lahko pokazali svoj pravi obraz v nadaljevanju," nam je v kamero povedal vezist Maribora Rudi Požeg Vancaš. Maribor je ob prekinitvi po 25 odigranih krogih zasedal šele četrto mesto na lestvici, premor pa so Štajerci izkoristili tudi za to, da so v klub pripeljali novega trenerja. V lov na Aluminij, Celje in vodilno Olimpijo se bodo namreč podali pod taktirko Sergeja Jakirovića.

Na treninge so se vrnili tudi nogometaši Olimpije, tudi tam je bila naša ekipa, v spodnjem videu si lahko pogledate, kaj je ob prvem skupinskem treningu po prekinitvi zaradi novega koronavirusa povedal Nik Kapun. "Super stvar, pogrešali smo že normalne treninge. Vsi smo zelo veseli, da lahko začnemo trenirati, tako kot je treba," je skupinske treninge pozdravil vezist zmajev. Več pa v spodnjem pogovoru z novinarko Sanjo Modrić.

Tako eni kot drugi so si ob prvih skupinskih treningih po povratku na zelenice po pandemiji novega koronavirusa enotni: "Ni nogometa brez žoge." 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.