Nogomet

Rožman novi trener Maribora: Prinašamo energijo, znanje in veliko srce

Maribor, 20. 03. 2021 11.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenski nogometni prvoligaš NK Maribor je na novinarski konferenci potrdil, da naloge glavnega trenerja prevzema Simon Rožman. 37-letni Rožman, nekdanji trener Celja in Domžal, je nazadnje deloval pri hrvaški Rijeki, s katero se je sporazumno razšel pred slabim mesecem.

Rožman (na fotografiji) med tekmo v Ljudskem vrtu.
Rožman (na fotografiji) med tekmo v Ljudskem vrtu. FOTO: Damjan Žibert

NK Maribor je na sobotni novinarski konferenci potrdil, da bo Argentinca Maura Camoranesija na vijoličasti klopi nasledil Simon Rožman, ki je z najtrofejnejšim slovenskim nogometnim klubom podpisal pogodbo do leta 2024. Maribor je po slovesu Camoranesija vodil pomočnik Saša Gajser, ki tudi pod taktirko novega športnega direktorja Marka Šulerja tako ne bo dobil priložnosti za dolgoročnejše vodenje članskega moštva v vlogi glavnega trenerja.

"Obljubljam znanje, energijo in srce," je na predstavitveni novinarski konferenci dejal Rožman, ki se še ni dogovoril za sodelovanje z Gajserjem, v Ljudski vrt pa seveda prihaja s svojimi pomočniki. "Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje. Prvi vtis je izreden, namenjena mi je bila lepa dobrodošlica. Ponosen sem, da sem postal vodja strokovnega tima v izjemnem klubu. Zavedam se svoje odgovornosti, po drugi strani pa s svojo ekipo prinašamo energijo, znanje, veliko srce, da bi bili v bližnji in daljni prihodnosti uspešni ter izpolnili klubske cilje," je v prvi izjavi pojasnil Rožman, ki je bil pred sedmimi leti v Celju najmlajši trener v slovenski ligi. Priznal je, da si je vzel "dan ali dva" za premislek, saj se je želel čim bolje pripraviti.

Želja je zgraditi 'dolgoročno zgodbo' in vzpostaviti 'prepoznaven slog igre'
"Klub mi je predstavil svoj projekt, analiziral sem zadeve in sprejel izziv. Maribor ima vsebino in dušo, vedno kakovosten igralski kader. Imamo skupen cilj in velik motiv, da se približamo uspešni preteklosti kluba. Maribor je vedno pokazal svojo top kvaliteto, ko je bila prisotna kolektivna energija, kar se čuti tudi zdaj. Nedvomno je naša želja, da bi zgradili dolgoročno zgodbo, vzpostavili prepoznaven slog igre. Cilji so postavljeni zelo visoko, vendar so uresničljivi," je dodal novi trener Maribora.

Prvi trening pod taktirko novega stratega bo v Ljudskem vrtu v ponedeljek, v sredo pa bo moštvo odšlo na priprave v Čatež ob Savi.

Simon Rožman na klopi Rijeke.
Simon Rožman na klopi Rijeke. FOTO: Sofascore.com

Šuler: Gajser zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev
"Bili smo že nekaj časa v pogovorih in se pri idejah glede na pot, ki smo si jo zastavili, hitro uskladili. V resnih kombinacijah je bil tudi Saša Gajser, a zaradi težav z licenco ne more biti dolgoročnejša rešitev. Odločili smo se za Simona Rožmana. Rezultati in zgodovina povejo svoje, vsak dan se ne ponudi možnost dobiti tako uspešnega, mladega trenerja, z zanimivo vizijo. Predvsem pa deloholika, ki je popolnoma predan klubu in svojemu delu," je ob predstavitvi novega trenerja poudaril športni direktor Šuler.

Dodal je: "To je bila priložnost, ki jo je bilo vredno izkoristiti. Ker je bila želja obojestranska, je bila odločitev zelo lahka. Maribor gre na novo pot, Simon dobro ve, kaj je Maribor, v kakšno okolje prihaja in ko sestaviš vse skupaj, so zadeve dobro zastavljene. Dela je ogromno, tega se zavedamo vsi v klubu, zaveda se Simon in se morajo tudi igralci."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Ponudil odstop po porazu na derbiju
Maribor, v minuli sezoni drugo ekipo Prve lige Telekom Slovenije, Rožman prevzema na drugem mestu prvenstvene lestvice, kjer imajo 15-kratni državni prvaki s tekmo več točko zaostanka za "večnim" tekmecem Olimpijo. Maribor je v igri tudi za pokalno lovoriko, kjer je nazadnje v osmini finala s 3:0 ugnal velenjski Rudar.

Rožman, z ekipo iz Ljudskega vrta je sklenil triletno sodelovanje, je bil do 27. februarja letos trener hrvaškega prvoligaša Rijeke. Svoj odstop je ponudil po domačem prvenstvenem porazu proti Hajduku (0:1), uprava reškega kluba pa ga je tedaj sprejela. Rožman je na Reko prišel konec septembra 2019 in s klubom z Rujevice leta 2020 osvojil hrvaški pokal, v tej sezoni pa se je Rijeka prebila tudi v skupinski del Lige Evropa, kjer je v konkurenci Napolija, Reala Sociedada in Alkmaarja v skupini F zbrala štiri točke, a bila zadnja.

Sedemintridesetletni Rožman si je trenersko ime ustvaril v slovenski ligi, kjer je vodil Celje in Domžale. Mnogi so po njegovi prekinitvi sodelovanja s klubom z Reke že namigovali, da bi lahko postal novi trener Maribora, ko se je ta konec februarja razšel s Camoranesijem. Ob odhodu Argentinca z italijanskim potnim listom je prenehalo tudi sodelovanje Mariborčanov z Oliverjem Bogatinovim na mestu športnega direktorja kluba. To mesto je tedaj prevzel dolgoletni slovenski reprezentant in branilec Maribora Šuler.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (57)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matej Krašovec1
21. 04. 2021 08.29
Vem da je težko priznati ampak odkar je odšel Zahović je Maribor šel 15 let nazaj ... Sem navijač Olimpije , samo brez dobrega Maribora bo liga ki je že tako slaba , še slabša ...Še kolcalo se vam bo po Zahotu , ali pa se vam že...
gogi_
21. 03. 2021 08.44
Suler je strokovnjak ki ve kaj dela,osvojil je veliko lovorik,v evropi je igral v najvecjih klubih ,prav tako legenda tavares ki si je delil garderobo z najvecjimi na svetu in zaigral za velikane evrolige,zeleleli so ga vsi najvecji klubi a je ostal zvest klubu in to pro bono. Njegove bravure so res nepozabne in s svojo hitrostjo je vzor vsem mladim ki ga ne dohitevajo. Le tako naprej,kaj bo vedel en trener iz Italije in Zlatko ki je igral samo za Porto ,suler in tavares sta prava bisera ki bosta klub peljala v pravo smer. Bravo le tako naprej.
dinac
21. 03. 2021 08.14
-1
Srečno Simon 💪👍
Reši se kdor se more
20. 03. 2021 19.59
+4
Me nič več ne preseneti odkar je športni direktor Šuler. Kot igralec v Mariboru je bil katastrofa, kot športni direktor pa bo še 100x slabše. Drugače pa dosti uspeha Rožmanu.
Armonia
20. 03. 2021 20.51
+1
PieBaracus
20. 03. 2021 19.52
+0
Mariboru priporocam da se zgleduje po Dinamu. Tudi dinamo je zacel z nule. V zlatih casih ko se je Maribor redno uvrscal v evropo bi moral z denarjem okrepit kader. Tega ni storil, ker se je bal da ob neuvrstitvi v evropo bo primanjkoval denar. Tako so pripeljali neke igralce brez kvalitete, brez zelje, po moznosti se brez odskodnine . Igralce se je prodajalo za drobis, ceprav so igrali v evropi. Poglejte Dinamo po koliko prodaja igralce. Skratka Maribora v evropi ne bomo videli se veliko casa
bostjan19711
20. 03. 2021 19.20
+0
Olimpija prvak 100%, Maribor igralsko ni dorasel Olimpijo, zal sprijaznite se s tem!
jutri bolje bo
20. 03. 2021 18.13
-1
Mu napovedujem tri mesece na klopi. Želim pa Mariboru vse dobro. Menda so podaljšali s Krono in Tavarešom. Kapo dol.
Rudar
20. 03. 2021 18.00
+9
Kakšna fora. Ga ni trenerja na svetu, ki reši Maribor. Treba je pripeljat nove, mlade igralce. Treba je vlagat v prihodnost, kapital, igralci, infrastruktura. Če smo realni. Maribor je dejansko eden naših najboljših klubov, ampak ne preživi niti 2. italijanske, nemške, ali španske lige.
Tadi 1973
20. 03. 2021 17.36
+2
Mariboru lahko pomaga le svež kapital oz.nekdo, ki ima veliko denarja, da se pripeljejo nogometaši, ki zabijajo gole in ne mučijo žoge, tako kot se to dela sedaj. Brez denarja in brez novih igralcev pa bosta tako Šuler kot tudi Rožman še hitreje odšla kot sta prišla.
FlatyEric
20. 03. 2021 16.41
+1
Zame svetovna novica. Aleš (do zdaj stalni Simonov pomočnik) je moj žlahtnik. Super fanta sta. Veselim se momenta, ko bom lahko šel na tekmo. Resnično upam, da se klub pod Simonom pobere.
CURVANORD Zanetti
20. 03. 2021 16.01
+2
Ded se bo podelal v hlace, kaj so to za ene cvetke Suler direktor, Rozman trener, le se Bozgo in Karic manjkata za stike za javnost in za itervjuje z mediji. Klub na pol podrt kot sadion ki ga prenavljajo, tako bi se moralo zgoditi tudi z celotnim vodsyvom kluba in vecino igralcev zamenjat
breki
20. 03. 2021 16.01
-6
Lahko bi si namel bolši klub kot Maribor.
Dany75
20. 03. 2021 15.49
+3
S temi igralci ne bo naredil kaj dosti..mogoce malo reda,in boljse treninge..vec pa se narediti ne da...in ker ni denarja se niti ne more kaj pametnega kupit..zacaran krog...v teh casih bi morali najt res pravega carovnika,oz milijonarja,da bi jim pomagal do pravih okrepitev...
Hophopferdo
20. 03. 2021 15.48
+3
Tvegajo s trenerjem, od katerega še nikoli ni nihče pričakoval zmage v državnem prvenstvu. Bomo videli, kako se bo izkazal, ko bo prvič v vlogi favorita na vseh tekmah v prvenstvu...
Definbahija
20. 03. 2021 15.14
+1
Ko bodo začeli laufat bi lohk tud Rudonja bil trener. Če pa so bolj pametni od trenerja ne pomaga niti ZIZU al pa Guardiola. Kaj šele Ančeloti
T.i.G.r
20. 03. 2021 15.11
+9
dokler bo v vrhu kluba korupcija tud rozman nemora nic
El Diablo 2013
20. 03. 2021 15.01
+1
šuler izbral rožmana😂..... dumb & dumber 4 del
RUBEŽ
20. 03. 2021 14.18
+11
Srečno MARIBOR, srečno Rožman. Do naslovov.
User792410
20. 03. 2021 13.59
+20
Pri Mariboru je že lep čas glavni problem v glavah igralcev, ne pa pri stroki!
T.i.G.r
20. 03. 2021 15.12
+4
prej pr vodstvu kluba, ocitno je ze na dalec da nekaj nestima, mogoce denar
dani00
20. 03. 2021 13.53
-5
Ni dobra izbira nikoli ni bil za vijolčno barvo toliko