Nogomet

Maribor po derbiju, ki je bil zaprt za javnost, dobil kazen zaradi navijačev

Ljubljana, Maribor, 08. 10. 2020 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Čeprav je bil nogometni derbi med Mariborom in Olimpijo v sklopu šestega kroga Prve lige Telekom Slovenije zaprt za gledalce, so v mariborskem klubu vseeno dobili kazen zaradi neprimernega obnašanja navijačev. Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije je Mariboru v četrtek izrekel dve globi v skupni vrednosti 3400 evrov.

V kotu stadiona Ljudski vrt se je zbralo več navijačev, ki so poleg navijanja prižgali več pirotehničnih sredstev in bili žaljivi do nogometašev obeh ekip.
V kotu stadiona Ljudski vrt se je zbralo več navijačev, ki so poleg navijanja prižgali več pirotehničnih sredstev in bili žaljivi do nogometašev obeh ekip. FOTO: Miro Majcen

Manjši del kazni, 1000 evrov, so v klubu dobili zaradi pomanjkljive organizacije tekme, ker navijači niso imeli pravice do vstopa na stadion, varnostniki pa so slabo nadzirali vstopna mesta na stadion, tako da so z vstopom navijačev na stadion v klubu kršili priporočene smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) glede preprečevanja okužbe z novim koronavirusom.

Prav tako pa v Mariboru niso storili ničesar, da bi preprečili vnos pirotehničnih sredstev na stadion, navijačev tudi niso varnostno pregledali, so pojasnili na Nogometni zvezi Slovenije (NZS). Klub pa bo odštel še 2400 evrov zaradi nešportnega in neprimernega vedenja teh navijačev (večkratno prižiganje bakel na tribuni, večkratno žaljivo in nekulturno izražanje do nasprotne ekipe), pri izreku so na NZS upoštevali predkaznovanost.

Manjše kazni (300 in 360 evrov) sta zaradi več rumenih kartonov dobila Bravo in CB 24 Tabor Sežana, igralca tega kluba Dominik Mihaljević in Mario Zebić pa bosta zaradi rdečih kartonov manjkala na naslednji tekmi.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TITO 50
08. 10. 2020 18.39
+1
Varnostniki so namerno spustili navijače na stadion, zaradi pirotehnike bi policija lahko to peščico ljudi takoj strpala v marice, ampak ne, ker so ti navijači organizirani s strani kluba da delajo nerede jih policija pusti pri miru, kazen je veliko prenizka.
Venagladna
08. 10. 2020 15.35
+1
Zmagal bo tisti ki bo prejel znesek globe na racun
RTVjeZAKON
08. 10. 2020 15.19
+0
Kdo je zmagal 😂