Nogomet

Gajser: Fantov ne smejo zmesti zapisi ali ugibanja, kdo bo trener

Maribor, 04. 03. 2021 16.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V taboru aktualnih slovenskih podprvakov glede novega trenerja še nič novega. Tako bo tudi do konca tedna, ko vijoličaste, ki si z Olimpijo delijo prvo mesto na lestvici, čaka obračun z zadnjeuvrščeno Gorico. "Fantje se zavedajo pomembnosti situacije, so zavzeti pri delu in verjamem, da bo to v soboto na želen način opazno na igrišču," poudarja Saša Gajser med zaključnimi aktivnostmi do kroga št. 25.

Timi Max Elšnik, Jasmin Mešanović in Žan Kolmanič. Slednji bo član Maribora le še nekaj dni.
Timi Max Elšnik, Jasmin Mešanović in Žan Kolmanič. Slednji bo član Maribora le še nekaj dni. FOTO: Damjan Žibert

Glede kadrovske sestave na treningih, kot piše na uradni spletni strani podprvakov, ni dodatnih zapletov. S polno obremenitvijo ostaja v delovnem ritmu tudi Žan Kolmanič, ki bo po 15. marcu kariero nadaljeval v ZDA. "Izvedeli smo lepo novico, da naš igralec odhaja v tako priznano ligo. To potrjuje dejstvo, ki je znano. Da Maribor proizvaja mlade igralce. Včasih se je želelo izpostaviti, da Maribor naj ne bi imel posluha za mlade, a se je v preteklih letih tukaj uveljavilo veliko mladih igralcev. Te izkušnje, pridobljene v Ljudskem vrtu, bodo Žanu izjemno koristile. Igranje v vijoličastem, ob pritisku, ki ga nosi naš klub, mu bo prišlo prav. Želim mu vse dobro v nadaljevanju kariere, dokler je tukaj, pa je popolnoma osredotočen na naše cilje. Prvi naslednji je, kako tekmo proti Gorici odigrati na najboljši način," je izpostavil vodja strokovnega štaba, ki je prav tako popolnoma usmerjen le na trenutno situacijo.

Tretji večni derbi sezone se je končal z 1:1, tako kot že prvi v Ljudskem vrtu. Tako sta ekipi točkovno še naprej izenačeni na vrhu lestvice, v medsebojnih dvobojih pa so v prednosti zeleno-beli, ki imajo ob tem še zmago z 2:0 iz Ljubljane.

"Fokus je samo vsaka naslednja tekma. Fantov ne smejo zmesti zapisi ali ugibanja, kdo bo trener v dolgoročnejšem obdobju, ampak morajo biti osredotočeni na svoje delo in svoje obveznosti. Takšno je tudi moje načelo. Če ne bi tako razmišljal, potem prejšnjih dveh tekem ne bi izpeljali tako. Pogovoril sem se s športnim direktorjem, predstavil mi je naloge, ki jih moram opravljati. In zanima me samo to, da vidim Maribor na igrišču v takšni podobi, kot si ga vsi želimo videti. 12 finalnih tekem imamo pred seboj. Če bomo nadaljevali na takšen način, sem prepričan, da bomo prišli do cilja in na koncu bili tam, kjer si želimo," je za uradno spletno stran vijoličastih izčrpen Gajser, ki je v preteklosti že nekajkrat opravljal vlogo "gasilca".

Večni derbi v Ljudskem vrtu se je končal brez zmagovalca, takod a sta Maribor in Olimpija na vrhu lestvice točkovno poravnana.
Večni derbi v Ljudskem vrtu se je končal brez zmagovalca, takod a sta Maribor in Olimpija na vrhu lestvice točkovno poravnana. FOTO: Miro Majcen

Načrt za dvoboj z Novogoričani je že razdelan, ob odpravljanju pomanjkljivosti v Mariboru stremijo k napredku v različnih pogledih. "Tistih slabših 20 minut v derbiju ne bi imeli, če bi bili v optimalnem stanju. Odziv v nadaljevanju je bil izjemen, fantje pa morajo prepoznati te vmesne trenutke med tekmami. Seveda ne bežimo od napak, ki so bile vidne. Ob tem bi bil vtis boljši, če bi igrali hitreje proti naprej. Smo pa potem vzpostavili ritem tekme, zadihali in pokazali, da imamo kvaliteto. Prepričan sem, da bo iz tekme v tekme boljše. Že v soboto proti Gorici. Maribor bo spet tudi razigran, ampak najprej moramo zmagovati. In zmanjšati število prejetih golov, ki jih je občutno preveč, 29," je za spletno stran kluba zaključil Saša Gajser.

Koronavirus pasica november
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Generacija56
04. 03. 2021 19.16
-2
Zanimivo... Kako dolgo lahko visi nek članek na tem portalu, pa nihče ne komentira. O NOGOMETU! Še kdo sploh bere ta portal? Gajser je v izjemnem položaju. Spremlja lahko trenerje "svetovnega" formata, IN SE SAMO SMEHLJA! Ne vem, kakšno licenco ima. Me ne zanima fusbal tako globoko... A vidim, da pozna te fante, lenuhe, ki imajo tudi 10.000 evrov mesečne plače... To je tista tipka, ki deluje... Namreč, ON, lahko vplva na mnenje "nekoga", ki bo prišel, da bo to tolpo LENUHOV vzpodbudil, da bi mignili...On se pa le smeje... V NK Maribor je leglo zaslužkarjev, ki so se zaredilil na nekdanjih uspehih... Še bi lahko pisal v nedogled, bil sem tam, a KOMU?
Realni
04. 03. 2021 18.21
+2
En klub ena čast.
Debely
04. 03. 2021 16.55
-2
Lila vojščakov ne more nič zmesti, so pa le vrhunski geniji.
?auž
04. 03. 2021 16.49
-5
Srajco še ma?