Nogomet

Mariborčani na pot nabrušeni: Verjeti moramo, da lahko nekaj naredimo

Maribor, Varna, 21. 08. 2019 11.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski nogometni prvak Maribor je izpadel iz kvalifikacij za Ligo prvakov proti Rosenborgu, zdaj pa ga čaka nadaljevanje evropske sezone v zadnjem krogu kvalifikacij za Ligo Evropa, kjer bo vijoličastim nasproti stal Ludogorec iz Razgrada. V Bolgarijo je prispelo 22 nogometašev, ekipi se je priključil tudi Aleks Pihler, ki je okreval po poškodbi.

Kapetan Marcos Tavares (na fotografiji) med prvo tekmo prejšnjega kroga kvalifikacij proti Rosenborgu.
Kapetan Marcos Tavares (na fotografiji) med prvo tekmo prejšnjega kroga kvalifikacij proti Rosenborgu. FOTO: Aljoša Kravanja

V okviru čim boljših priprav na bolgarskega prvaka sta se v Bolgarijo že minuli konec tedna odpravila športni direktor Maribora Zlatko Zahović in pomočnik glavnega trenerja Saša Gajser, ki sta si ogledala prvenstveno tekmo Ludogorca v Varni. Ekipo Černo More so "orli" premagali z 2:1 in se še utrdili na prvem mestu lestvice bolgarskega prvenstva.

"Ogled tekme je potrdil dosedanja spoznanja, predvsem o tem, da gre za moštvo, ki ima izredno individualno kakovost v napadu. S posamezniki, ki jih odlikujejo hitrost, sposobnost preigravanja, nepredvidljivost, raznovrstnost. To je njihova stalnica že vrsto let, kar dokazujejo rezultati, osem zaporednih naslovov prvaka in pet uvrstitev v skupinski del evropskih tekmovanj," je dejal Gajser o zadnji oviri vijoličastih za Evropo.

VERJETNOST

'Potrebujemo odlično predstavo'
"Čaka nas zahteven izziv, zato moramo storiti vse, da bomo videli Maribor, ki bo v dveh tekmah pokazal vse, kar nas je krasilo v prejšnjih letih, ko smo igrali v Ligi prvakov in Ligi Evropa. Sposobni smo tekmecem izničiti njihove glavne prednosti, potrebujemo pa odlično predstavo v Bolgariji in potem gremo s pomočjo navijačev na povratni tekmi v boj za novo izjemno 'vijol'čno' zgodbo," še meni pomočnik trenerja Milaniča.

Slednji je pričakoval takšne novice po ogledu tekme, zlasti o individualni kakovosti napadalcev, zato tu ni velikih skrivnosti, saj se, kot pravi, zaveda moči bolgarske ekipe, pred odhodom proti Bolgariji pa je dejal, da bo za Maribor dober vsak rezultat, ki mu na povratni tekmi v Ljudskem vrtu omogoča napredovanje.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Milanič: Moramo predvsem verjeti, da lahko kaj naredimo
"Dober izid na prvi tekmi bi bil za nas vsak rezultat, ki bi nam na povratni tekmi omogočil napredovanje. Treba bo pokazati vse, kar znamo. Treba bo dobro napadati, dobro braniti in pokazati srce ter biti mentalno skozi celotno srečanje dober," opozarja Milanič. "V vseh teh fazah moramo biti izredno dobri. V tej fazi tekmovanja je jasno, da so moštva zelo kakovostna. Moramo iskati svojo priložnost, predvsem pa verjeti, da lahko kaj naredimo," je nadaljeval.

"Kot vidim fante, so polni pričakovanja in želje za jutrišnjo tekmo, ter seveda tudi za tisto čez teden dni," je še poudaril primorski strateg na štajerski klopi in priznal, da imajo fantje še nekaj težav to sezono, a je prepričan, da moštvo ne potrebuje veliko, da se mu odpre. Milanič še meni, da bo dobro branjenje celotne ekipe, ne le v fazi obrambe, ključ do uspeha.

Hotić: Ob izkoriščenih priložnostih se za napredovanje ni za bati
"V nobenem trenutku ne bomo pozabili, kaj je naše delo. S tema dvema tekmama se lahko naša sezona usmeri v želeno smer," je še povedal Milanič.

"Vemo, da so zelo dobra ekipa, ima vrhunske posameznike, ki so večinoma Brazilci in vemo, kaj to pomeni," pa je Bolgare ocenil napadalni vezist Dino Hotić, ki se zaveda, da ga z ekipo čaka težka tekma: "Mi vemo, kaj bomo morali delati, izkoristiti svoje priložnosti in potem se ni za bati, da pridemo naprej. Ampak to se za Evropo spodobi. Ne smemo biti zaletavi, čakali bomo na svojo priložnost. Super bi bilo, če bi zmagali, če pa ne, pa vsaj da ne prejmemo gola. To bi bilo res lepo."

TEKMA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baldahin
22. 08. 2019 20.47
Raje pogledam še en del "Umor je napisala", kot to mučno igro ludoglavcev proti ludogorcem.
El Diablo 2013
22. 08. 2019 12.06
+2
a če bo slučajno penal, a bo tamau Zaho tud jutr “zahojenko” izvaju?
Fuzbaler
21. 08. 2019 16.35
+10
Mislim,da si vsi zelimo slovenski klub v Evropi.
andry1
21. 08. 2019 16.21
+0
Nč ne bo to konc evrope slabi ste
papi1
21. 08. 2019 16.01
+12
Važno, da bomo igrali boljše od njih, tudi če dobimo petardo! Razmišljanje ribiča.
gogi_
21. 08. 2019 13.04
-5
Enostavno,ce na igriscecstopi cokla tavares bodo izpadli,ce ga ne bo v kadru gre maribor naprej. Karma dela svoje.
smajser1
21. 08. 2019 15.41
+8
gogi_
21. 08. 2019 15.46
-4
Smajsi bos jutr povedu . Zadnjic te ni blo cidet po zmagi 6:2 in 3 zapravljenih zicerjev vasega tavaresa. Priznajte si da je svoje naredil sedaj pac ne nore vec,kile in leta so tukaj. No pa pocakajmo do jutri:) sam da ne bos doet poniknu.Karma pa to....
perko36
21. 08. 2019 12.58
+3
Ziher zmagali svaka čast za te izjave doma pa enga tabora ne morete nabit z igralcem več igra pa v totalnem ku... Ups pozabo da sem čistilka ne smem komentirat
Thomasb
21. 08. 2019 11.48
+14
trese se gora,rodila se bo miš,marš domov milanič,zahovič pa na zdravljenje
Erik-Helena Trogrlic
21. 08. 2019 20.33
-1