Nogomet

Martial s hat-trickom poskrbel za zmago vragov, Liverpool že hladi penino

Manchester, 24. 06. 2020 20.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nogometaši Manchester Uniteda so v 31. krogu angleške Premier League z visokih 3:0 odpravili zasedbo Sheffield Uniteda. Vse tri zadetke rdečih vragov je zabil Anthony Martial, s čimer se je na vrhu klubske lestvice te sezone izenačil z Marcusom Rashfordom (14 zadetkov). Podobno kot Man United tudi Liverpool v večerni tekmi ni imel nikakršnih težav z zasedbo Crystal Palaca (4:0).

Anthony Martial (statistika)

Rdeči vragi so vlogo papirnatih favoritov upravičili z gladko zmago na domačem Old Traffordu. Varovanci norveškega trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja so povedli na samem začetku tekme. Z izvrstno reakcijo je po močni podaji Marcusa Rashforda pred golom Sheffielda reagiral Anthony Martial in zatresel mrežo gostov že v sedmi minuti tekme. Tudi pod drugi zadetek se je podpisal francoski napadalec Martial. V vlogi podajalca se je iz podobnega položaja kot pri prvem zadetku domačinov v  44. minuti znašel bočni branilec Aaron Wan-Bissaka. Na odmor so tako rdeči vragi odšli z vodstvom z 2:0, ki ga je v drugem delu nadgradil kdo drug kot danes vroči Martial. Ta je s prefinjenim lobom matiral gostujočega vratarja Simona Moora in kronal zares lepo ekipno akcijo Manchester Uniteda. S končnih 3:0 so vragi potrdili dobro formo po 'koronapremoru', saj so tudi na tretji tekmi ostali neporaženi. Nogometaši Manchester Uniteda, ki so vpisali še 49. točko, tako ostajajo 'živi' v boju za četrto mesto angleške Premier League, ki še vodi v Ligo prvakov v prihodnji sezoni. Sheffield, ki je imel priložnost, da bi z zmago celo prehitel vrage, ostaja pri 44 točkah.

Visoka zmaga Liverpoola s prekrasnimi zadetki

Statistika Fabinha (Liverpool - Crystal Palace)
Statistika Fabinha (Liverpool - Crystal Palace) FOTO: Sofascore.com

Liverpool je z visoko zmago (4:0) na praznem Anfieldu storil velik korak k naslovu angleškega prvaka, ki bi se ga redsi lahko razveselili že v naslednjem krogu ali pa že po tem, v kolikor City ne zmaga. Pod zadetke Kloppove čete so se podpisali Trent Alexander-Arnold, Mohamed Salah, Fabinho in Sadio Mane.

Liverpool je povedel z mojstrovino s prostega strela, pod katero se je podpisal Trent Alexander-Arnold. Ta je z močno zavrtinčeno žogo prek živega zidu poskrbel za vodstvo Liverpoola z 1:0. Najboljši afriški nogometaš Salah je svoje kvalitete znova, dokazal v 44. minuti, ko je pravočasno utekel,  s prsmi lepo sprejel zahtevno žogo, nato pa v slogu velemojstra premagal gostujočega vratarja Wayna Hennesseyja.

V drugem polčasu sta delo dokončala Fabinho in Mane. Fabinho je zadel v deseti minuti nadaljevanja, ko je s pravcato bombo s 35 metrov presenetil povsem nemočnega Hennesseyja. Pri četrtem zadetku se je s podajo izkazal strelec drugega gola Salah, ki je bil prehiter za vso obrambo, nato pa je Senegalec z učinkovitim zaključkom postavil končni izid srečanja na Anfieldu (4:0). Redsi so po remiju na Goodison Parku v prvem 'pokoronskem' krogu znova dokazali, da ima Anfield zanje posebno vlogo, ne glede na to, ali so tam prisotni navijači ali ne. Tokrat so vsaj kar se zadetkov tiče prikazali pravo nogometno poslastico.

Premier League, 31. krog:
Manchester United - Sheffield United 3:0 (2:0)
Martial 7., 44., 74. 

Liverpool - Crystal Palace 4:0 (2:0)
Alexander-Arnold 23., Salah 44., Fabinho 55., Mane 69.

Statistika Manchester United - Sheffield United
Statistika Liverpool - Crystal Palace
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KeepTheBlueFlagFlyHigh
25. 06. 2020 10.01
+5
Danes bo Chelsea dokončno ohladil penino
AS1983
25. 06. 2020 09.33
+6
Ze dans zvecer, da city ne zmaga, bo liverpool tudi uradno prvak
AS1983
25. 06. 2020 09.33
+3
Nova domaca mojstrovina liverpoola
poserjemsenavas
25. 06. 2020 08.28
+8
Klopp še vedno ni siguren če bodo prvaki, ahahahaha