Nogomet

Mateja Zver v Avstriji do državnega naslova

Dunaj, 03. 05. 2021 08.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za našimi nogometnimi legionarkami je nov uspešen teden. V Avstriji je bil na sporedu 15. krog, po njem pa ima največ razlogov za veselje kapetanka naše reprezentance Mateja Zver. Njen klub St. Pölten je bil v gosteh s 5:0 boljši od Dunajčank. S to zmago je St. Pölten tri kroge pred koncem lige državni prvak. Mateja Zver je to pot prispevala gol, igrala je do 74. minute. Na 3. mestu pa se nahaja Sturm Nine Predanič, ki je bil takisto v gosteh s 3:0 boljši od Bergheima.

Dominika Čonč
Dominika Čonč FOTO: Kanal A

V Nemčiji nadaljujejo prvenstvo 7. maja, 9. maja pa bosta na delu ekipi, kjer so naše nogometne legionarke. Še več, 9. maj prinaša slovenski derbi – Turbine Potsdam doma gosti Eintracht. V Italiji je bil na sporedu 19. krog, zaigrala pa je Nika Babnik (v igro je vstopila v 84. minuti), ki je s San Marinom klonila proti Napoliju (0:5). Roma Kaje Eržen (ostala je na klopi za rezerve) je gostila AC Milan Dominike Čonč (ni je bilo v zasedbi), tekma se je končala z rezultatom 0:0. Bari Sare Ketiš (tekmo je spremljala s klopi za rezerve) je v gosteh priznal premoč Fiorentini. AC Milan zaseda 2. mesto, Roma je četrta, San Marino 11., Bari pa 12. V Serie B pa si je Pomigliano Kristine Erman z zmago v gosteh tudi matematično zagotovil napredovanje v Serie A. Sporting de Huelva, kjer igra naša reprezentantka Pamela Begić, je gostoval pri madridskem Realu in iztržil točko (1:1). Pamela ni vstopila v igro, njena ekipa ostaja na 11. mestu.

Ferencvaroš kljub domači zmagi ostaja na 2. mestu madžarske lige, Lare Ivanuše to pot ni bilo v domači ekipi. Do druge ligaške zmage v sezoni je prišel Lugano Tine Marolt. V derbiju začelja prvenstvene lestvice je Lugano, kot piše na uradni spletni strani NZS, z 2:1 porazil gostje, Tina Marolt je igrala celo tekmo. V Republiki Irski je bil minuli konec tedna na sporedu 5. krog lige, Maja Zajc in ekipa pa so doživeli poraz (0:5) proti Wexford Youths.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.