Nogomet

Matthäus o Kroosu: Še dobro, da je zaključil reprezentančno poglavje

Berlin, 19. 07. 2021 21.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni nemški nogometaš Lothar Matthäus je v domačih medijih v zadnjem času večkrat kritiziral igre zdaj že nekdanjega kapetana 'Elfa' Tonija Kroosa, ki je po evropskem prvenstvu sklenil reprezentančno kariero.

Po neuspešnem Euru za nemško izbrano vrsto je po Toniju Kroosu najprej udaril dolgoletni uspešni funkcionar münchenskega Bayerna Uli Hoenes, nekaj dni pozneje pa se je oglasil še nekdanji legendarni nemški nogometaš Lothar Matthäus, ki je za Kicker med drugim dejal, da je vezist madridskega Reala "izgubil željo po dokazovanju v dresu z državnim grbom, zato je še bolje, da je končal to poglavje v svoji karieri".

"Njegove podaje so sicer še vedno natančne, a so po drugi strani izgubile potrebno ostrino in hitrost. Leta nikomur ne prizanašajo, to ni nobena skrivnost, toda Kroos v tem trenutku ne izpolnjuje kriterijev za nastopanje v nacionalnem dresu. Ne nazadnje je to potrdilo tudi letošnje evropsko prvenstvo," je brez dlake na jeziku dejal Matthäus in nadaljeval: "Obenem je treba poudariti, da v vlogi kapetana oziroma vodje na igrišču ni znal ustrezno povezati soigralcev v skladno celoto. Nemška reprezentanca na Euru ni bila videti dobro, bila je nekonsistentna, kar je posledica slabše uigranosti, tudi zdaj že nekdanji selektor Joachim Löw je storil veliko napak, a igralci so tisti, ki igrajo in sprejemajo odločitve na zelenici. Pravega Kroosa v nemški izbrani vrsti že dalj časa pogrešam, ni več tiste strasti, ki jo je izkazoval v prejšnjih letih." 

Toni Kroos se bo po slovesu od nemške izbrane vrste osredotočil na svoje igre v dresu madridskega Reala.
Toni Kroos se bo po slovesu od nemške izbrane vrste osredotočil na svoje igre v dresu madridskega Reala. FOTO: AP

Matthäus je na koncu dodal: "Njegove podaje so še vedno tehnično dovršene, a brez pravega učinka. To pa se dogaja tedaj, ko ti zmanjka motiva in strasti."      

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
20. 07. 2021 15.08
+1
Kroos je za tebe doktor😎
Kollerik
20. 07. 2021 14.45
-1
Strokovni komentar + temeljita & utemeljena analiza. Seveda se lahko mnogi strinjamo z Matheusom...
Vladimir.Krutov
20. 07. 2021 10.31
+4
Lothar....pa ravno ti si stegnil jezik....poglej svoje zadnje tekme...
V SHESHELJ
20. 07. 2021 08.26
+7
Kaj je tudi Mateus ze zakljucil katiero...sm mislil da se igra...? Pacient...kaj se vtika v drugega...isce slavo...promovira pozabljeno ime?
Bugs_Bunny
20. 07. 2021 08.03
+4
Ti pa si bil tak dober nogometaš????