Nogomet

Mbappe: Ljudje mislijo, da sem se spremenil, a to je daleč od resnice

Pariz, 24. 12. 2019 05.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Najboljši francoski nogometaš v iztekajočem se koledarskem letu Kylian Mbappe se je v pogovoru za France Football dotaknil številnih zanimivih tem. Med drugim je odgovoril na vse glasnejše očitke, da danes ni niti najmanj podoben skromnemu fantiču, ki je iz Monaka pompozno prestopil v vrste serijskega francoskega državnega prvaka, s katerim zadnji dve leti neuspešno naskakuje evropski klubski vrh. Se bo v 2020 to spremenilo?

Pred štirimi dnevi je dopolnil komaj 21 let, a je že lep čas eden največjih zvezdnikov evropskega in svetovnega nogometa. Kylian Mbappe napreduje vse hitreje in močneje, lovorike in priznanja posledično vse bolj polnijo njegove domače vitrine, med katerimi je tudi zadnja za najboljšega francoskega nogometaša v iztekajočem se koledarskem letu.

"Vsekakor mi godi, da sem v tako močno konkurenci imenovan za najboljšega francoskega nogometaša. Gre za okolje, v katerem sem tako po nogometni kot tudi značajski plati v zadnjih letih močno napredoval, zrasel, če želite. Tisti, ki pravijo, da sem se spremenil, se zelo motijo. Še vedno sem otroško razigrani Kylian Mbappe, ki se vsakega doseženega zadetka močno razveseli," je v daljšem pogovoru za magazin France Football uvodoma dejal 21-letni francoski reprezentant, ki torej zavrača vse pogostejše očitke na svoj račun, da se je v zadnjem času močno preobrazil.

Kylian Mbappe zavrača očitke o domnevnem slabem odnosu s klubskim soigralcem Neymarjem.
Kylian Mbappe zavrača očitke o domnevnem slabem odnosu s klubskim soigralcem Neymarjem. FOTO: AP

Lažna percepcija
"Bil bi nor, da bi zdaj, ko sem pridobil določen status tako na klubski kot na reprezentančni ravni, menil, da sem najpametnejši in najboljši na svetu. Daleč od tega, saj se zavedam, da je pred menoj še dolga in trnova pot. Drži, da se je moj status nogometaša v zadnjih dveh letih in pol spremenil, saj si ne nazadnje delim garderobo z največjimi nogometnimi zvezdniki, a to ne pomeni, da sem najboljši. Da sem boljši od njih, saj se moram še veliko naučiti. Percepcija tipa, ki je tako obseden z uresničitvijo lastnih ciljev - celo za ceno uspeha moštva -, je velika neresnica. To me žalosti, a obenem dodatno motivira, da ljudem dokažem nasprotno," je poudaril eden od največjih biserov svetovnega nogometa in se v nadaljevanju dotaknil odnosa z brazilskim superzvezdnikom Neymarjem.

Spor z Neymarjem velika izmišljotina
"Ko sem se pridružil PSG-ju, ni bilo debate. Neymar je bil in še vedno je v mojih očeh nogometni vzornik, nekdo, ki ga še danes nadvse rado in pozorno poslušam, ko mi svetuje. Je nogometaš najvišje kakovostne ravni, ki ga PSG krvavo potrebuje na poti do tako želene osvojitve lige prvakov. Ko se je nekaj mesecev pred začetkom svetovnega prvenstva v Rusiji poškodoval, so se začela medijska natolcevanja in laži o najinem domnevnem rivalstvu. Še posebej po tem, ko je Francija zmagala na omenjenem tekmovanju, je šlo vse skupaj čez meje dobrega okusa. Priznam, presenetilo me je, zelo me je presenetilo, a moral sem živeti s tem. Čeprav vseskozi poudarjam, da sem v Pariz prišel pomagati taistemu Neymarju in druščini na poti do uresničitve začrtanih ciljev," se na govorice o domnevnem sporu z brazilskim nogometnim virtuozom danes požvižga Mbappe in ob koncu izpostavi, da je ena od njegovih največjih želja nekoč nastopiti na olimpijskih igrah v dresu z državnim grbom.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Želja nastopiti na OI
"To sem sporočil tudi selektorju Deschampsu. Če bo možno že prihodnje leto, toliko bolje. V nasprotnem bom počakal na leto 2024. Še vedno sem dovolj mlad in ambiciozen, da se mi nikamor ne mudi. Največja želja je ostati zdrav in pomagati PSG-ju, da skupaj uresničimo dolgoletne sanje o preboju na evropski klubski vrh. Verjamem, da nam lahko uspe že v tej sezoni," je v optimističnem tonu zaključil Kylian Mbappe.     

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmmmmmmnnnnnnmmm
24. 12. 2019 08.34
+0
Prej igrl za malo denarja sedaj pa za veliko preveč.. In se mu je premalo.. Ims izziv da zaigra za klub kateri bo mu dal še večjo plačo.. Hahahah
AS1983
24. 12. 2019 08.33
+1
Mbappe mojster, se bo osvajal lovorike, stroj za gole
matej1111
24. 12. 2019 08.31
-4
Seveda si se spremenil. S to frizuro si, kot palčka za uho.