Nogomet

Mbappe, Neymar in Verratti – pariški trikotnik uspeha?

Pariz, 27. 04. 2021 09.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Parižani so se v domačem prvenstvu na generalki pred sredinim polfinalnim obračunom Lige prvakov proti Manchester Cityju dobro odrezali. Znova je blestel mladi francoski napadalec Kylian Mbappe, ki je v Ligue 1 dosegel že 25 zadetkov, staknil pa je manjšo poškodbo, ki sicer ne bo vplivala na sredin spektakel.

Pred sredinim obračunom polfinala lige prvakov na Parku princev, kjer se bosta srečala Paris Saint-Germain in Manchester City, sta trenutno obe moštvi na krilih ugodnih rezultatov na domačih prvenstvih. Morda velja omeniti pomembnost Cityjeve zmage, kajti v finalu pokala EFL so premagali Tottenham Hotspur, medtem ko so Parižani uživali v zmagi na domačem prvenstvu.

Ena od zanimivosti sobotnega obračuna PSG-ja proti Metzu, na katerem so slavili Parižani s 3:1, je bila tudi prva postava Parižanov, kajti prvič v treh mesecih sta hkrati igro začela tako Neymar kot Marco Veratti. Zaradi številnih odsotnosti (zaradi suspenzij, poškodb in covida-19) sta slednja v letošnjem letu skupaj začela le dvakrat, sicer pa sta se izmenjevala na položaju desetke. 

Zdi se, da je trener Parižanov Mauricio Pochettino skupaj z Kylianom Mbappejem tako našel novo formulo za uspeh. Francoski reprezentant je proti Metzu dosegel že svoj 24. in 25. gol v sezoni v Ligue 1, preden je utrpel udarec v zgornji del noge in v 87. minuti odšepal z igrišča. Mbappejeva poškodba naj ne bi bila resna, tako da bo nared za sredin spektakel. Tik pred iztekom rednega dela je Mauro Icardi izkoristil najstrožjo kazen za končni rezultat tekme, ki je Parižane le začasno uvrstil na vrh francoskega prvenstva. Francoski Lille je po zmagi s 3:2 na gostovanju pri Lyonu v zadnjem obračunu 34. kroga državnega prvenstva znova zavzel vrh lestvice. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kljub eni izmed bolj bleščečih predstav tako Neymarja kot tudi Mbappeja na povratni tekmi proti Bayernu iz Munchna pa ni nobeden od njiju postregel z zadetkom. A kljub temu pariški napad v zadnjih tednih očitno deluje dobro, saj so varovanci Pochettina na sedmih od zadnjih devetih tekem dosegli vsaj tri zadetke. Mbappe v letošnji sezoni kaže izjemno strelsko formo, saj je na 42 nastopih v vseh tekmovanjih dosegel že neverjetnih 37 zadetkov.

Sanje o nastopu v velikem finalu bodo za enega izmed velikanov ugasnile že v prihodnjem tednu, ko bomo spremljali povratne obračune. Kako bodo na napad Francozov odgovorili varovanci Pepa Guardiole, pa bomo lahko videli že v sredinem obračunu, ki ga bomo prenašali na Kanal A in Voyo od 20.30 naprej.

Statistika LP: PSG in Chelsea
Polfinale Uefine Lige prvakov
Polfinale Uefine Lige prvakov FOTO:

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
27. 04. 2021 11.54
-3
silly
27. 04. 2021 10.38
+1
yeah,....onih par milijard od šejkov se bo končno obrestovalo; res lep primer dela z mladimi in športnega duha; patetika
motorist_mb
27. 04. 2021 10.12
+3
PSG gremo do kraja 😁
TEDO84bv0MEDO
27. 04. 2021 10.05
-3
Neymar je najslabši v PSG. Na živce mi gre, ker se stalno meče, sodnik pa vedno piska, da je bil prekršek. Poleg tega on ne spravi žoge v gol, tudi če je 5 metrov stran od gola.
Nickname01
27. 04. 2021 10.55
+4
Je res da hitro pade, ampak jih pa tudi velikokrat dobi po nogah
Definbahija
27. 04. 2021 09.51
+5
Ko ste "nas" Bavarce vrgli ven, sem reku da bom navijal v nadaljevanju za Londončane. Samo po Super ligi sramoti sem obrnil mnenje in si želim da PSG s Safetom, Ronaldinhom in ostalimi dvignete pehar.
motorist_mb
27. 04. 2021 10.11
+7