Nogomet

Mbappe ohranil formo z mundiala, po dveh golih pa ni pozabil pohvaliti Neymarja

Guingamp, 19. 08. 2018 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Napadalec francoske reprezentance in eden od junakov minulega svetovnega prvenstva, Kylian Mbappe, je na svoji prvi tekmi nove sezone spet zablestel v vsem sijaju in Paris Saint-Germain rešil iz zagate na težkem gostovanju v Guingampu (3 : 1).

Mbappe (na fotografiji) proslavlja po golu v mreži Guingampa.
Mbappe (na fotografiji) proslavlja po golu v mreži Guingampa. FOTO: AP

Kylian Mbappe je kljub predstavi, ki je spet vzpodbudila razprave in primerjave z nekdanjim brazilskim napadalcem Ronaldom, opomnil zbrane, da si vsaj takšne pohvale zasluži tudi njegov brazilski soigralec Neymar, ki je za zmago prispeval gol z enajstih metrov in podajo. Mbappe je imel po napornem svetovnem prvenstvu in osvojenemu naslovu prvaka malce daljše počitnice, zato mu je trener Thomas Tuchel priložnost ponudil šele v drugem polčasu, ko je Mbappe ob zaostanku z 0 : 1 zamenjal podobno talentiranega Timothyja Weaha.

Neymar je nato izenačil z bele točke, osem minut kasneje pa so državni prvaki povedli, ko je v 82. minuti Mbappe prispeval prvega od svojih dveh zadetkov. Za zadnjega mu je asistiral Neymar in šele 19-letni Francoz je po tekmi hitel opozarjati, da je v vrstah PSG zgolj Brazilec, ki je v Pariz prišel v odmevnem in rekordnem 222-milijonskem prestopu iz Barcelone, številka ena.

Moja kariera se šele začenja
"Neymar je superzvezdnik, večji kot jaz. Za to je pri Barceloni trdo delal," je v pogovoru za Canal+ izjavil Mbappe. "Z golom in podajo tudi ni slabo. Jaz poskušam prispevati, kar koli lahko, da pomagam ekipi do zmage," je nadaljeval golobradi nekdanji član AS Monaca, ki je zatrdil, da je po nastopih v Rusiji zdaj povsem osredotočen na domače zelenice.

"Zmagali smo, proslavljali, toda nogomet se nadaljuje, moja kariera se šele začenja, zelo visoke cilje imam s Parizom, z ekipo Francije in na posamični ravni. Nimamo časa, da bi posedali," je z miselnostjo 30-letnika pred kamerami francoske televizije navdušil Mbappe.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Da se zelo dobro ujame z mladim soigralcem, je Neymar kasneje pokazal na družbenih omrežjih, kjer je ekipi čestital za dobro opravljeno delo, Mbappeja pa je označil za "cracka" ‒ izjemnega nogometaša: 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tuchel: Nismo bili pripravljeni
PSG je imel sicer kar nekaj težav, da je prišel do druge zmage v prvenstvu. Izkušeni vratar Gianluigi Buffon je s čudežno obrambo preprečil vodstvo domačih, nato pa v 20. minuti ni mogel storiti nič, ko ga je ukanil izkušeni Nolan Roux. Buffon je v nadaljevanju polčasa enkrat tudi neuspešno zapustil svoja vrata, domači pa so prek Nicolas Benezeta zadeli v prazno mrežo, a so sodniki po ogledu videoposnetka gol razveljavili zaradi domnevnega prekrška.

"Tekme ni mogoče začeti tako, kot smo mi igrali v prvem polčasu. Tu nismo bili pripravljeni na tekmo," je bil v svoji oceni oster trener PSG Tuchel, ki je z varovanci svojo epizodo v Franciji začel z osvojenim francoskim superpokalom.

"Jasno je bilo, da je Guingamp zelo intenzivna ekipa, ki igra s pogumom in veliko posamične kakovosti, veliko zračnimi dvoboji. Na to niti slučajno nismo bili pripravljeni. In imeli smo srečo, da rezultat (ob polčasu, op. a.) ni bil 2:0 ali 3:0. Zato smo spremenili nekaj reči, Kyliana, organizacijo, a še posebej pomembno je, da smo spremenili pristop. Igralci še vedno niso v vrhunski formi, ker so se pozno vrnili s svetovnega prvenstva. Zato je pomembno, da dobimo naše tekme, a danes je bilo težko."

Besni predsednik nad sodnike in VAR
Še bolj kot trener domačih Antoine Kombouare je bil nad predstavo delivcev pravice razočaran predsednik Guingampa Bertrand Desplat, ki je opozoril, da francoski sodniki že dlje časa zaostajajo za evropskimi kolegi in jih okrcal, da so "uničili" nogometni večer na stadionu Stade de Roudourou.

"Predvsem bom rekel, da to ni bil izvrsten večer za VAR. Lahko vidite, da je v vrstah francoskih sodnikov še ogromno prostora za napredek, hitro bomo morali ujeti ostale, ker prekrasnih večerov, kakršen je bil ta, preprosto ne smeš uničiti na takšen način," meni Desplat.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.