Nogomet

Mbappe po hat-tricku in naslovu: Real bom gledal le kot občudovalec

Pariz, 22. 04. 2019 08.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Povratek Neymarja na igrišče v dresu Paris Saint-Germaina je, ne prvič po Brazilčevem prihodu v Pariz, zasenčil domači zvezdnik Kylian Mbappe, ki je s hat-trickom popeljal nove (stare) državne prvake do zmage nad svojimi nekdanjimi delodajalci iz Monaka (3 : 1). Remi Lilla je že pred prvim sodnikovim žvižgom potrdil novo državno zvezdico za ekipo iz prestolnice, ki je Mbappe poleti sodeč po zadnjih izjavah ne bo zapustil.

Mbappe (zgoraj) slavi na ramenih Daniela Alvesa, spremlja ju Neymar (drugi z leve).
Mbappe (zgoraj) slavi na ramenih Daniela Alvesa, spremlja ju Neymar (drugi z leve). FOTO: AP

Pet krogov pred koncem francoske Ligue 1 je Paris Saint-Germain že ubranil naslov prvaka. Napadalec domače reprezentance Kylian Mbappe je v nedeljo zvečer v 15., 38. in 55. minuti prispeval vse tri gole za pariško moštvo, častni gol je za njegov nekdanji klub Monaco zabil Aleksander Golovin v 80. minuti. Potem ko je drugouvrščeni Lille brez golov remiziral v Toulousu, je bil naslov PSG po treh zaporednih spodrsljajih le potrjen že pred prvim sodnikovim žvižgom na Parku princev.

Mbappejev hat-trick na tekmi z Monacom:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Skupno osmi in šesti zaporedni naslov so v prestolnici znali proslaviti, spet so se spominjali tudi katedrale Notre-Dame, podobo katere so igralci obeh ekip namesto napisov pokroviteljev nosili na svojih dresih, namesto priimkov pa so imeli na dresih izpisano ime katedrale. Med slavljenci je bil tudi brazilski zvezdnik Neymar, ki je zaigral prvič po 23. januarju in poškodbi desne stopalnice, ki mu je pokvarila že drugo sezono v vrstah modrih. V vodstvu kluba upajo, da bo lahko celo tekmo odigral 27. aprila v finalu francoskega pokala proti Rennesu.

Neymar spet v senci
Tokrat je vstopil v drugem polčasu, ko je zamenjal Layvina Kurzawo, vendar je njegov prihod – spet – zasenčil francoski reprezentant Mbappe, ki je svojim nekdanjim soigralcem že v prvem polčasu dal dva gola, v drugem pa je svoj strelski izkupiček v sezoni povečal na 30 golov. S tem je dvajsetletnik nadomestil odsotnost poškodovanih Angela Di Marie, ki je bil tokrat le na klopi za rezerve, in urugvajskega napadalca Edinsona Cavanija. Slednji se je po odsotnosti tudi vrnil na tekmi z Monacom v drugem polčasu in dosegel zadetek, vendar je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen.

Po tekmi so v svetovnih medijih odmevale Mbappejeve izjave za televizijo Canal+, kjer je najboljši mladi nogometaš zadnjega svetovnega prvenstva bolj kot ne zavrnil možnost, da bi se poleti pridružil Real Madridu, ki ga od marca letos spet vodi njegov rojak Zinedine Zidane.

'Vesel sem za Real, njihove tekme bom gledal kot občudovalec'
"Pridružil sem se projektu PSG. Vesel sem za Real, da se je vrnil 'Zizou' (Zidane, op. a.). Njihove tekme bom gledal kot občudovalec," je izjavil nogometaš, ki ima s Parižani sklenjeno pogodbo do leta 2022.

Francoski France Football je sicer še pred nekaj tedni trdil, da bo Real v Pariz poslal kar 280-milijonsko ponudbo za pariškega asa in da si ga v svojih vrstah močno želi Zidane, ki naj bi rojaka neuspešno snubil že po prvi odmevni sezoni v vrstah AS Monaca leta 2017.

TEKMA

LESTVICA

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (49)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Dinho8O
23. 04. 2019 12.57
-1
Upam, da ne bo tako dolgo cakal, kot griezmann in si zavozil kariero.
gogi vunka
22. 04. 2019 19.25
+5
Ma koga briga "zbiljski labod"....v Barco pride pomladek iz Ajax-a.....in za finale Champoins L. navijamo seveda za Ajax - Barca, da bomo vsaj atraktiven fuzball gledal, brez lomljenja rok nasprotniku in padanja v šestnajstercu in trganja majice po zadeti 11 metrovki...brruuh od igralca!
tekač
22. 04. 2019 19.19
-4
Morda Salah,Hazard in Felix. Nebi bilo slabo. Ponuja se Pogba..Modrič bo ostal . Neymar je zelo sumljiv.. mislim da bi bilo to veliko presenečenje prestopneka roka Reala. To bi pa že bila dobra ekipa...
Mamba4Life
22. 04. 2019 13.18
+4
izjava v evforiji, ko bo vidu če leto al pa dve da s PSGjem ne bo LP, bo sam prosu za prestop, k Realu al pa kam drgam...
Barni3
22. 04. 2019 13.17
+7
Cripstoned a mi loh prosom razlozis zakaj tok omenjas ta 3x zapored???so ga osvojil ja in usi tut vemo na kasen nacin...se zato je pa zmankalo dnarja za laligo...kokat so jo osvojil u zadnjih 5ih letih?
cripstoned
22. 04. 2019 13.48
-18
mnenja hejterjev niso realna...kdo vas bo jemal resno ce pa pljuvate po ronaldu ki je dalec najbolj uspesen igralec moderne ere....tako da o tem kako je real osvojil zadnje 3 evropske naslove raje ne bi z vami ker ste pac samo hejteri in jasno da od vas ne moremo pricakovati nekih normalnih odgovorov....klopp, ancelotti, allegri in veliko ostalih strokovnjakov ki delujejo v nogometu so se danes vsi istega mnenja da real pac ni imel konkurence in da je real dalec najvecji klub v zgodovini nogometa....vi hejterji pa seveda tega ne boste priznali nikoli.....tako da boljse za vas da ne komentirrate...4x v 5sezonah..3x zapored skupno 13*....vse to je uradno tako kot vaso jokanje...ahahahaah
Kollerik
22. 04. 2019 17.55
+1
"Messi je najboljši nogometaš v zgodovini!" ... trener Real Madrida Julen Lopetegui za argentinski TyC Sports....
Kollerik
22. 04. 2019 17.56
+0
Kollerik
22. 04. 2019 17.57
+0
"Mislim, da je Messi najboljši igralec na svetu, težko ga bomo zaustavili, toda videli bomo," je za klubsko spletno stran pristavil poveljnik Liverpoolove obrambe Virgil van Dijk....
Kollerik
22. 04. 2019 17.58
-1
Kollerik
22. 04. 2019 19.29
+0
In zdaj agradno vprašanje za cripsona: si ti res bolj brihten od profijev van Dijka, Lopetegia itd....???
Kollerik
22. 04. 2019 19.30
-1
Barni3
22. 04. 2019 19.42
+2
mene si slisal kdaj zaliti ronalda???reku sm le d mi je antipaticen...to ej moje osebno mnenje...in kaj ma zej ronaldo z realom???in tut u enem od prejsnih komentarjev sem rekel d je verjetno najboljsi golgater u zgodovini ni pa igralc k bi tehtnico prevesu...
itransformer
22. 04. 2019 12.25
+1
Pa ljudje vsak se boprodal vsak
itransformer
22. 04. 2019 12.24
+0
Blablabla....
Trend01
22. 04. 2019 11.24
-2
Spet berem samo neko obsojanje in žaljenje. Vedno enih in istih osebkov. Nimate kaj drugega, bolj pametnega za delati? Npr., da greste na zrak, na sonce. Da se malo možgani "spočijejo". Očitno je videti pomankanje vitamina D. Da Mbappé-ja ne bo v Real, se več ali manj ve že od konca marca. Zidane in Pérez (ja, tudi predsednik je to spoznal; to delajo zdaj drugi klubi) nimata v agendi agresivnega nastopa in takšnega novačenja igralcev. Proti klubu, ki ima neomejeno količino denarja in, ki mu je najbolj pomembna osvojitev LP (če naslednjo sezone spet pade, je pač nasedel tudi sam projekt), se tako ne dela. Letošnji cilj je (meni žal Hazard), Pogba (vse manj, ker bi postal najbolje plačani posameznik v ekipi - to pa kot novinec ne sme biti), Eriksen (nekateri trdijo, da bo podaljšal s Tottenhamom). Verjetno tudi Rabiot ter napadalec (ravno potekajo zaključni pogovori) Jović. Velika neznanka je João Félix, za katerega je Man City že ponudil 120M € (a, kje za vraga naj bi igral?), in za katerega se zanimajo tudi Real, Bayern, Juventus. Prav tako se bodo več ali manj isti klubi (plus angleški) udarili naslednje leto še za Jadon Sancha. Zidane ima trenutno problem za naslednjo sezono kako vključiti v napad Vinícius-a, Hazarda???, Benzemaja ter Asensia in Rodryga (kje in kaj bo igral, bo odvisno od poletne turneje). Po trenutnih informacijah naj bi naslednje leto igral (če) Hazard kot LW, Vinícius kor RW in Benz takoj za njima. Obramba je tudi že znana. Varane namreč ostane. Razvoj Fede Valverdeja naj bi tudi potekal po Zidanovih željah. Tako zdaj "visijo" Bale, Kroos, Nacho, Ceballos, Isco, Lucas, Mariano; morebiti tudi Marcelo. Vallejo ima čas le še to poletje, da se dokaže na poletni turneji. Sicer gre ven. Iz posoje v prodajo pa gredo Kovačić, James, Theo je pod velikim vprašajem, enako tudi Hakimi. Ödegaarda se poskuša prebiti v Ajax. Da bi tam nadaljeval. In morebiti se vrača de Tomás. In to je vse. Mbappé je pa, še enkrat, cilj za sezono 2020/21. P.s. - so pa presenečenja seveda vedno možna. In pustimo zdaj Sadio Mané-ja. Bo kar bo.
cripstoned
22. 04. 2019 12.13
+3
ne vem koliko je to resnicno ampak berem po tujih medijih da naj bi vceraj uprava tottenhama udarila z novico da jim real madrid da 50milijonov eur in modrica in v nasprotno smer pride eriksen.....v kolikor to drzi je to zelo dober posel reala....ce grem se malo dlje bi moral pere dati balea in modrica ter 100milijonov tottenhamu v nasprotno smer pa bi lahko prisla Ali ter Eriksen...ampak ja pocakajmo pa bomo videli...
cripstoned
22. 04. 2019 09.46
-26
Mbappe fen ronalda nato pa se reala...seveda ne bo letos prisel v real ampak cez sezono ali dve bo zagotovo del te ekipe...psg je palcek v primerjavi z realom jn mbappe to ve
krneki_123
22. 04. 2019 10.15
+14
Kje si ti našel Ronalda v tem članku? Bolnik.. :))
cripstoned
22. 04. 2019 10.19
-21
kje vi najdete mene ob vsakem clanku barce...bolniki..
krnekilojz
22. 04. 2019 10.24
+12
k se skos pojavljaš v člankih od Barce, čeprav si lažnivček že davno obljubil, da se boš pobral iz tega portala. Isti si k belčki lažnivi.
cripstoned
22. 04. 2019 11.12
-14
to vam je obljubljal zapirac.....jaz ne dajem obljub ampak pisem dejstva....mene niti malo ne boli letosnja sezona reala...ker to kar smo navijaci doziveli v zadnjih letih pac ni dozivel se nihce od navijacev ostalih klubov...tako da sem se vedno ponosen navijac real madrida...ne glede na to da se vi trudite na vsak nacin da nas zalite in sprovocirate...ampak to vam ni uspelo v 6letih niti enkrat...ahahahaahah
MesOjediPinGvin
22. 04. 2019 11.44
+8
Eni smo doživeli ŠESTORČKA, vsi ostali ga ne boste nikoli. Bo dovolj?
265004
22. 04. 2019 11.52
+4
Sej če je fen Ronalda je super , drugač mu pa lahko lase zažge....to je pa tud super
cripstoned
22. 04. 2019 12.10
-10
pingvin...bayern ima sestorcka...noben pa ni bil najboljsi 2 sezoni zapored...kaj sele 3...glede sestorcka in reala pa samo to....v svoji dobi bom dozivel se sestorcka reala...3x zapored pac ne bo osvojil nihce vec....
Štanjkol
22. 04. 2019 13.19
+7
Saj če bomo drugo leto prvi bo dobro, če pa ne bomo pa bo tudi dobro HAHAHHAAHAHA
prava resni.ca
22. 04. 2019 21.22
+1
edino dejstvo k bi ga moral napisat je da si sam slaboumen
jowiki72
22. 04. 2019 09.43
+13
Prav težko jim je biti prvak v Franciji. Na evropskih prvenstvih pa nič od njih.
matijassll
22. 04. 2019 09.18
+9
Kot ronaldo v Italiji ? A sta dvojčka?
dark horse
22. 04. 2019 08.47
+8
Ko ti da igralec na listi želja košarico hahahaha
elrocco77
22. 04. 2019 08.44
-2
Mbappe bi bil za Real boljša rešitev kot Pogba ali Hazard, ampak je hkrati od belih grezničarjev tudi najbolj oddaljen. Ampak kakor se stvari odvijajo, bodo če že koga pripeljali samo Hazarda ki pa jim pomoje ne bo kaj prida koristil, ker v Realovi deželi še kaj več ne štima kot pa da bi jim Belgijec solo reševal sezone.
Kollerik
22. 04. 2019 08.42
-18
Občudovalec Reala....??....niti ni čudno, da je med luzerji...
cripstoned
22. 04. 2019 09.44
-11
Saj si tudi ti in ostali tukaj obcudovalci reala...ze 6sezon zapored ste z nami v dobrem in letos slabem....hahahaha kaksen luzer si ti
Kollerik
22. 04. 2019 09.47
+1
....a zdaj si že za PSG? Čak, a nisi ti bil prej za Real, nato za Juve?? ccc, kakšna prodana duša...
cripstoned
22. 04. 2019 10.23
-11
ne sodi drugih po sebi..v zadnjih 6 sezonah si navijal ze 20klubov proti katerim je igral real...real pa superioren in za vas naporen....kako sem ti unicil zivljenje da ko nimas argumenta uporabljas moje fore...hahahhaaha....ampak jaz sem navijac aktualnega 3x zapored najboljsega kluba v evropi...4x v 5 sezonah....naj te boli se na mnoga leta hejter...hahahaah
Kollerik
22. 04. 2019 17.09
+0
Manandi
22. 04. 2019 08.41
+31
Francosko prvenstvo druga liga, nikjer jih ni na Evro prizorišču.
Kollerik
22. 04. 2019 08.40
+19
A to je tisti mbape in tisti njegov PSG, ki je tako sramotno pu*šnil od MU na LP, .... taisti MU, ki ga je potem 2 x premagala mogočna Barca... bravo Killian, bravo.....
cripstoned
22. 04. 2019 10.26
-13
ponvaljam...barca je imela sreco z zrebom...letos se ni dobila mocnega nasprotnika...lyon in united pac nista na nivoju liverpoola...barca ne bo evropski prvak in ne vem po cem sklepas da je mogocna....zdaj se od messija najvec pricakuje...in ce ne premagajo liverpool....je to konec...liverpool ima pa vse da postane evropski prvak...tottenham, ajax in barcelona so trenutno za liverpoolom in liverpool bo prvak...
šumar
22. 04. 2019 11.00
+7
vcerej smo vidli kako se je mucil liverpool haha barca ga bo pojedla za večerjo haha
cripstoned
22. 04. 2019 11.19
-10
vse kar napovedujete vam na koncu zada bolecino....barca proti liverpoolu lahko napreduje samo na racun suarezovih holivudskih padcev in varu....skupno bo obramba barce prejela na obeh tekmah od 4-6 golov od liverpoola....
Štanjkol
22. 04. 2019 13.20
+2
Saj p ati nisi nič drugačen, vedno si za klub ki igra proti Barci
gogi vunka
22. 04. 2019 19.39
+2
Ti si res slep....povej mi kdaj je nazadnje Suarez zasimuliru...da te slism! Povem ti kdo je kraj padcev in kdo drugi in kdo tretji...prvi je NEIZPODBITNO najvecji arogantnež in samovšečnež Ronaldo, drugi je dramatik in igralce Neymar in žalostno mi je priznati ampak Mo Salah gre po njunih stopinjah...to slednje se lahko maščuje Barci!! Suarez niti pol tok ne simulira + plus sodniki mu niso niti eno petino tok naklonjeni kot Ronaldu, BREZ VARa, zadnjih 5,6 tekmovanj v ligi prvakov....moje mnenje? Do dveh so dokaj zasluzeno prsli...dva bi jim mogl pa gladko oduzet! Pa niso samo padci in namerni favli Ramosa razlog, ven je prisel tudi doping ki je bil "zašuškan" in ve kot ocitna naklonjenost Realu nasega slovencka v vodstvu FIFE! Cel svet je videl sramoti Reala proti Bayernu par late nazaj in Liverpoolu lansko leto! Men osebno je bil Real vsec zgolj in samo takrat, ko sta zanj igrala dva nasa balkanca Mijatović in Šuker...od takrat naprej ne vidim vsecnosti v tem klubu. Casilias in Raul sta razlog, zakaj vidim kako pokvarjen je ta klub, do svojih "otrok" in Di Maria in Ozil....potem pa se igralci sami, Pepe, Ramos, Ronaldo...fuuj
idiu3krasne
22. 04. 2019 08.35
+3
In Zizu ter beli pripadniki so bridko zajikali...weeeee weeeee
idiu3krasne
22. 04. 2019 08.35
+2
cripstoned
22. 04. 2019 11.21
-4
se vedno veseli...se vedno pod obcutki neverjetne 3x zaporedne evropske lovorike...nase veselje ne glede na letosnjo pricakovano sezono se ne spreminja....navijaci real madrida smo dalec najbolj zadovoljni in veseli....navijaci barce oz hejterji reala....vi pa ste druga zgodba...to kar ste morali gledati zadnjih 5sezon je bila za vas najhujsa grozljivka ...ahahahahaha
Štanjkol
22. 04. 2019 13.21
+3
Ko govori največji hejter o hejterjih, neprecenjivo!
Nimasmisla
22. 04. 2019 08.29
+31
boš pač samo francoski prvak
gogi_
22. 04. 2019 09.30
+5
Samo svetovni si pozabu. Tezki poznavalec in ljubitelj kluba brez duse, real je od vara naprej nemocen.