Nogomet

Mbappe prvič v karieri izključen, Di Maria zadel neposredno iz kota

Nimes, 02. 09. 2018 08.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kylian Mbappe pravi, da mu ni prav nič žal, potem ko je ob zmagi Paris Saint-Germaina nad Nimesom (4:2) dobil prvi rdeč karton v karieri. "Še enkrat bi storil enako," je izjavil francoski zvezdnik, ki je zabil tudi prekrasen zadetek za svoj PSG.

Mbappe (na fotografiji) se namerava za izključitev opravičiti zgolj navijačem in klubu.
Mbappe (na fotografiji) se namerava za izključitev opravičiti zgolj navijačem in klubu. FOTO: AP

Poleg izjemnega gola je Kylian Mbappe prispeval tudi podajo, a je vse skupaj, tudi zmago Paris Saint-Germaina, zasenčila njegova prva izključitev v karieri. V zaključku tekme se je francoski reprezentant, najboljši mladi nogometaš minulega svetovnega prvenstva, pomeril s Tejijem Savanierjem, čeprav ga je glavni sodnik z rumenim kartonom na začetku tekme že opomnil. Mbappe se je nervozno odzval zaradi grdega štarta, ki ga je bil utrpel, zato ne skriva, da bi kljub odločitvi svojo potezo še enkrat ponovil.

"Ne, ne, ne. Če bi moral vse skupaj ponoviti, bi še enkrat storil enako," je pred mediji v mešani coni zatrdil 19-letnik. "Opravičil se bom navijačem in vsem ostalim, a takšnih reči ne morem trpeti. Šlo je za to, da se je nabralo nekaj reči. To je bila zadnja akcija. Ne verjamem, da to sodi na igrišče, a ni pomembno. Sodnik je sprejel odločitev in kot sem rekel: PSG je nad vsem tem."

"Olimpijski" gol Di Marie
PSG je povedel z goloma Neymarja in Angela Di Marie, ki je zadel neposredno iz kota, a sta morala po izenačenju domačega moštva nato zmago reševati Mbappe in Edinson Cavani.

"Moj gol ... To sem večkrat poskusil izvesti in zelo sem srečen, da mi je končno uspelo!" je spektakularen zadetek, ki se ga v špansko govorečih državah drži oznaka "olimpijski", opisal Di Maria. "Videl sem, da je nekaj prostora ob bližnji vratnici in poskusil. Šla je notri in to je izvrstno!" še pravi Argentinec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.