Nogomet

Mbappe poslal zahvalo Tuchlu, Neymar razočaran

Pariz, 26. 12. 2020 13.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav so bila v preteklosti v medijih izpostavljena trenja med trenerjem Thomasom Tuchlom in posameznimi igralci Paris Saint-Germaina, pa njihove reakcije kažejo, da so z Nemcem, ki je ostal brez službe, uspešno sodelovali. Brazilec Neymar pravi, da je razočaran nad odločitvijo kluba, Francoz Kylian Mbappe pa se je trenerju javno zahvalil.

Thomas Tuchel je ostal brez službe pri pariškem klubu, to je bila četrtkova udarna nogometna vest. Imena naslednika v klubu še niso sporočili, čeprav večina medijev na to mesto postavlja Mauricia Pochettina. Kot kaže, so Tuchla nogometaši, oziroma vsaj večina, spoštovali. To je potrdil tudi mladi francoski zvezdnik Kylian Mbappe. Mladenič je na Instagramu zapisal: "To je žalosten zakon nogometa. Nihče ne bo pozabil tvojega obdobja tukaj. Napisal si prekrasen del klubske zgodovine in lahko ti rečem le hvala, trener." Mbappe se je zahvalil tudi njegovim trem pomočnikom.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

Po poročanju časnika L'Equipe so bili nad odločitvijo vodstva kluba izjemno presenečeni tudi ostali igralci, med njimi seveda tudi brazilski zvezdnik Neymar, ki je dejal, "da je zelo razočaran" in tudi zmeden, ker je prišlo do menjave brez pravega povoda, kar sredi sezone.

PSG je sicer res trenutno šele tretji na lestvici francoskega prvenstva, a do konca sezone je še daleč, poleg tega je osvojil prvo mesto v skupini H Lige prvakov (štiri zmage, dva poraza) in je tudi že dobil tekmeca v osmini finala, to bo Barcelona (prva tekma bo v Španiji, povratna v Franciji).

Tuchel je na pariško klop sedel leta 2018, ko je zamenjal Unaija Emeryja in serijsko osvajal domače lovorike, poleg tega je v Ligi prvakov v minuli sezoni moštvo popeljal do finala. V finalu so izgubili proti münchenskemu Bayernu, a je to vseeno najodmevnejši uspeh Parižanov v tej elitni konkurenci. A vse skupaj ni zadoščalo, med razlogi za njegovo slovo, ki jih navajajo francoski mediji, naj bi bile kritike na račun vodstva kluba, ki jih je izrekel pred kratkim, ter, verjetno še pomembnejše, z Leonardom, prvim operativcem kluba, nista bili na isti "valovni dolžini."  

Pred prihodom v Pariz je Tuchel vodil bundesligaški moštvi, Borussio Dortmund in Mainz. A kljub odpovedi pogodbe finančno ne bo "trpel". Pogodba bi se mu sicer iztekla poleti 2021, PSG pa mu bo za preostanek pogodbe (pol leta) izplačal sedem milijonov evrov. 

Mbappejevo sporočilo
Mbappejevo sporočilo FOTO: Instagram story
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kermit the frog
26. 12. 2020 19.20
-1
Tuchel jih je vsaj nekam pripeljal. Clovnski klub
Vivid Money
26. 12. 2020 15.01
+7
res ni bilo nobenega povoda se za zamenjavo....tile tajkuni se res ne spoznajo na nogomet...
jodr
26. 12. 2020 18.30
+1