Nogomet

Mbappe redse označil za nogometni stroj: Kar počne Liverpool, je neverjetno

Pariz, 21. 01. 2020 15.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Izjemna sezona Liverpoola je vzbudila veliko občudovanja tudi izven otoških meja. Imun na predstave redsev ni ostal niti nogometni biser Kylian Mbappe, ki je Kloppovo četo označil za pravi "nogometni stroj" in pohvalil njihovo zmagoslavje kljub številnim pritiskom.

Nogometaši Liverpoola imajo po 23. prvenstvenih krogih kar 16 točk prednosti in tekmo več pred drugouvrščenim Manchester Cityjem. Redsi tako suvereno korakajo angleškemu naslovu naproti, kar ni ostalo skrito niti francoskemu nogometnemu virtuozu Kylianu Mbappeju.

Jürgen Klopp je v minuli sezoni Liverpool popeljal do naslova Lige prvakov.
Jürgen Klopp je v minuli sezoni Liverpool popeljal do naslova Lige prvakov. FOTO: AP

Nogometaš PSG v zadnjem intervjuju, ob predstavitvi novega dobrodelnega projekta, ni skrival simpatij do angleškega nogometnega velikana, ki mu letos na Otoku ni para. 

"Kar počne Liverpool je neverjetno. So kot nogometni stroj, ujeli so pravi ritem in sedaj le nizajo zmage eno za drugim," je v intervjuju za BBC Sport navdušeno razlagal Mbappe in nadaljeval: "Doslej še niso vknjižili poraza. Kadar jih spremljaš si morda misliš, da to vendarle ni tako težko, a temu ni tako. So resnično osredotočeni, nizajo tekme eno za drugo in zmagujejo." 

V zadnji prvenstveni tekmi je na Anfieldu klonil veliki rival Manchester United (2:0), edino moštvo, ki je v jesenskem delu sezone proti redsom uspelo zabeležiti remi. Rdeči vragi so v zadnjih minutah tekme četi Jürgena Kloppa uspeli povzročiti nekaj sivih las, a je Mohamed Salah z zadetkom v sodnikovem podaljšku razblinil vse dvome o zmagovalcu. 

"Trenutno sem osredotočen na PSG. Po koncu sezone pa bomo videli," se je namigovanja o prestopu v Real odzval Mbappe.
"Trenutno sem osredotočen na PSG. Po koncu sezone pa bomo videli," se je namigovanja o prestopu v Real odzval Mbappe. FOTO: AP

'Real? Predstavljajte si, da odgovorim na vaše vprašanje ...' 
"Težava je, da so sedaj vsi osredotočeni na Liverpool, vse zanima, kaj potrebujejo za zmago proti Liverpoolu, kaj lahko storijo, da njihova moč ne bo prišla do izraza. Gre za odlično ekipo z odličnim trenerjem," je prepričan 21-letnik, ki pa se, če gre verjeti poročanju tujih športnih medijev, ne bo selil na Otok, temveč naj bi oblekel dres madridskega Reala. Francoz je odbil vsa namigovanja, češ, da ni čas za to.

"Vsi govorijo o tem. Ko sem bil mlajši, sem o tem spregovoril tudi sam, sedaj pa vem, da še ni pravi trenutek. Januar je. Predstavljajte si, da odgovorim na vaše vprašanje. O tem bodo govorili po celem svetu, kar ne bo koristilo PSG," je po razmisleku dejal Mbappe in dodal: "Sedaj sem član PSG in z vsem srcem sem predan klubu. Rad bi pomagal soigralcem na poti do uspeha, do trofej, tako mi nič kaj do tega, da bi govoril o svoji prihodnosti." 

PSG in galskim petelinom se zahvaljuje za zvezdniški status

Francoski reprezentant se je poleti 2017 iz Monaka preselil v Pariz, svojim delodajalcem pa je neizmerno hvaležen za podporo, ki so mu jo izkazali na poti do uveljavljanja v nogometnem svetu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Sem sem prišel, ko mi je bilo 18 let. Bil sem talentiran, a nisem bil nikakršen zvezdnik. Sedaj sem po zaslugi PSG in francoske izbrane vrste postal zvezdnik," pojasnjuje Mbappe, čigar največje sanje so povezane z največjimi nogometnimi lovorikami. V 2020 namreč sanja o osvojitvi Lige prvakov s Parižani, s francosko reprezentanco pa bi se rad veselil odličja na olimpijskih igrah in evropskem prvenstvu. "To ne bi bilo slabo," se nasmehne. 

"Morda se zaenkrat zdi nedosegljivo, a potrudil se bom, da te sanje uresničim. Bil bi izjemno ponosen, če bi PSG zagotovil prvo elitno nogometno lovoriko. PSG je mlad klub, morda nimamo zgodovine kot drugi, a imamo veliko želo, da so napišemo sami," zaključi Francoz. 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

žitja hras
21. 01. 2020 17.41
-1
ehjaehja
21. 01. 2020 17.00
+0
v bistvu je povedal da pride v Real poleti samo da ne sme še tega razkriti dobesedno saj ne bi koristilo njegovi slačilnici in trenerju.👑👑👑
Definbahija
21. 01. 2020 16.52
+3
Itak ker leta 2013 nisi še vedel kaj je nogomet