Nogomet

Pozitiven tudi Mbappe, PSG za okužbo izvedel iz medijev

Pariz, 08. 09. 2020 10.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

V francoski reprezentanci odmeva nov pozitiven primer testa na okužbo z novim koronavirusom, ki ga je oddal prvi zvezdnik galskih petelinov Kylian Mbappe. Francoski napadalec, ki bo izpustil tekmo Lige narodov proti Hrvaški, kar je potrdila francoska zveza, se je pred pozitivnim testom na treningu objemal s soigralci.

Mbappe (na fotografiji levo) po porazu z Bayernom v finalu letošnje Lige prvakov.
Mbappe (na fotografiji levo) po porazu z Bayernom v finalu letošnje Lige prvakov. FOTO: AP
FFF je novico na svoji spletni strani objavila v ponedeljek ob 20.25. Športni direktor pariškega kluba, Leonardo, je za RMC razočaran potrdil, da je za pozitiven test Mbappeja izvedel šele iz medijev in pri nogometašu samem tudi potrdil resničnost navedb. "To se mi zdi nesprejemljivo, da moramo o čem takšnem izvedeti iz medijev. Nihče z zveze nas ni o ničemer obvestil. Zdi se mi neverjetno, vsi pa neprestano podajajo moralne sodbe glede Paris Saint-Germaina ..." je bil oster legendarni Brazilec. PSG bo moral brez Mbappeja odigrati tako ligaško tekmo z Lensom kot tudi ligaški veliki derbi z Marseillom, če bosta tekmi zaradi velikega števila okužb seveda sploh odigrani.

Eden največjih zvezdnikov svetovnega nogometa, Kylian Mbappe, ki je bil v soboto edini strelec Francije na gostovanju na Švedskem (1:0), je že sedmi nogometaš Paris Saint-Germaina, ki je pozitiven na novi koronavirus. Še v ponedeljek je na Stade de Franceu, kjer v torek njegove reprezentančne kolege čaka tekma s Hrvaško, treniral s soigralci.

"Mbappeja smo po pozitivnem testu, izvid je prejel po ponedeljkovem treningu, premestili v samoizolacijo, zvečer pa se je vrnil domov. Tako kot preostali člani francoske delegacije je bil Mbappe negativen na sredinem testiranju prejšnji teden pred tekmo Francije in Švedske, ki smo ga opravili na zahtevo Uefe," so zapisali pri Francoski nogometni zvezi (FFF).

Mbappe je sicer četrti nogometaš francoske reprezentance, ki je bil pozitiven na novi koronavirus. Že prej so pozitivne teste oddali Paul Pogba, Houssem Aouar in vratar Steve Mandanda. Veliko število okužb beležijo tudi pri Paris Saint-Germainu, saj je Mbappe že sedmi (potrjeni) primer okužbe v njihovih vrstah, kar bo pred uvodno ligaško preizkušnjo nove sezone še dodatna težava za branilce francoskega naslova.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
08. 09. 2020 17.58
+2
Zanimivo, da je novica o mbappejevi okužbi bila že pred tekmo Francije, predvsem sem bil presenečen, ko sem mbappeja videl v igri. Zanimivo.
martinov
08. 09. 2020 12.12
+5
Glede na ukrepe so okuženi že vsi v UEFA, birokrati in igralci, tudi čistilci kopačK ! Nogomet ni niti za vse TV, če je reporter Obez, sprjemljiv, ker komentira, kot navijl za dobro njegovega kluba " OIlimpjo"!