Nogomet

Mbappe se je opravičil za zgrešeno enajstmetrovko

Bukarešta, 29. 06. 2021 18.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francija je v osmini finala Eura 2020 po izvajanju enajstmetrovk izpadla proti Švici. Edini igralec, ki je zgrešil strel z bele točke, je bil prvi zvezdnik Francije Kylian Mbappe. Zdaj sta mu selektor Francije Didier Deschamps in kapetan Hugo Lloris stopila v bran.

Francozi so na dramatičen večer v Bukarešti zapravili vodstvo 3:1 in proti Švicarjem v zadnjih desetih minutah prejeli dva gola. Selektor Francozov Didier Deschamps je tekmo začel s formacijo 3-4-3, ki je na turnirju do osmine finala še ni uporabil. Po slabi igri Francozov in vodstvu Švicarjev v prvem polčasu je francoski selektor priznal svojo napako in glavnega krivca za švicarski gol Clementa Lengleta zamenjal že med polčasom. V drugem polčasu so Francozi po zgrešeni enajstmetrovki Švicarja Ricarda Rodrigueza zavladali na igrišču in povedli za dva gola. Sledil je hladen tuš za galske peteline in preobrat njihovih vzhodnih sosedov.

Prvih devet enajstmetrovk v seriji so izvajalci obeh ekip prepričljivo zadeli. Nato je pred vratarja Yanna Sommerja stopil prvi zvezdnik francoskega nogometa 22-letni Kylian Mbappe. Vsaka poteza napadalca, ki je v zavest svetovne nogometne javnosti vstopil že pri rosnih osemnajstih letih, izjemno zanima slehernega nogometnega navijača. Pritiska je vajen, a pričakovanja celotne Francije so bila za mladega superzvezdnika očitno preveliko breme. Sommer je njegov strel mojstrsko ustavil in svojo reprezentanco popeljal v prvi četrtfinale na Eurih.  

'Opravičujem se za zgrešeno enajstmetrovko'

Mbappe je na svojem Twitterjevem računu po tekmi izrazil obžalovanje za napako. "Zelo težko bom obrnil list. Opravičujem se za zgrešeno enajstmetrovko. Moštvu sem želel pomagati, ampak bil sem neuspešen. Težko bom spal, ampak na žalost so to tveganja, ki so del športa, ki ga imam toliko rad." Mbappe na celotnem prvenstvu ni odigral dobro in mnogi nogometni strokovnjaki v francoski javnosti namigujejo, da mu je velik del pozornosti prevzelo stanje njegove klubske kariere v PSG-ju. Njegova pogodba s Parižani se izteče leta 2022 in povezujejo ga z mnogimi velikimi evropskimi klubi.  

Svojega mladega varovanca selektor Deschamps ni želel kriviti za boleč poraz: "Nihče ga ne bi smel kriviti. To se zgodi, ko prevzameš veliko odgovornost. Očitno je, da ga je to zelo prizadelo. Počuti se krivega, ampak se ne bi smel." Podobnega mnenja je kapetan Francozov Hugo Lloris. "Skupaj zmagujem in izgubljamo. Vsi smo odgovorni za izpad iz tekmovanja," je o enem najbolj zaslužnih igralcev za zmago Francije na svetovnem prvenstvu leta 2018 povedal igralec Tottenhama.

Deschamps bo o svoji prihodnosti moral govoriti s predsednikom nogometne zveze

"Vodili smo z rezultatom 3:1, deset minut pred koncem. Škoda je in glavni cilji niso bili izpolnjeni. Smo pa dosegli številne druge cilje. Stvari moramo vedno gledati s pravilne perspektive," je po porazu povedal predsednik francoske nogometne zveze Noel Le Graet. O svojem nadaljevanju na mestu selektorja je spregovoril tudi Deschamps: "To ni vprašanje. Moštvo je združeno in solidarno. Jaz sem odgovoren, ko stvari ne gredo po načrtih. Jaz sem z njimi in oni z menoj. Za to bomo potrebovali čas. Ni čarobnih formul, obstajajo ravnovesja, ki jih lahko najdemo v prihodnosti." Pogodba Deschampsa s francosko nogometno zvezo se konča po svetovnem prvenstvu leta 2022.

Koronavirus pasica nova
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geeej
29. 06. 2021 20.12
+0
Upam da odide v real madrid tam bo imel veliko penalov