Nogomet

Mbappe v življenjski formi odšteva mesece do konca pariškega poglavja

Pariz, 18. 03. 2024 16.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Francoski superzvezdnik Kylian Mbappe je v letošnji sezoni na 37 tekmah dosegel 38 zadetkov, če bo nadaljeval v podobni formi, pa bo v številkah zlahka presegel svojo doslej najboljšo sezono, v kateri se je na 47 tekmah podpisal pod 42 golov.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

Nedeljska tekma PSG-ja proti Montpellieru je bila za Kyliana Mbappeja že tretja v sezoni, po kateri je domov odnesel žogo. 25-letni Francoz je ob zmagi s 6:2 dosegel tri zadetke, Parižani pa so prednost pred najbližjim zasledovalcem povišali na +12. "Mbappe je fenomenalen. Njegovo kvaliteto moramo izkoristiti, dokler jo še lahko," je po tekmi dejal trener 11-kratnih francoskih prvakov Luis Enrique.

Statistika Kyliana Mbappeja v letošnji sezoni
Statistika Kyliana Mbappeja v letošnji sezoni FOTO: Sofascore.com

Če bo Mbappe do konca sezone nadaljeval v podobnem slogu, bo to zanj prva sezona, v kateri bo dosegel po več kot en gol na tekmo. V prejšnji sezoni je na 43 tekmah dosegel 41 zadetkov, v sezoni 2020/21 pa je na 47 obračunih zabil 42-krat. Do konca sezone ga v dresu kluba iz francoske prestolnice čaka še vsaj 11 tekem (v primeru napredovanja v Ligi prvakov še več), poleg tega pa mu bo tudi francoski selektor Didier Deschamps vsekakor namenil nekaj igralnega časa na prihajajočih pripravljalnih tekmah.

Kylian Mbappe
Kylian Mbappe FOTO: AP

"Rad dosegam zadetke in to počnem pogosto. Moja naloga je, da moštvu pomagam zadeti in hkrati prispevati svoj delež tako v napadu kot tudi v obrambi," je o svojih zadolžitvah v Parizu povedal Mbappe, za katerega je njegov trener prepričan, da bi imel podoben učinek v dresu katerega koli moštva. "Mbappe bi dosegel 50 golov in prispeval 25 asistenc pod katerim koli trenerjem v kateri koli ekipi. Njegova edinstvena kvaliteta je ta, da ni klasična devetka, ampak ima v napadu popolno svobodo. Igra na položaju, na katerem meni, da lahko največ prispeva."

Nad njegovo formo so brez dvoma navdušeni tudi v Madridu, kamor naj bi se Mbappe preselil poleti, ko mu poteče pogodba s PSG-jem. Kljub njegovim zavidljivim številkam pa si nogometaši kraljevega kluba o Francozu ne delijo istega mnenja. Po družbenih omrežjih je zakrožil posnetek, na katerem Aurelien Tchouameni, ki si na reprezentančni ravni deli garderobo z Mbappejem, in Jude Bellingham, ki je pri dortmundski Borussii igral z Erlingom Haalandom, debatirata o omenjenih zvezdnikih.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Bellingham je na začetku pogovora dejal, da je Haaland odličen človek, Tchouameni pa je odvrnil, da mu je povsem vseeno. Angleški vezist je pogovor nadaljeval s trditvijo, da je Haaland boljši od Mbappeja, Tchouameni pa preprosto ni mogel verjeti, da je Bellingham izustil kaj takega.

Navijače Real Madrida pred prihodom Francoza najbolj skrbi prav to, kako bosta na igrišču sodelovala Mbappe in Bellingham. Francoz bo vsekakor velika dodana vrednost v postavi galaktikov, trener Carlo Ancelotti pa bo moral sestaviti dober načrt, da prisotnost Mbappeja ne bo negativno vplivala na učinek vročega Bellinghama.

Jude Bellingham in Kylian Mbappe
Jude Bellingham in Kylian Mbappe FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
20. 03. 2024 09.27
Me zanima kako bi "DON CARLO"skomponiral te zvezdnike. Vinci zna biti velik problem, ker on je volk samotar, ne dišijo mu enakovredni. Še bo zanimivo.
Barni3
19. 03. 2024 19.10
+1
A zej cte rect da koncno ne bo treba vec sodnikom placevat?
zapiramvamustaaa
19. 03. 2024 15.16
+0
Kakšen mir je tu gor ko se zavedajo da gre zares in da se bo zares zgodilo.Kako pa bo izgledala naslednja sezona in vrsto let elklasikov pa je pokazala že ta sezona Mbappe pa jim bo obudil z Pgjem spomine🥳🥳🥳
zapiramvamustaaa
19. 03. 2024 11.06
-2
Hehe strah in trepet Negreirinih sinovov.Že na tekmi proti Psgju bo Mbappe pokazal kako bo izgledala Barcina naslednja sezona.Živa agonija bo to za gledat za njih🤝💪
Boeing12345
18. 03. 2024 19.04
-1
Ne pozabimo na rezerve Lunin, Nacho, Alaba, Fran Garcia, Vasquez, Camavinga, Kroos - upam da podaljša pogodbo, Güler, Endrick, Diaz, Joselu, naj bi prišel še Yoro.
Boeing12345
18. 03. 2024 18.59
-5
Začetna enajsterica real naslednji sezono - Courtois, Davies, Rüdiger, Militao, Carvajal, Valverde, Tchouameni, Bellingham, Vinicius, Rodrigo in Mbappe v konici. Obeta se nam nova era Reala iz Madrida.
-3
jst mislm da bo podru ravnotežje..preveč bo egotov na kupu..že zdej vidimo da bo napeto med nekaterimi igralci..kar pa ni dobro za ekipo..vsak pol hoce sebe najbolj dokazat..in postanejo egoistični..igrajo le zase..drgač pa mbappe dal vceraj lep gol izven kazenskega..supr igralc. sam res dvomim da bo to laufalo
cripstoned
18. 03. 2024 18.35
-6
ti nisi tu da misliš...ti si tu da jočeš...tako kot vsak hejtercek največjega kluba...ko obleces dres reala je klub na 1.mestu ...če so delovali egoti ala ramos,pepe,ronaldo,di maria, benzema v dobrobit kluba potem ti je lahko jasno da bo tudi s prihodom mbappeja naveza mladih igralcev ala mbappe,vini,valverde,cama,tchouameni,guller,rodrygo delovala brez problema...sploh ker bodo iz ozadja v klubu prisotne velike legende (raul,iker,carlo,modric) ki jih bodo dnevno opominjale kje so in za koga igrajo...pojma nimate vec kaj pišete...jaz verjamem da ne.marate reala ampak te svoje pobožne zelje pustite raje za sebe in ne govorite na glas ker veste da vas bo potem kripsi poklopil brez pardona..
obožeobože
18. 03. 2024 17.42
-8
Bomo videli kaj bo v Realu! Mislim da nas ne bo razočaral.
jozefStefan
18. 03. 2024 18.18
+3
JOSEPH HAYDN
18. 03. 2024 17.36
+4
Roko na srce je francoska liga daleč za recimo angleško, kjer zadeva Halland
Dildoslav
18. 03. 2024 17.12
+1
Igra v klubu, ki je od drugega na lestvici vreden 3x vec. V evropi pa ne pomeni popolnoma nic, pa tudi ce so imeli messije in podobne.
dreka?1
18. 03. 2024 17.11
+0
2.najbolj antipatičen za Viniciusem,kompleks barve.
cripstoned
18. 03. 2024 18.17
-5
Tako ja...se podpisal ni za real Hejteri pa že jocete...ko vas bo zdemoliral v ligi prvakov najprej v dresu psgja potem pa se v dresu reala verjamem da bo hejt samo se večji...saj ves Koruptilona gor dol...na koncu šteje samo real madrid...dalec največja bolečina hejterckov tukaj hahahahahah