Nogomet

Mbappejeva saga: PSG-ja ne zanima več, če Francoz odide zastonj

Pariz, 04. 11. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Saga okoli prestopa francoskega napadalca Kyliana Mbappeja se je po vročem poletju vsaj začasno polegla. Madridčani so v svoje vrste zvabili Angleža Juda Bellinghama, ki se je izkazal za eno najboljših odločitev poletja, Parižani pa so zgladili odnos s svojim najboljšim igralcem, tako da so se stvari povsod postavile na svoje mesto. Čeprav so bile pred meseci besede še precej vroče, pa so sedaj v PSG-ju prepričani, da jim je povsem vseeno, če bo Mbappe poleti iz kluba odšel brezplačno. Toda, ali bo res, ga Real Madrid še "potrebuje"?

Kylian Mbappe deluje srečen, pa je res?
Kylian Mbappe deluje srečen, pa je res? FOTO: AP

Če Kylian Mbappe naslednjo sezono ne bo podaljšal pogodbe s PSG-jem in bo leta 2024 zapustil klub, bo to "brezplačen" odhod. Toda Parižani naj pri tem ne bi bili v izgubi, saj se je nogometaš avgusta odpovedal svojim premijam. V klubu naj bi se sedaj s tem strinjali, čeprav je bilo glede tega izrečenih že kar nekaj težkih besed. Kaj se bo zares zgodilo in ali bo Mbappe res zapustil francosko prestolnico, še ni znano. Kot poroča časnik L'Equipe, klub finančno ne bo trpel, če ne bo prišlo do podaljšanja pogodbe, ker naj bi se obe strani avgusta dogovorili, da bo Francoz opustil znaten znesek bonusov in tudi bonus zvestobe (skupaj nekje 100 milijonov evrov). Srečanje, ki je potekalo na Parku princev na dan prve tekme v Ligue 1 proti Lorientu, le dan, preden je bil Mbappe ponovno sprejet v prvo ekipo (iz te je bil izločen zaradi nestrinjanja moštva o (ne) podaljšanju pogodbe), je očitno imelo mirovno noto. Kapetan francoske nogometne reprezentance se je nato znova počutil pomembnega, vodstvo Parižanov pa je tako spet imelo močno orožje na igrišču. V letošnji sezoni je v 12 nastopih mrežo zatresel tolikokrat.

Nekdanji igralec Monaca in najboljši strelec francoskega prvenstva se je v tej sezoni zavil v molk. Ne želi komentirati namigovanj o morebitnem odhodu ali namigov o hipotetičnem podaljšanju pogodbe. Al Khelaifi, ki je avgusta dejal, da je bil Kylian fantastičen fant, prav tako njegova družina, je napadalca poleti na vse mogoče načine poskušal prepričati v podaljšanje in mu tudi zagotovil, da bo sedel na tribunah, če ne podaljša pogodbe. To se je naposled tudi zgodilo. Toda, strategija ni delovala, zalegel je očitno šele zgoraj omenjeni mirovni pogovor. Razmerje se je nato vrnilo v ustaljene tirnice. Pomembno vlogo o nadaljevanju njegove kariere bi zagotovo lahko igrali tudi rezultati v Ligi prvakov. Ena od obljub, ki jih je predsednik dal Francozu maja 2022, je bila, da mu bo zagotovil konkurenčno ekipo, ki si bo vsako sezono prizadevala osvojiti evropsko lovoriko. Po zapravljenem prvem letu njegove pogodbe bo drugo, z Luisom Enriquejem na klopi, morda drugačno. Francoski časnik sicer ne izključuje možnosti, da bi v prihodnosti zaigral za Liverpool, ki je to (zvabiti Mbappeja na Otok) poskusil že avgusta 2017, preden je ta odšel v Pariz. Real Madrid trenutno samo čaka. Kaj kmalu, natančneje januarja 2024, se bo Francoz lahko prosto pogajal z moštvom, ki ga želi, zato bosta morala Al Khelaifi in Luis Campos poprijeti za delo, da morebiti ponovita isti scenarij kot pred dvema letoma.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

manucao
04. 11. 2023 16.32
+3
Januarja podpiše predpogodbo za Real v katerem bo pisal zgodovino.
Kollerik
04. 11. 2023 16.35
+0
Ko, oziroma če res pride primadona Mbappe k vam, bodo tudi vaši beli sodniki končno lahko manj garali... 😁
Mamba4Life
04. 11. 2023 12.30
+8
Uboistvu to čist nobenga več ne zanima, tud navijačev Reala ne...
BlackLight
04. 11. 2023 11.14
+7
Real me za dogovorjen prestop za Endricka poleti ki zaenkrat deluje zelo obetavno.
cripstoned
04. 11. 2023 11.35
+5
Res je...zaenkrat endrick res deluje perfektno...tudi z rojakoma vinijem in rodrygom verjamem da bi lahko delal čuda...čeprav bi tudi mbappe lahko prišel...tako bi real z postavitvijo 4-4-2 lahko imel oba v napadu...to bi bilo sanjsko in neresljivo za vse klube...kakorkoli, sladke skrbi za nas navijače reala hehehehe..
mr_green
04. 11. 2023 10.40
+5
Kdo se gleda te preplacane manekene, ki so nekoristni za druzbo in polagajo zene navijacev ki jim placujejo vstopnice
zapiramvamustaaa
04. 11. 2023 10.26
+4
Lažejo kot psi.
bohinj je zakon
04. 11. 2023 09.45
+2
Pri Olimpiji bi imel mesto v prvi ekipi - zagotovljeno. Toda, naj pohiti. So tudi drugi interesenti za napad.
LETEČA PODGANA
04. 11. 2023 09.20
+0
dobro jutro moja lunca cripsi&com
LETEČA PODGANA
04. 11. 2023 09.19
-3
Dobro jutrooja lunca cripsi&com