Nogomet

Med kandidati za slovenskega selektorja tudi Italijan Guidolin?

Videm, 12. 11. 2018 11.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenijo v Ligi narodov, kjer bo bržkone izpadla v nižji rang tekmovanja, čakata še dve tekmi z Bolgarijo in Norveško. Dvoboja bo vodil Igor Benedejčič, ki bo opravljal vlogo začasnega selektorja, do konca leta pa bo najkasneje znan naslednik odpuščenega Tomaža Kavčiča. Med Slovenci je prvi kandidat Matjaž Kek, a tudi v tujini je nekaj "vročih" imen.

Igor Benedejčič
Igor Benedejčič FOTO: Damjan Žibert
Na Brdu pri Kranju se je zbrala reprezentanca Slovenije, ki jo bo na zadnjih dveh tekmah Lige narodov proti Bolgariji in Norveški vodil Igor Benedejčič. Slednji na zboru ne bo mogel računati na Tima Matavža in Jasmina Kurtića, prav tako ne bo vratarja Jana Oblaka in tudi vezista Kevina Kampla, ki je končal reprezentančno pot. Ob tem je vprašljiv nastop poškodovanega kapetana Bojana Jokića. Benedejčič je, kot je znano, zgolj začasna rešitev, saj bo po koncu Lige narodov, predvidoma še v tem koledarskem letu, Nogometna zveza Slovenije imenovala nekoga drugega.
Francesco Guidolin je v bogati karieri treniral Genoo, Udinese, Parmo, Palermo, Bologno ter tudi francoski Monaco in otoški Swansea City.
Prvi kandidat med slovenskimi strokovnjaki naj bi bil še naprej Matjaž Kek, ki po nekaterih zanesljivih informacijah ni ravno "noro" zagret za povratek na slovensko klop, toda v igri za prevzem Slovenije naj bi bil tudi nekateri tuji strokovnjaki. Kek naj bi imel na mizi nekatere (predvsem finančno) mamljive iz Poljske, Kitajske in Albanije. V preteklem obdobju se je pojavilo tudi ime hrvaškega trenerja Igorja Tudorja, ki pa naj ne bi bil več med glavnimi kandidati. V igri je tudi zelo znano (srbsko) trenersko ime. V zadnjih dneh je pricurljal še en kandidat. Gre za Italijana Francesca Guidolina, izkušenega strokovnjaka, ki se ga najbolj spomnimo zaradi dolgoletnega službovanja v nam bližnjem Vidmu, kjer je uspešno vodil standardnega italijanskega prvoligaša Udineseja. "Lahko vam potrdim le to, da uradnih pogovorov z vodstvom slovenske reprezentance nisem imel. Več vam ne morem zaupati," je novinarju 24UR Ervinu Čurliču povedal izkušeni Italijan.

Francesco Guidolin
Francesco Guidolin FOTO: AP
Gudolin je dve sezoni zelo uspešno sodeloval tudi s Slovencem Samirjem Handanovićem, izkušeni ljubljanski vratar je bil čuvaj mreže črno-belih ravno v času, ko so Videmčani doživljali najbolj blesteče obdobje in se dvakrat zapored uvrstili v kvalifikacije za preboj v Ligo prvakov. Preizkusil se je tudi na Otoku, sedaj pa je "nezaposlen". Po nam dostopnih (zanesljivih) informacijah, naj bi bil izkušeni 63-letni Italijan močno ogret za prevzem vročega slovenskega selektorskega stolčka.

Matjaž Kek je (od slovenskih trenerjev) še naprej prvi kandidat za selektorsko klop.
Matjaž Kek je (od slovenskih trenerjev) še naprej prvi kandidat za selektorsko klop. FOTO: Damjan Žibert

Začasni selektor Benedejčič je sicer za omenjeni tekmi povabil vratarje Vida Belca, Aljaža Ivačiča in Matica Kotnika, branilce Jureta Balkovca, Miho Blažiča, Jokića, Luko Krajnca, Miho Mevljo, Nemanjo Mitrovića, Nejca Skubica, Petra Stojanovića in Aljaža Struno, veziste Jako Bijola, Domna Črnigoja, Amirja Derviševića, Josipa Iličića, Reneja Krhina, Rudija Požega Vancaša, Rajka Rotmana, Lea Štulca, Benjamina Verbiča in Miho Zajca ter napadalce Roberta Berića, Romana Bezjaka, Andraža Šporarja in Luko Zahovića.

Slovenija je na lestvici Mednarodne nogometne zveze na 62. mestu, Norveška je 48., Bolgarija pa 45. Slovenci so z Norvežani igrali osemkrat, enkrat so zmagali, šestkrat izgubili in enkrat igrali neodločeno, z Bolgarijo pa so igrali trikrat in vsakokrat izgubili.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

direstraits
12. 11. 2018 19.59
+6
Dejte že enkrat zaključit z Balkanom...... al domač, al pa zahodna Evropa.... sploh pa ne bivša Juga..
ChampionsLeague17
12. 11. 2018 14.20
+13
svinjarija v slo reprezentanci.. kdaj bodo tepeni ti negativni ljudje ki unicujejo slovenski nogomet ?
PieBaracus
12. 11. 2018 13.23
+13
Med kandidati ni nobenega, zato je pa Benedejcic ker Mijatovic nima blage veze. Tolko bo mesal drek, dokler ne sam ostane, mogoce se ker nogometas z druge slovenske lige bi igral dokler ne bi prestopil v bolsi klub potem se tist bi se reprezentancno upokojil
Voyager3000
12. 11. 2018 12.11
+14
Da, ds...potrebujemo ne enega, 11 selektorjev potrebujemo, ki bodo zamenjali naše zvezde. Pa kaj se zajebavate na NZS?
dule100
12. 11. 2018 11.49
+16
Noben selektor nas ne bo rešil! Treba je zamenjati igralce!
timeiscoming
12. 11. 2018 14.43
+0
treba zamenat vostvo...zdej so igralci krivi, da slo nogomet propada al kaj. nej nardijo pogoje že enkrat u tej slo...trenutno so pogoji samo za kriminalce in zato je prov da ljudje nočjo igrat za reprezentanco niti da hodjo na šiht
Rudar
12. 11. 2018 18.57
+1
korintos23
12. 11. 2018 11.47
+8
Meni se zdi da imamo trenutno slabše nogometaše kot pred leti, niti Trump nas ne reši kot selektor.