Nogomet

Med Mourinhom in Guardiolo se spet nekaj 'kuha', Portugalec ostro nad City

Manchester, 19. 08. 2018 09.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho se je ostro odzval na dokumentarni film mestnega tekmeca Manchester Cityja, v katerem so sinje modri po mnenju Portugalca pokazali, da jim tudi bogastvo ni moglo prinesti gosposkosti.

Guardiola (desno) in Mourinho na enem od derbijev v Premier League.
Guardiola (desno) in Mourinho na enem od derbijev v Premier League. FOTO: AP

All Or Nothing, v prevodu Vse ali nič, je dokumentarni film, ki ga svojim navijačem in seveda tudi vsem ostalim nogometnim navdušencem po svetu prek platforme Amazon Prime ponuja Manchester City. Branilec naslova v Premier League je objavil več posnetkov iz zakulisja enega trenutno najmočnejših klubov v otoškem prvenstvu in Ligi prvakov, nekaj besed pa je očitno precej ujezilo trenerja Cityjevega mestnega tekmeca Joseja Mourinha.

Njegovi besedni dvoboji z Barcelono, ki jo je takrat vodil trenutni strateg sinje modrih Josep Guardiola, so bili legendarni, zdaj pa bi lahko omenjeni dokumentarec ponovno "vžgal" staro rivalstvo, ki vse od prihoda Guardiole v Anglijo bolj kot ne miruje. Guardiola je bil v minuli sezoni s Cityjem prvak in kot prvi trener osvojil sto točk v sezoni, medtem ko se Mourinho spopada s kritikami zaradi negativnega sloga nogometa in ogromnega zaostanka za mestnimi tekmeci.

Lahko bi prosil za honorar
"Mislim, da lahko imaš fantastičen film, ki spoštuje ostale. Ni ti treba pokazati nespoštovanja," je na novinarski konferenci na direktno vprašanje o Cityjevem filmskem prvencu povedal Mourinho. Posebna snemalna ekipa je imela minulo sezono dostop do skritih kotičkov, tudi slačilnice, dokumentarni film pa bodo objavili v osmih nadaljevanjih. V enem od teh pripovedovalec mestni derbi z Unitedom napove kot dvoboj dveh nogometnih slogov, Mourinhovega pa primerja s "parkiranjem avtobusa".

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Nisem si ga ogledal, a vem nekaj reči o filmu. Moj odziv je, da če si bogat klub, lahko kupiš vrhunske igralce, a gosposkosti ne moreš kupiti. To je moj prvi odziv. Drugi odziv je ta, da ker sem v filmu, bi lahko prosil za kakšen honorar," je bil sarkastičen Mourinho, ki je sosede spomnil na aprilske dogodke z njihovega stadiona Etihad, kjer je bilo ob gostovanju Uniteda že vse pripravljeno za veliko slavje. Toda rdeči vragi so po zaostanku z 0:2 uprizorili epski preobrat in slavili s 3:2 ter tako prestavili proslavo.

Če mi pošljejo katero od majic ...
"Veste, da se film brez mene ne prodaja preveč dobro. Moral sem biti notri. A če mi pošljejo katero od majic, ki so jih imeli v tunelu, ko smo igrali tam, majice, na katerih je pisalo: 'Uspelo nam je na dan derbija!' Če mi pošljejo katero od teh majic, potem se bom odpovedal honorarju," je sklenil Mourinho.

Svoj lonček so pristavili tudi pri Amazonu, kjer so se Portugalcu zahvalili, da si je film ogledal in mu s tem, seveda, naredil še dodano reklamo.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Inhumed
19. 08. 2018 11.43
+13
"Drugi odziv je ta, da ker sem v filmu, bi lahko prosil za kakšen kraljevi naziv." haha nekdo ne ve kaj so "royalties" :D če že prevajate iz angleščine vsaj dejte to delat nekomu, ki to zna...sramota
Houdor
19. 08. 2018 12.05
+11
HouseBeatz
19. 08. 2018 11.09
+8
Ta Mou je tud poseben. Če kdo res zapravlja je to United. Samo United vsako leto zaostane za zmagovalcem 20+ pik ( že 2 sezoni zapored), kupujejo pa igralce za 80 mil+
seronja80
19. 08. 2018 11.34
+12
no pretiravaj.. City je v zadnjih 3-4 letih zapravil tok za okrepitve, da bi lahko s tem denarjem pomoje rešili lakoto v celi afriki je pa res da tudi United ne zaostaja preveč. Največje dejstvo pa je da je United klub z neko tradicijo, City pa samo neka s "proteini nabrizgana baba" ki so bili pred prihodom katarcev več ali manj klub mnogo pod povprečjem in ki je dosti "dopustoval" tudi v drugi angleški ligi...
HouseBeatz
19. 08. 2018 12.18
+6
Butthurt united fan. United je isti ko city glede kupovanja, mal si poglej in ne govori na pamet. Mate pa tradicijo ja, zadnjih 5 let niste sposobni osvojiti nic konkretnega, zapravljate pa ko rokfelerji
MarKav
19. 08. 2018 20.05
+6
Res je, United ima tradicijo, ima pa tudi Murija, ki ima šoferski izpit za avtobus. Njegove ekipe so vedno igrale negledljiv nogomet. Poleg tega pa vedno nekaj "joče". Ne pozabite, pri Realu je imel podobno ekipo kot Zidane, pa ... Muri je sposoben voditi samo povprečne ekipe, ki igrajo bunker in kjer je on sam največja zvezda kluba.