Nogomet

Med navijači Leedsa tudi Osama bin Laden

Leeds, 26. 06. 2020 08.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Pri angleškem drugoligašu Leeds Unitedu so navijače pozvali, naj pred sklepnim delom sezone pošljejo svoje fotografije, ki bodo krasile tribune Elland Roada. Pričakovano množičen odziv pa ni minil brez incidentov – eden od navijačev je poslal kar podobo nekdanjega terorista Osame bin Ladna, česar v klubu sprva sploh niso opazili.

Osama bin Laden med navijači Leedsa (v spodnji vrsti, četrti od leve proti desni).
Osama bin Laden med navijači Leedsa (v spodnji vrsti, četrti od leve proti desni). FOTO: Twitter

Pri Leedsu so svojim navijačem pred zadnjimi petimi domačimi tekmami omogočili, da za slabih 28 evrov (25 funtov, op. a.) do konca sezone dobijo mesto med kartonskimi podobami, ki bodo namesto pravega občinstva spodbujale njihove nogometaše. Eden od navijačev je to izkoristil za nič kaj okusno potezo, saj je klubu poslal fotografijo nekdanjega vodje teroristične skupine Al Kaida Osame bin Ladna

In ko so na medmrežju zaokrožile prve fotografije kartonskih navijačev, so številni opazili, da je med njimi zelo poznan obraz. Pri nekdanjem angleškem prvoligašu so se za napako že opravičili, Bin Ladnovo podobo pa so nemudoma odstranili s stadiona. Obenem so zagotovili, da se kaj takega v prihodnosti ne bo več pripetilo. Na njihovo srečo pa se na Elland Roadu od uvedbe kartonske publike še ni odvila niti ena tekma, tako da prizora niso ujele televizijske kamere. 

Leedsu sicer odlično kaže na poti nazaj v Premier Legaue  kjer je nazadnje nastopal v sezoni 2003/2004. Trenutno ima 71 točk in je na prvem mestu Championshipa izenačen z West Bromwich Albionom. Tretji Fulham pa ima kar sedem točk zaostanka. Neposredno uvrstitev v prvo angleško ligo prinašata prvi dve mesti, ekipe od tretjega do šestega mesta pa čakajo dodatne kvalifikacije. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PotPuffer
26. 06. 2020 12.38
+1
Osama Bin Laden = Tim Osman ;)
cekinar
26. 06. 2020 09.57
+6
Ja,lahko bi še dodali fotke ate smrka,gargamela,rdeče kapice in ostalih pravljičnih bitij.